Hlavní navigace

Rozhovor: Freecom hledá partnery, kteří umí prodat styl

4. 6. 2012
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor:
Výrobce stylových úložných řešení hledá na českém trhu partnery. Zeptali jsme se Pavla Matyáše, country managera společnosti Freecom pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko, čím chce resellery získat.

ChannelWorld: Freecom vstoupil na český trh nedávno. Mohl byste ve stručnosti představit společnost čtenářům?

Pavel Matyáš: Společnost Freecom byla založena v roce 1989 v Německu. Dnes je součástí Mitsubishi Chemical Holdings Group, její centrála se nachází v Nizozemsku a jednotlivé pobočky jsou rozmístěny po celé Evropě a Asii. Navrhujeme, vyrábíme a prodáváme inovativní řešení pro ukládání dat pro uživatele Mac i PC. Značka obdržela ocenění od časopisů a mezinárodních designérských organizací jako jsou iF, Henry van de Velde label a Red Dot.

Není už trhy nasycen spoustou renomovaných značek?

Celková poptávka po zařízeních na ukládání dat neustále roste, protože množství informací se každé dva roky zdvojnásobuje. Tablety a chytré telefony proměňují počítačový svět a zvyšují potřebu po uskladnění dat. Nejenom drobní spotřebitelé nakupují spíše nové iPady nebo tablety s Androidem než notebooky, ale také stále více firem postupuje stejně. Společnosti dokonce integrují tyto „IT hračky“ do své IT infrastruktury. Firmy se také stále více zaměřují na cloud computing jako na důležitou součást své IT strategie – v roce 2012 mnoho z nich bude muset řešit otázky spojené s provozem cloud computingu.

Freecom SilverStore 2-Drive NASTo se ale přesouváme poměrně do podnikové sféry, což není úplně doména Freecomu. Jaké řešení tedy  nabízíte pro spotřebitele a malé firmy?

Cloudové skladování dat, ať už soukromé, veřejné nebo hybridní, se bude dál vyvíjet a řešit dvě klíčové otázky: propustnost a bezpečnost. Freecom na tyto požadavky reaguje novými technologickými řešeními: Síťový disk SilverStore 2-Drive NAS umožňuje uživatelům přistupovat ke svým datům kdykoli a odkudkoli. S integrovanou funkcionalitou Tonido Private Cloud mohou uživatelé prohlížet soubory na svých chytrých telefonech, PC, Mac nebo tabletech, a doslova tak mít veškerá svá data na dosah ruky 24 hodin denně po 7 dní v týdnu.

Proč by partneři v ČR s vámi měli spolupracovat, Čím je chcete přesvědčit vedle své konkurence?

S řešením pro ukládání dat máme více než 20 let zkušeností. Naše výrobky jsou navrženy a technicky vypracovány v Německu podle nejpřísnějších standardů kvality, přičemž pokrýváme široké portfolio řešení pro Apple, PC a televize. Kromě německé kvality vsázíme také na design ve stylu Apple. Snažíme se na trh uvádět velmi rychle nejnovější technologie a inovativní koncepty, abychom dokázali s partnery růst na rozvíjejícím se trhu ukládání dat.

Jakou však partnerům nabídnete podporu?

Naše prodejní a marketingové týmy se nacházejí ve všech hlavních evropských zemích. Pro partnery Freecom nabízí neomezenou bezplatnou technickou podporu a bezplatný RMA servis (Return Merchandise Authorisation - systém vrácení zboží). Jak určitě víte, vrácení peněz nebo výměna vadného zařízení za nové není pro koncového zákazníka vždy nejlepší řešení. Obzvláště pokud se jedná o zařízení určené na ukládání dat naplněné cennými informacemi. Naše servisní centrum se vždy snaží data uložená v přístroji zachránit.

Zmínil jste důraz na design ve stylu Apple. Proč je pro Freecom tak důležitý?

Dobrý design přitahuje high-endové zákazníky. Spolupracujeme s několika současnými top designéry, včetně Armana Emamiho a Sylvaina Willenze a Chantal Nielsové.

V tom případě bych podobně jako u Apple považoval design za jeden z hlavních prodejních argumentů. Mohl byste resellerům říct více o spojení designerů a produktů Freecom?

Freecom Mobile Drive Sq Emamiho design můžete nalézt u modelové řady Sq Freecom, kde různé produkty tvoří snadno rozpoznatelnou skupinu. Nový mobilní disk Freecom Sq byl nedávno oceněn vyznamenáním iF Gold za svůj meta-organický design s hladkými liniemi a čtvercovitým provedením. Stejné vyznamenání v téže kategorii získal právě i Apple. To je také důvod, proč se tyto výrobky prodávají v obchodech Apple. Kromě jakéhokoli notebooku nebo počítače a lze tento disk rovněž připojit k TV pro záznam a přehrávání programů.

MMF24

Mobilní disk XXS je příkladem tvůrčího přístupu Silvaina Willenze. V tomto případě Freecom zadal požadavek na malý, štíhlý a minimalistický design. Willenz vynechal obvyklé materiály obalu a uzavřel pevný disk přímo do gumového pouzdra, což mu umožnilo se vyhnout použití více dílů a šroubků. Pouzdro pro disk se skládá jen z jedné části, která slouží zároveň jako ochranný obal. Snížení množství materiálu umožnilo Freecomu vyrobit nejmenší pevný disk na trhu.

V neposlední řadě i Freecom DataBar dokazuje, že máme čich na talentované designéry: Chantal Nielsová a Robbert Gerretsen vyvinuli mechanismus, který umožňuje vysunout USB konektor z flash disku, takže uživateli nehrozí ztráta krytu.

Zdroj: Freecom

Čtěte dále

Náplně do tiskáren: alternativy hroutí výnosný byznys
Náplně do tiskáren: alternativy hroutí výnosný byznys
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
MMD si nachystalo nové monitory pro náročné spotřebitele, profesionály i hráče
MMD si nachystalo nové monitory pro náročné spotřebitele, profesionály i hráče
Výkonné monitory Philips pro práci a videokonference
Výkonné monitory Philips pro práci a videokonference