Hlavní navigace

TP-Link představil dvoupásmové přístupové body EAP225 a EAP245

15. 11. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: TP-Link
Obě novinky nabídnou připojení rychlostí až 1200 Mbit/s (EAP225), respektive 1750 Mbit/s (EAP245). V obou případech podporují napájení před ethernet (stačí tak jediný kabel), šifrování nebo vzdálenou správu prostřednictvím softwaru Auranet Controller.
  • Výrobce: TP-Link
  • Distributoři ČR: ABC Data, AT Computers, Discomp, PENTA CZ
  • Distributoři SR: AGEM COMPUTERS SK, eD´ system Slovakia
  • Více informací: http://cz.tp-link.com/products

Společnost TP-Link přichází na český trh s dvoupásmovými stropními přístupovými body TP-Link EAP225 a EAP245. Nová zařízení lze připojit do místní gigabitové sítě s podporou napájení přes ethernet a nabízí bezdrátové připojení celkovou rychlostí až 1200 Mbit/s (EAP225), respektive 1750 Mbit/s (EAP245).

Novinky jsou určené pro náročná prostředí, jako jsou například menší hotely, školy, obchody a další prostory s velkým počtem uživatelů. Podle výrobce se vyznačují jednoduchostí nasazení i obsluhy a také robustním zabezpečením na průmyslové úrovni.

Technologie napájení po ethernetové síti (PoE) umožňuje zařízení umístit do vzdálenosti až 100 m od routeru nebo switche bez nutnosti instalace zdroje napájení. Konfiguraci a správu zajišťuje centralizovaný řídicí software s vizualizací provozu.

Nové přístupové body řady TP-Link EAP podporují nejnovější generaci Wi-Fi podle standardu 802.11ac, který doplňuje pokročilá technologie 3x3 MIMO zvyšující datovou propustnost.

Model EAP245 dosahuje rychlosti 1300 Mbit/s v pásmu 5 GHz a 450 Mbit/s v pásmu 2,4 GHz a model EAP225 nabízí rychlost 867 Mbit/s v pásmu 5 GHz a 300 Mbit/s v pásmu 2,4 GHz.

Funkce vyvažování zátěže zajišťuje kvalitní připojení k síti velkému počtu uživatelů současně a funkce přepínání pásma automaticky přesouvá duální koncová zařízení do rychlejšího pásma 5 GHz.

Přístupové body EAP225 a EAP245 svým designem připomínají nástropní svítidlo a lze je snadno upevnit k jakémukoli povrchu na strop či stěnu. Pro jejich správu slouží centrální řídící software Auranet Controller.

Ten umožňuje konfiguraci, ovládání a aktualizaci až stovek zařízení zároveň, a to z jakéhokoli počítače připojeného v síti. Obsahuje řadu administrátorských nástrojů a funkcí, mimo jiné centralizovanou konfiguraci, monitorování stavu sítě, vizualizaci prostoru s rozmístěním přístupových bodů a dávkovou instalaci aktualizací firmwaru.

Přístupové body EAP225 a EAP245 jsou vybavené zabezpečením včetně šifrování WPA/WPA2 a protokolu 802.1X s bezpečným ověřováním pomocí serveru RADIUS . Riziku narušení integrity sítě pomáhají předcházet i funkce Multi-SSID pro vytvoření oddělených sítí pro různé uživatele, filtrování podle MAC adres a detekce cizích přístupových bodů.

MMF24

Uživatelé se mohou přihlašovat pomocí kaptivního portálu, který vyžaduje provedení určitých úkonů, například zadání uživatelského jména a hesla nebo odsouhlasení podmínek užití služeb.

Zdroj: TP-Link

Čtěte dále

Electro World se od 1. 9. mění na Datart
Electro World se od 1. 9. mění na Datart
Zuzana Švecová jmenována novou generální ředitelkou Cisco ČR
Zuzana Švecová jmenována novou generální ředitelkou Cisco ČR
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
Kulatý stůl o distribuci: Mezigenerační předěl v IT (2. díl)
Kulatý stůl o distribuci: Mezigenerační předěl v IT (2. díl)