Hlavní navigace

TP-Link uvádí na trh třípásmový Wi-Fi router Archer C3200

12. 4. 2016
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: TP-Link
Novinka nabídne díky třípásmovému provozu a standardu 802.11ac rychlost přenosu dosahující až 3200 Gbit/s. Šest antén se postará o zaměření signálu přímo na zařízení a procesor se třemi koprocesory zase zajistí hladkou obsluhu vícera připojených zařízení.
  • Výrobce: TP-Link
  • Distributoři ČR: ABC Data, AT Computers, Discomp, PENTA CZ
  • Distributoři SR: AGEM COMPUTERS SK, eD´ system Slovakia
  • Cena: 6 899 Kč
  • Více informací: http://cz.tp-link.com

Společnost TP-Link uvádí na český trh nový třípásmový Wi-Fi router Archer C3200. Číslovka v označení odkazuje na kombinovanou rychlost připojení ve všech pásmech, tedy 3200 Gbit/s.

Technologie tří pásem spolu s dvoujádrovým procesorem doplněným o tři koprocesory umožňuje připojit do sítě více zařízení bez poklesu výkonu a každému z nich přiřadit nejlepší aktuálně dostupný kanál.

Archer C3200 podporuje novou generaci standardu Wi-Fi 802.11ac, který umožňuje přenos dat ve dvou pásmech - 2,4 GHz a 5 GHz. V tomto případě však router využívá současně dvě pásma 5 GHz (každé 1300 Mbit/s) a jedno 2,4 GHz (600 Mbit/s).

Do sítě se podle výrobce může připojit více zařízení, a to bez vlivu na kvalitu. Mezi jednotlivá pásma lze rozdělit provoz tak, aby všechny typy služeb a aplikací měly zajištěnou optimální kapacitu.

Zatímco jednoduché úlohy jako posílání e-mailů nebo procházení internetu probíhají v pásmu 2,4 GHz, méně vytížené pásmo 5 GHz je zároveň využíváno pro činnosti náročné na přenosovou kapacitu, např. hraní her a současné streamování videa v HD kvalitě.

Archer C3200 je vybaven šesti sklopnými externími anténami, které zajišťují podstatně větší dosah signálu a jeho stabilitu. Technologie tvarování paprsku (beamforming) navíc lokalizuje připojené zařízení a signál směruje k němu, což také přispívá ke kvalitnějšímu a spolehlivějšímu připojení.

Router TP-Link Archer C3200 je vybaven jedním USB portem typu 2.0 a jedním typu 3.0, k nimž lze připojit například sdílenou místní tiskárnu nebo externí pevný disk určený např. pro sdílení multimediálních souborů v místní síti.

K dispozici jsou i čtyři standardní ethernetové porty RJ 45 o rychlosti 1000 Mbit/s. Připojit k nim lze počítače, herní konzole a chytré televize i síťové úložiště NAS nebo sdílenou síťovou tiskárnu.

Router TP-Link Archer C3200 lze uvést do plného provozu během několika minut díky intuitivnímu webovému rozhraní a mobilní aplikaci TP-Link Tether pro systémy iOS a Android. Aplikace Tether umožňuje kompletní nastavení od počátečního zprovoznění, přes přidělování privilegií a rodičovský dohled po sdílení multimédií.

Klíčové vlastnosti

  • Třípásmová technologie vytvoří tři samostatná Wi-Fi připojení, která umožní připojení více zařízení bez poklesu kvality signálu

  • Celková rychlost 3200 Mbit/s v jednom pásmu 2,4 GHz a dvou pásmech
    5 GHz

  • Podpora nejnovějšího standardu 802.11ac, plná kompatibilita se staršími standardy 802.11 a/b/g/n.

  • Technologie Smart Connect optimalizuje vytížení jednotlivých kanálů a zajišťuje maximální dosažitelnou rychlost připojení každého zařízení

  • Šest výkonných antén poskytuje stabilní signál s velkým dosahem

  • 1GHz dvoujádrový procesor a tři koprocesory pro hladkou obsluhu mnoha zároveň připojených zařízení

Dostupnost a cena

CS24

Router TP-Link Archer C3200 je již k dispozici za doporučenou koncovou cenu  .

Zdroj: TP-Link

Čtěte dále

Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti