Hlavní navigace

SAP spustil konfigurátor pro SMB zákazníky, pomůže i partnerům

22. 7. 2009
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

SAP zpřístupnil malým a středním firmám on-line nástroj, který jim umožňuje nakonfigurovat si rozsah řešení pro řízení vztahů se zákazníky (CRM) podle vlastních potřeb. Pro návrh řešení ho mohou využít i partneři. Jak funguje?

SAP CRM konfigurátor partnerům ulehčí návrh řešení pro nové zákazníky z oblasti malých a středních firemNový on-line nástroj SAPu umožňuje kromě konfigurace rozsahu CRM sytému také výpočet celkových orientačních nákladů, které jsou upravené pro české podmínky a zahrnují pořízení hardware, software i zavedení řešení. Jak tvrdí výrobce, cílem nového on-line konfigurátoru je zpřístupnit systémy pro řízení vztahů se zákazníky i firmám, které je dosud nevyužívaly, a urychlit jejich implementaci.

„SAP CRM All-in-One konfigurátor je samozřejmě určený i partnerům společnosti SAP a je pro ně přístupný v podobném rozsahu, jak byl uveden na trh. Tento on-line nástroj s přehledným grafickým rozhraním ulehčí partnerům práci především v oblasti podpory při návrhu výsledného řešení," shrnul pro ChannelWorld význam nástroje pro partnery Martin Ambler, obchodní ředitel pro SME ve společnosti SAP ČR.

Nový CRM konfigurátor, který je přístupný na webové adrese http://www.sap.cz/crm, umožňuje firmám od 20 do 500 zaměstnanců nakonfigurovat si funkční rozsah nástroje pro řízení vztahů se zákazníky (CRM). Ten je součástí systému SAP Business All-in-One a zahrnuje v sobě přednastavené postupy pro oblast marketingu, prodeje, služeb zákazníkům a analytických nástrojů pro podporu rozhodování.

Samotná konfigurace probíhá v několika jednoduchých krocích. Uživatel nejdříve zadá počet zaměstnanců firmy a uživatelů systému. Následně se mu zobrazí přehled všech dostupných funkcí, z kterých si vybere požadovaný rozsah vyhovující jeho potřebám. S tím, jak přidává nebo naopak odebírá jednotlivé funkce, se automaticky mění i celkové orientační náklady zvoleného rozsahu řešení. Současně se uživateli zobrazí i orientační odhad výše měsíční splátek, pokud by se rozhodl řešení pořídit prostřednictvím služby SAP Financing.

MMF24

Další z rodiny konfigurátorů

CRM konfigurátor se svými možnostmi podobá konfigurátoru řešení SAP Business All-in-One, který softwarový výrobce zpřístupnil českým firmám v červnu 2008. Ten firmám na základě odvětví, ve kterém působí, zkušeností SAPu s podobnými zákazníky a osvědčených postupů navrhne základní balíček řešení. Jeho rozsah je pak rovněž možné dále upravovat odstraněním nebo přidáním obchodních procesů podle potřeb dané firmy.

Zatímco konfigurátor řešení SAP Business All-in-One je již přístupný firmám z většiny zemí Evropy a dosud jej využilo přes 2600 firem ze 47 zemí světa, nový on-line CRM konfigurátor zatím společnost SAP nikde jinde ve střední a východní Evropě nenabízí. Funguje však již například ve Velké Británii, Německu nebo Francii.

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
Kulatý stůl o distribuci: Mezigenerační předěl v IT (2. díl)
Kulatý stůl o distribuci: Mezigenerační předěl v IT (2. díl)
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Zuzana Švecová jmenována novou generální ředitelkou Cisco ČR
Zuzana Švecová jmenována novou generální ředitelkou Cisco ČR
Electro World se od 1. 9. mění na Datart
Electro World se od 1. 9. mění na Datart