Hlavní navigace

Technické školení: Dell připravuje svůj partnerský Top Gun tým

14. 11. 2013
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
Partneři společnosti Dell měli možnost se vyškolit na technické odborníky v enteprise řešeních a stát se členy „Top Gun týmu Dell“. Poprvé na semináři teoretické informace doplnil rozsáhlý workshop.

Na základě podnětů svých partnerů připravil produktový tým společnosti Dell ve spolupráci se svým VAD distributorem, společností DNS, a Microsoftem technické školení s odborným obsahem napříč všemi zásadními technologiemi v oblasti enterprise řešení. 

Dvoudenní seminář je určen především pro technické a předprodejní konzultanty, kteří již znají podnikové produkty Dell a chtějí se nejen seznámit s celým portfoliem a technologickými novinkami, ale také si je naživo vyzkoušet.

Co se partneři dozvědí?

Ondřej Bačina ukazuje Dell PowerEdge VRTXPrvní den dopoledne se Ondřej Bačina, enterprise brand manager, s účastníky ponořil do potenciálu úložišť Dell EqualLogic a Compellent. Po obědě je seznámil s možnostmi konfigurací integrovaného systému Dell VRTX a po něm pak customer sales engineer Vladimír Havelka vysvětlil řešení šasi, management a stohování bladových řešení Dell PowerEdge M-series.

Tématiku úložišť uzavřel Ondřej Bajer, storage systems engineer, který se věnoval architektuře (a souborovému systému) FluidFS používané v síťových diskových polích Dell. Ukázal, jaké jsou její možnosti a limity a vysvětli postupy škálování a nastavení deduplikace.

Po přestávce přišla řada na zálohovací a replikační software Quest (vRanger, NetVault) a AppAssure, které účastníkům prezentovali zástupci partnerské firmy QTD. Poslední pauza na kávu dělila účastníky od přednášek zaměřených na oblast síťové bezpečnosti (Dell SonicWall), které prezentoval Jan Ježek z partnerské firmy business communication, a síťových zařízení (Dell PowerConnect a Force10), která uvedl Miroslav Přibyl z DNS. Ten mimo jiné upozornil na produkty, které v portfoliu hlavních konkurentů nenajdete.

Účastníci se v prezentacích nedozvěděli pouze o samotném hardwaru a softwaru, nechyběly ani informace o licencování – tedy jaké licence jsou u daného řešení k dispozici a pro jaké využití je bude zákazník potřebovat.

První den zakončila večeře a následná volná diskuze mezi partnery a produktovým týmem Dellu. Účastníci měli zároveň možnost probrat otázky partnerského programu s channel marketing managerem Stanislavem Hájkem.

Na druhý den Dell pro účastníky připravil celodenní blok technických workshopů a živých demo ukázek ze všech oblastí a produktů, se kterými byli seznámeni předcházející den. Dell tak umožnil partnerům si naživo vyzkoušet teoretické informace na školení v široké praxi. Poté, co si partneři vše ozkoušeli v praktickém nasazení, následovala diskuze a ukončení semináře.

Jak seminář probíhá?

Praktický workshop - druhý den semináře DellCelým školením partnery provádí zástupci společnosti Dell a jejího distributora DNS, ale i představitelé partnerů, kteří se daným řešením věnují již delší dobu a mají s nimi řadu zkušeností.

V průběhu prezentací pak přednášející obohacují technické parametry a konfigurační postupy o konkrétní příklady z praxe. Partneři je často doplňují vlastními zkušenostmi a zároveň se mohou kdykoliv ptát na to co, je zrovna napadne, nebo s čím se dříve u zákazníka setkali.

Při představení jednotlivých produktů kladou prezentující důraz na nejběžnější konfigurace, které by měly uspokojit nejčastější požadavky českých a slovenských zákazníků.

V diskuzi se také často zabrousí do konkurenčních srovnání a detailů technických řešení, které lze opravdu velmi težko někde nastudovat.

Rozptýlení pak do prezentací vnáší různá videa Dellu, která ukazují dnešní problémy zákazníků a přístup, jakým je Dell adresuje.

Důležitou součástí produktově zaměřených bloků je také odhalení roadmap na další období a vysvětlení důvodu plánovaných novinek a změn.

MMF24

Praktický workshop probíhající po celý druhý den, je „třešničkou na dortu“ technického školení. Účastníci mají možnost si na jednom místě osahat produkty (včetně jejich správy), které pak mohou nabízet svým zákazníkům.

Seminář v číslech

  • Termín a čas konání: 07. 11. (09:30) - 08. 11. (16:30)
  • Typ akce: technické školení
  • Účast: cca 60 technických konzultantů z ČR a SROV.
  • Cena: 2000 Kč bez DPH
  • Pořadatelé: Dell (ve spolupráci s DNS, Intel, Microsoft)
  • Místo konání: Váňův statek, Dubovice 21, Pelhřimov


 Zdroj: ChannelWorld

Čtěte dále

TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
EET Group je distributorem ProAV techniky značky Atlona
EET Group je distributorem ProAV techniky značky Atlona
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?