Hlavní navigace

TP-Link představuje WiFi 7 přístupové body Omada pro podnikové sítě

12. 7. 2024
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

TP-Link Omada přístupové body WiFi 7 Autor: TP-Link
Společnost TP-Link představuje trojici třípásmových přístupových bodů s WiFi 7 pro montáž na strop.

Nová technologie WiFi 7 (802.11be) vyznačující se vysokou propustností a nízkou latencí, otevírá uživatelům zcela nové pásmo 6 GHz s šířkou kanálu až 320 MHz. Ve srovnání s předchozími standardy WiFi 6/6E nabízí dvojnásobnou šířku kanálu, což zdvojnásobuje propustnost. Podpora technologie 4096-QAM se 12 bity pak navyšuje rychlost Wi-Fi 7 o dalších 20 %. Při plném využití těchto zdrojů dosahují modely EAP772 a EAP773 propustnosti až 9,3 Gb/s, nejvyšší model EAP783 až 19 Gb/s.

WiFi 7 reflektuje stále se zvyšující provozní nároky podnikových sítí. Zvyšuje přenosové rychlosti, navyšuje kapacitu sítě a snižuje latenci. Uživatelé se tak mohou spolehnout, že jejich videokonference budou probíhat spolehlivě a ve vysoké kvalitě, bez problémů se připojí ke cloudovým aplikacím a nebudou si muset lámat hlavu s velkým datovým přenosem, ať už při zálohování nebo při práci s datově náročnými aplikacemi, jako jsou grafické či multimediální aplikace nebo virtuální a rozšířená realita (VR/AR).

Efektivní podniková síť nové generace

TP-Link Omada přístupové body WiFi 7

Nové modely disponují multi-gigabitovými rychlostmi, čímž mohou uživatelé a provozovatelé sítě zapomenout na problémy s vyrovnávací pamětí. Modely EAP772 a EAP773 dokážou pracovat s rychlostí až 9,3 Gb/s (5760 Mb/s v pásmu 6 GHz, 2880 Mb/s v pásmu 5 GHz a 574 Mb/s v pásmu 2,4 GHz). Přístupový bod EAP783 zvládá dokonce až 19 Gb/s (11 520 Mb/s v pásmu 6 GHz, 5760 Mb/s v pásmu 5 GHz a 1376 Mb/s v pásmu 2,4 GHz).

Všechny modely výrazně eliminují rušení díky automatickému výběru Wi-Fi kanálů a automatickému nastavení úrovní vysílacího výkonu sousedních přístupových bodů ve stejné síti. Tím se ještě více zvyšuje její kvalita a efektivita.

Přístupové body EAP772, EAP773 a EAP783 podporují technologii Multi-Link Operation (MLO), která dovoluje klientskému zařízení komunikovat ve všech třech pásmech současně. Technologie Multi Resource Units (Multi-RU) umí navíc zpřístupnit dosud nevyužité kanály, čímž se ještě více posiluje stabilita celé sítě.

Jednoduchá centralizovaná správa

Každý z těchto modelů lze spravovat nejen samostatně z vestavěného webového rozhraní nebo pomocí mobilní aplikace, ale lze také integrovat do systému Omada SDN, který sjednocuje přístupové body, přepínače a routery. Všechna integrovaná zařízení pak lze jednoduše řídit z jednoho rozhraní pomocí kontroleru nebo mobilní aplikace, lokálně i vzdáleně. Takové řešení s centralizovanou správou je vhodné při nasazení většího počtu přístupových bodů, kdy se výrazně zjednodušuje konfigurace, správa a dohled celé sítě.

Bezpečnost celé sítě

Bezpečnost celé sítě zajišťuje protokol WPA3 Personal / Enterprise s pokročilým 128bitovým šifrováním a detekce cizích přístupových bodů. Pomocí až 24 SSID lze vytvořit virtuální Wi-Fi sítě pro různé uživatele (zaměstnanci, studenti, hosté, čtečky, terminály, IoT zařízení atd.) a vzájemně je oddělit. Pro řízení přístupu do sítě je k dispozici podpora protokolu 802.1× a ověřování uživatelů přes Radius nebo tzv. Captive portál.

Optimalizovaný výkon kabelového připojení s 10G PoE porty

Přístupové body EAP773 a EAP783 odemykají plný potenciál Wi-Fi 7 prostřednictvím 10G portu s podporou technologie PoE, která umožňuje prostřednictvím ethernetového kabelu přenos dat a napájení současně. Model EAP783 disponuje hned dvojicí těchto portů s možností jejich agregace. Uživatele tak čeká pozoruhodný multi-gigabitový výkon. 

MMF24

Takové řešení je vhodné pro prostory s vysokým počtem uživatelů, jako jsou velké kanceláře, konferenční místnosti či přednáškové sály. EAP772 je osazen „pouze“ 2,5gigabitovým portem, s podporou PoE napájení. EAP772 je cenově efektivním řešením pro firmy, školy či hotely, které chtějí využít výhod Wi-Fi 7, ale např. omezení dané stávající kabeláží Cat 5e jim nedovoluje nasazení přístupových bodů s 10G porty.

Zdroj: TP-Link

Čtěte dále

Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
Kulatý stůl o distribuci: Mezigenerační předěl v IT (2. díl)
Kulatý stůl o distribuci: Mezigenerační předěl v IT (2. díl)
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Zuzana Švecová jmenována novou generální ředitelkou Cisco ČR
Zuzana Švecová jmenována novou generální ředitelkou Cisco ČR
Electro World se od 1. 9. mění na Datart
Electro World se od 1. 9. mění na Datart