Hlavní navigace

TP-Link uvádí přístupové body EAP110-Outdoor a EAP115-Wall s PoE

6. 2. 2017
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: TP-Link
Oba nové modely mají společnou rychlost přenosu až 300 Mbit/s a zabezpečení na podnikové úrovni včetně šifrování WPA/WPA2-enterprise a ověřování podle standardu 802.1X. EAP110-Outdoor je určen k celoročnímu provozu v exteriéru, EAP115-Wall najde uplatnění ve vnitřních prostorech.
  • Výrobce: TP-Link
  • Distributoři ČR: ABC Data, AT Computers, Discomp, PENTA CZ
  • Distributoři SR: AGEM COMPUTERS SK, eD´ system Slovakia
  • Více informací: http://cz.tp-link.com/products

Společnost TP-Link uvedla na český trh nové přístupové body s napájením přes ethernet (PoE). Novinky TP-Link EAP110-Outdoor a EAP115-Wall mají řadu společných rysů, například zabezpečení na podnikové úrovni včetně šifrování WPA/WPA2-enterprise a ověřování podle standardu 802.1X pomocí serveru RADIUS.

Riziku narušení integrity sítě pomáhají předcházet i funkce Multi-SSID pro vytvoření oddělených sítí pro různé uživatele, filtrování podle MAC adres a detekce cizích přístupových bodů.

Pro ověřování uživatelů slouží tzv. kaptivní portál, který vyžaduje, aby uživatel provedl určité úkony (například zadal uživatelské jméno a heslo nebo odsouhlasil podmínky užití služeb), než je mu povolen přístup do sítě.

TP-Link EAP110-Outdoor (vlevo) je určen k venkovní instalaci a podporuje technologii 2×2 MIMO, která umožňuje připojení více uživatelů současně plnou rychlostí až 300 Mbit/s. Díky napájení technologií PoE odpadá nutnost vedení dvojí kabeláže, což poskytuje flexibilitu při umísťování.

EAP110-Outdoor je určený pro celoroční provoz v exteriéru. Ochranu před nepříznivými povětrnostními vlivy zajišťuje vodotěsné a prachotěsné pouzdro z odolného materiálu ASA s certifikací IP65.

Zařízení je chráněno proti blesku do 6 KV a má antistatickou ochranu do 15 KV. Speciální externí antény s vysokým ziskem spolu s výkonným vysílačem zajišťují pokrytí signálem až do vzdálenosti 200 metrů na volném prostranství.

TP-Link EAP115-Wall (vpravo) je naopak určen k instalaci do interiéru. Podobně jako EAP110 poskytuje maximální rychlost 300 Mbit/s a lze jej namontovat na stěnu do standardních instalačních krabic. Novinka je variantou dříve uvedeného modelu EAP115 určeného ke stropní instalaci.

Svým minimalistickým provedením v bílé barvě nenaruší design žádného interiéru. Podpora napájení přes ethernet umožňuje pohodlnou instalaci s nízkými náklady v nově budovaných rozvodech i při zapojení vedle stávající metalické sítě.

EAP115-Wall je podle výrobce vhodným řešením pro bezdrátové sítě v hotelích, kancelářích, nemocnicích, školách či úřadech a obecně v budovách, kde stavební konstrukce brání šíření signálu do jednotlivých prostor.

Pro správu obou nových přístupových bodů poslouží volně dostupný centrální řídící software Auranet Controller, který umožňuje konfiguraci, ovládání a aktualizaci až stovek zařízení zároveň, a to z jakéhokoli počítače připojeného v síti.

Auranet obsahuje řadu administrátorských nástrojů a funkcí, mimo jiné centralizovanou konfiguraci, monitorování stavu sítě a provozu v reálném čase včetně grafické analýzy, vizualizaci prostoru s rozmístěním přístupových bodů a dávkovou instalaci aktualizací firmwaru.

MMF24

Klíčové vlastnosti

  • Řídící software umožňuje spravovat stovky přístupových bodů z jednoho místa

  • Podpora technologie PoE zjednodušuje přívodní kabeláž

  • Kaptivní portál usnadňuje ověřování hostů v síti

  • Možnost vytvořit více sítí pro různé uživatele pomocí funkce Multi-SSID a omezit u nich přístupovou rychlost

  • Zabezpečení šifrováním na průmyslové úrovni a bezpečné ověřování pomocí serveru RADIUS

  • Možnost nastavení priority různých typů datových toků (multimédia, hlasové služby atd.)

Zdroj: TP-Link

Čtěte dále

Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti