Hlavní navigace

Sony: digitální zrcadlovka a37

5. 6. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor:
Nový fotoaparát Sony a37 s výklopným LCD displejem: sériové snímání rychlostí 7 snímků/s s průběžným automatickým ostřením a Full HD video.

Technologie polopropustného zrcadla, vyvinutá společností Sony, nabízí u modelu Sony SLT-A37 kombinaci rychlého sériového snímání, průběžný autofokus s fázovou detekcí a průběžný živý náhled, a to i při natáčení videa v kvalitě Full HD (50i/25p). 15bodové automatické ostření se 3 křížovými senzory a režimem sledování fotografovaného objektu se stará o to, aby všechny tváře i rychle se pohybující předměty byly průběžně zaostřovány.

Režim Continuous Advance Priority AE pro teleobjektiv nabízí sériové snímání rychlostí až 7 snímků za sekundu – a to i když se fotografovaný objekt pohybuje.

Hledáček Tru-Finder s rozlišením 1 440 000 obrazových bodů a 100% pokrytí zorného pole nabízí stejné zobrazení jako nedávno představený fotoaparát SLT-A57. K dispozici je také speciální režim pro ty, kdo nosí brýle.

Úpravy expozice a další kreativní nastavení je možné sledovat v reálném čase buď v hledáčku Tru-Finder nebo na výklopném 6,7cm (2,7") LCD displeji Clear Photo.

Režim automatické kompozice pro portrét (Auto Portrait Framing) identifikuje pozici fotografované osoby, ořízne nepotřebné části obrazu a vytvoří portrét při zachování kompozičního pravidla „tří třetin“. Technologie By Pixel Super Resolution zajišťuje dopočtem, aby si oříznuté a přiblížené portréty zachovaly plný počet pixelů.

Fotoaparát α37 nabízí možnost používat 2x Clear Image Zoom, který zdvojnásobuje zvětšení nabízené objektivem. Technologie Sony By Pixel Super Resolution se podle výrobce stará o vynikající podání detailů, tonů a ploch.

Snímač Exmor APS HD CMOS o rozlišení 16,1 efektivních megapixelů ukrytý v těle α37 doplňuje nejnovější obrazový procesor Bionz zvětšující rozsah citlivosti ISO 100-16000 a rozšiřující fotografické možnosti za zhoršených světelných podmínek bez použití blesku.

Podobně jako fotoaparáty α SLT je tento fotoaparát vybaven stabilizátorem SteadyShot Inside, který snižuje otřesy fotoaparátu a umožňuje podle Sony posunout nastavení až o čtyři pozice.

Režim Superior Auto inteligentně rozpozná celou řadu scén a fotografovaných objektů a podle nich nastaví expozici a další parametry obrazu.

CS24

Univerzálním doplňkem fotoaparátu α37 je nový teleobjektiv SAL18135 s transfokátorem s dostatečným (cca) osminásobným rozsahem v kompaktním provedení. Technologie SAM má zajistit hladký, rychlý a tichý chod autofokusu, zatímco režim Direct Manual Focus má umožnit přesné a jemné doostření.

Mezi novinky u a37 patří:

  • Snímač Exmor APS HD CMOS s rozlišením 16,1 efektivních megapixelů
  • Vysokorychlostní sériové snímání: až 7 snímků/s, neomezený průběžný autofokus v pozici teleobjektivu v režimu Continuous Advance Priority AE díky technologii polopropustného zrcadla
  • Citlivý a přesný 15bodový autofokus se 3 křížovými senzory s fázovou detekcí
  • Hledáček Tru-Finder s vysokým rozlišením a 100% pokrytím zorného pole
  • AVCHD (50i/25p): plynulé video vysoké kvality
  • Režim Auto Portrait Framing pro prvotřídní portréty
  • Výklopný LCD displej pro snadnější fotografování nízko u země/vysoko nad hlavou
  • Rozsah citlivosti ISO 100-16000
  • Clear Image Zoom: dvojnásobná efektivní ohnisková vzdálenost při zachování plného počtu pixelů
  • Nový fotoaparát Sony SLT-A37 s technologií polopropustného zrcadla můžete nabídnout od června 2012 za doporučenou cenu v této sestavě:
  • Model SLT-A37K s objektivem SEL-18-55: 14 999 Kč
  • Model SLT-A37Y s objektivy SEL-18-55 mm a SEL-55-200 mm: 19 999 Kč

Čtěte dále

Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí