Hlavní navigace

TimelineX zahýbou trhem, slibuje Acer

24. 3. 2010
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Acer včera oficiálně představil nové notebooky pro český a slovenský trh. Vévodí jim ULV řada TimelineX, která nahrazuje řadu Timeline s dlouhou výdrží provozu na baterii. Jaké argumenty výrobce nabízí prodejcům?

Acer Aspire 4820TNadšení přednášejcích a velká očekávání, tak by se dalo shrnout uvedení řady TimelineX firmou Acer. TimelineX nahrazují původní řadu Timeline, kterou výrobce uvedl na tuzemské trhy v loňském květnu a do konce roku jich zde podle vlastních slov prodal 20 tisíc kusů. Zachována zůstává dlouhá výdrž provozu na baterii a zvyšuje se výkon.

Řada TimelineX je cílena na uživatele, kteří již nějaký notebook měli a mají tedy jasnou představu, co by měl jejich nový model splňovat. Máme náskok před konkurencí a věříme, že tyto novinky zahýbou trhem,“ uvedl na tiskové konferenci Tomáš Čech, country manažer společnosti Acer v České republice a na Slovensku.

S 6článkovou baterií mají mít notebooky výdrž 8 hodin, s 9článkovou dokonce 12. ULV notebooky využívají nové procesory Intel Core i3, i5 a i7. Energii šetří i řada inovací z dílny výrobce, které shrnuje pod název Acer PowerSmart. Stejný název nese i tlačítko, po jehož stisknutí se notebooky přepínají do úsporného režimu.

Novinky budou k dispozici ve čtyřech velikostech displeje 16:9 od 11,6 palců do 15,6 palců. Jejich výška je necelý 1 palec (24 mm) a hmotnost 1,8 až 2,6 kg v závislosti na rozměrech notebooku. Odolnost má zvyšovat černé hliníkové víko, design vylepšuje satinová úprava.

Dostupnost produktů u autorizovaných distributorů se očekává během 3-4 týdnů. Podle vyjádření výrobce by měla cena nových modelů zůstat na úrovni předchozí řady. Aktuálně také probíhají jednání s telekomunikačními operátory o nabídce novinek spolu se zvýhodněným 3G tarifem pro mobilní připojení, což by otevřelo nejen obchodní příležitosti, ale pravděpodobně také nové prodejní kanály.

Aspire a Ethos

Acer se dále pochlubil konceptem Aspire Ethos. Multimediální, notebook s 15,6, nebo 18palcovým širokoúhlým displejem sází na kvalitu a design. Tisková zpráva dokonce uvádí, že výjimečné provedení „otvírá novou kapitolu v hodnotách značky“.

Pracovní plocha je čistá a logicky uspořádaná. Počítač není vybaven podsvícením ani spouštěcími klávesami. Zůstává jen elegantní kontrast černé a stříbrné a několik nenápadných ikon. Nejnovější generace Dolby Home Theater v3  se zvukovými technologiemi  Cinematic Surround a 5.1kanálovým výstupem s rozhraním S/PDIF zprostředkuje spolu s tenkým rámem displeje ohraničeným stříbrnou barvou skutečný filmový zážitek,“ popsal základní prvky nových modelů Lubomír Perůtka, produktový ředitel firmy Acer.

Zaujme také přepracované multimediální rozhraní Acer Arcade Deluxe, které slouží k pohybu v menu, nastavení hlasitosti a ovládání multimediálních funkcí. To se objeví po přepnutí kolečka pod touchpadem přímo na něm.

MMF24

Jiné tři modely řady Aspire x741, nabízené ve formátech 15,6” a 17,3”, jsou osazeny procesorem Intel Core i5 nebo mobilním procesorem i3 s mobilním čipsetem Intel HM55 Express. Nabídnete širokoúhlý displej, dva vestavěné stereofonní reproduktory a volitelnou mechaniku Blu-ray. Všechny nové notebooky disponují vícedotykovým touchpadem.

Autorizovanými distributory výrobce jsou v České republice AT Computers, eD system Czech, SWS a Tech Data Distribution. Na Slovensku jde o ABC Data SK, AT Computers SK, eD system Slovakia, SWS Distribution SK a Tech Data Disitribution SK. Více informací o novinkách získáte přímo na stránkách Aceru.

Čtěte dále

PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci