Hlavní navigace

Symantec představil Norton Internet Security a Norton AntiVirus 2011

16. 9. 2010
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Symantec, výrobce bezpečnostních řešení, na včerejší tiskové konferenci v Praze představil nové produkty pro koncové uživatele z řad domácností. Jaké novinky přinášejí a u kterých distributorů nakoupíte?

Norton Internet Security 2011 nabídnete za doporučenou koncovou cenu 1399 Kč včetně DPH a zahrnuje licenci pro jeden počítač. Představení produktu Norton AntiVirus 2011 a sady Norton Internet Security 2011 doprovázely prezentace odborníků společnosti Symantec, které se zaměřily nejen na vlastnosti nových řešení, ale také na seznámení novinářů s aktuálními výzkumy a testy v oblasti bezpečnosti.

Podle zjištění Symantecu se 65 % spotřebitelů na celém světě stává obětí počítačové kriminality. Pro prodejce bezpečnostního softwaru tak nové produkty představují zajímavou obchodní příležitost. Norton Internet Security 2011 totiž dosáhl již podruhé 100% bodového hodnocení ochrany v novém nezávislém testu společnosti Dennis Labs. Před konkurenty uspěl také v testech organizace AV Comparatives: „Whole Product Dynamic Test“ a „Removal Test“. V porovnání se softwarem Norton 2010 měl nový software Norton o 25 % nižší vliv na procházení Internetu a o více než 60 % nižší vliv na kopírování souborů.

Symantec se stejně jako v předchozích verzích zaměřil kromě schopností detekce na výkon aplikace a nové nástroje. Problémy s výkonem, které v minulosti produkty Norton trápily, vyřešily už předchozí verze. Zástupci společnosti, ale neponechali nic náhodě a představili také vítězné srovnání výkonu s konkurenty, které v srpnu nabídla společnost PassMark Software ve zprávě „Consumer Antivirus Performance Benchmarks“. Do programu navíc Symantec zahrnul System Insight 2.0, který sleduje všechny spuštěné aplikace a uživatele proaktivně upozorní, pokud některý program nadměrně využívá systémové prostředky a zpomaluje počítač.

Nové vlastnosti a vzhled

Mezi nové vlastnosti a funkce verze 2011 dále patří zabezpečení (blokace) na základě informací kde a kdy programy vznikly; Funkce Download Insight 2.0, která povolí spuštění každého staženého souboru až poté, co zkontroluje jeho bezpečnost; Technologie Sonar 3, jenž dovoluje identifikovat podezřelý software podle jeho chování a automaticky rozhodovat za uživatele, nebo Norton Bootable Recovery Tool, což je nástroj umožňující spustit počítač do bezpečného stavu, pokud je systém natolik rozsáhle infikovaný rootkitem nebo jiným škodlivým kódem.

V novém uživatelském rozhraní aplikací Norton 2011 jsou ovládací prvky zabezpečení, nastavení a informace o stavu ochrany a výkonu počítače uspořádány do nově navržené přehledné obrazovky. Novinkou je v tomto roce mapa ochrany Norton, která poskytuje aktuální informace o hrozbách, které výrobce identifikoval. Chce tak uživatele více vzdělávat v tom, jak bezpečnostní ochrana funguje. Uživatelé mohou také jedním klepnutím získat přístup k webovým službám: Norton Online Backup, Norton Online Family a Norton Safe Web.

Cena a dostupnost

Produkty Norton Internet Security 2011 a Norton AntiVirus 2011jsou již dostupné u autorizovaných distributorů. V České republice jde o AT Computers, eD system Czech a SWS. Na Slovensku se jedná o eD system Slovakia. symantec umožňuje uživatelům tak přímé stažení softwaru online na stránkách www.symantec.cz.

MMF24

Doporučená maloobchodní cena Norton Internet Security 2011 je 1399 Kč včetně DPH a zahrnuje licenci pro jeden počítač. V ceně je jednoroční přihlášení k odběru služby zahrnující použití produktu a získávání aktualizací ochrany. Doporučená maloobchodní cena aplikace Norton AntiVirus 2011 je 999 Kč včetně DPH a zahrnuje licenci pro jeden počítač. V ceně je jednoroční přihlášení k odběru služby zahrnující použití produktu a získávání aktualizací ochrany. Produkty jsou prodávány ve verzích pro 1, 3 nebo 5 počítačů.

Produkty Norton 2011 podporují operační systém Microsoft Windows XP (32bitový) Home/Professional/Tablet PC/Media Centre s aktualizací Service Pack 2 nebo novější, Microsoft Windows Vista (32bitový a 64bitový) a Microsoft Windows 7 (32bitový a 64bitový), oba v edicích Starter/Home Basic/Home Premium/Business/Ultimate. Všichni uživatelé aplikace Norton Internet Security nebo Norton AntiVirus 2007 nebo novější s platným přihlášením k odběru pro daný produkt mají nárok na získání nejnovějších aktualizací produktu prostřednictvím modelu odběru služby. Další informace jsou k dispozici v Centru aktualizací Norton.

Zdroj: Symantec

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello