Hlavní navigace

Samsung představil nové vlajkové modely Galaxy S9 a S9+

26. 2. 2018
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: Samsung
Nová generace prémiových telefonů z dílny Samsungu se nejspíš stane silnou zbraní výrobce v souboji o pozici světové jedničky. Modely S9 a S9+ nabídnou silný výkon, atraktivní design a funkce fotoaparátů podpořené umělou inteligencí.

Společnost Samsung představila světu novou generaci své mobilní vlajkové lodi. Chytré telefony Galaxy S9 a S9+ se na našem trhu objeví od poloviny března a svým uživatelům nabídnou inovace především v oblasti práce s videem a fotografiemi.

Obě novinky nabídnou Super AMOLED displej s rozlišením Quad HD+ a poměrem stran 18,5:9, přičemž v případě Galaxy S9 bude mít úhlopříčku 5,8“ a v případě většího modelu S9+ má úhlopříčka rozměry 6,2“.

Displej je zakřivený a zabírá drtivou většinu přední strany telefonu s minimalistickými rámečky. Díky možnosti adaptivního zvýšení kontrastu mohou uživatelé používat svůj přístroj i na přímém slunečním světle.

Nové modely dále disponují stereofonními reproduktory AKG s podporou prostorového zvuku podle standardu Dolby Atmos. Zároveň nabídnout odolnost proti vodě a prachu se stupněm krytí IP68 a možnost bezdrátového nabíjení.

Galaxy S9 a S9+ jako první chytré telefony z dílny Samsungu podporují novou aplikaci SmartThings pro ovládání zařízení v rámci internetu věcí. Výrobce uvádí, že se díky ní dokáží připojovat k jiným zařízením od Samsungu i třetích stran.

Modely Galaxy S9 a S9+ jsou chráněny nejnovější bezpečnostní platformou Samsung Knox 3.1, která splňuje parametry obranného průmyslu. Přístroje podporují tři různé možnosti biometrického ověření totožnosti: rozpoznávání oční duhovky, otisků prstů a obličeje.

Telefony zároveň Galaxy S9 a S9+ představují i funkci Dedicated Fingerprint, která dává uživatelům možnost použít pro přístup k zabezpečené složce otisk jiného prstu, než jaký byl použit k odemknutí telefonu.

Díky vylepšenému optickému snímači pak Galaxy S9 a S9+ nabídnou rozšířené možnosti v oblasti péči o zdraví. Tento snímač umožňuje telefonům Galaxy S9 a S9+ sledovat faktor srdeční zátěže uživatele, a to v reálném čase.

A teď konečně k fotoaparátům. Samsung uvádí, že vybavil modely Galaxy S9 a S9+ nejmodernějšími technologiemi, aby se uživatelé mohli vyjádřit pomocí vysoce kvalitních záběrů a nástrojů.

Fotoaparáty jsou osazeny snímačem Super Speed Dual Pixel se speciálním výpočetním výkonem a pamětí k pořizování fotografií ve vysoké obrazové kvalitě. Model S9+ navíc nabídne duální sadu objektivů.

Fotoaparáty v sobě mají integrovanou inteligentní platformu Bixby, která prostřednictvím rozšířené reality a technologií hlubokého učení poskytuje užitečné informace o okolí uživatele.

Pomocí detekce a rozpoznávání předmětů Bixby dodává informace přímo do obrazu, na nějž fotoaparát míří. Uživatelé si tak mohou pomocí okamžitého překladu nechat v reálném čase přeložit cizojazyčné texty nebo přepočítat cenu v cizí měně.

Telefony dále nabídnou například možnost pořizování zpomalených záběrů s frekvencí 960 snímků za sekundu, slibují kvalitní snímky v nepříznivých světelných podmínkách a pobaví možností vytvoření animovaných emoji „přilepených“ na tváři samotného uživatele.

Společně s novými telefony Samsung představil dokovací stanici Dex Pad, která je umožní připojit k většímu monitoru, klávesnici a myši a získat tak možnost praktičtější úpravy dokumentů nebo hraní her. Samotný telefon v takovém případě poslouží jako touchpad.

Technické specifikace Samsung Galaxy S9 a S9+

Parametr

Galaxy S9

Galaxy S9+

OS

Android 8 (Oreo)

Displej

5,8" zakřivený Super AMOLED s rozlišením Quad HD+, 18,5:9 (570ppi)

6,2" zakřivený Super AMOLED s rozlišením Quad HD+, 18,5:9 (529ppi)

Tělo

147,7 × 68,7 × 8,5 mm, 163 g, IP68

158,1 × 73,8 × 8,5 mm, 189 g, IP68

Fotoaparát

Zadní: Snímač Super Speed Dual Pixel 12MP AF s OIS (F1.5/F2.4)

Přední: 8MP AF (F1.7)

Zadní: Duální fotoaparát s duálním OIS Širokoúhlý: Snímač Super Speed Dual Pixel 12MP AF (F1.5/F2.4)

Teleobjektiv: Snímač 12MP AF (F2.4)Přední: 8 MP AF (F1.7)

Aplikační procesor

Exynos 9810, 10nm, 64bitový, osmijádrový procesor (2,7 GHz Quad + 1,7 GHz Quad)

Paměť

4 GB RAM

64/256 GB + slot pro Micro SD (až 400 GB)

6 GB RAM

64/256 GB + slot pro microSD (až 400 GB)

SIM karta

Jedna SIM: Nano SIM

Dvě SIM (hybridní SIM): Nano SIM + Nano SIM nebo slot pro microSD

Baterie

3 000 mAh

3 500 mAh

Kabelové nabíjení kompatibilní se standardem QC 2.0

Bezdrátové nabíjení kompatibilní se standardy WPC a PMA

Sítě

Vylepšená 4×4 MIMO / CA, LAA, LTE kat. 18

Konektivita

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5 GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM, Bluetooth v 5.0 (LE až 2 Mb/s), ANT+, USB typ C, NFC, poloha (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)

Platby

NFC, MST

Snímače

Snímač oční duhovky, snímač tlaku, akcelerometr, barometr, snímač otisků prstů, gyroskop, geomagnetický snímač, Hallův snímač, snímač tepové frekvence, snímač blízkosti, světelný snímač RGB

Ověřování

Zámek: vzor, PIN, heslo

Biometrický zámek: snímač oční duhovky, snímač otisků prstů, rozpoznávání obličeje, Intelligent Scan: multimodální biometrické ověření se snímáním oční duhovky a rozpoznáním obličeje

Audio

Stereofonní reproduktory vyladěné od AKG, prostorový zvuk s technologií Dolby Atmos

Formáty přehrávaného zvuku: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF

Video

MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

Dostupnost a cena

Modely Samsung Galaxy S9 a S9+ budou na českém trhu dostupné ve třech barevných verzích – černé, modré a šeříkové –  od 16. 3., resp. 23. 3. 2018.

Doporučená koncová cena modelu Galaxy S9 bude 21 999 Kč (64 GB) a 24 499 Kč (256 GB). Doporučená cena u modelu Galaxy S9+ pak bude 24 499 Kč (64 GB) a 26 999 Kč (256 GB).

MMF24

Dokovací systém Dex Pad bude v České republice dostupný
v průběhu dubna za doporučenou koncocou cenu 2 499 Kč.

Zdroj: Samsung

Čtěte dále

Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí