Hlavní navigace

Reportáž: Bezpečný hazard na Avnet HP Solution Day

21. 5. 2012
Doba čtení: 9 minut

Sdílet

 Autor:
Distributor s přidanou hodnotou, společnost Avnet Technology Solutions, pozvala partnery prodávající řešení HP na den plný přednášek, ale i kasina a ochutnávky koňaku a doutníků.

Partnery na konferenci, která se konala 10. 5. 2012 v hotelu Tři Věžičky u Jihlavy, přivítal Jan Rosenbaum, HP business unit manager ve společnosti Avnet. Letošní setkání se zaměřilo především na obnovu produktů a cloudová řešení Hewlett-Packard pro středně velké firmy.

Jiří Lepka, ISS product/category Manager z HP, partnery seznámil s 8. generací serverů ProLiantJiří Lepka, ISS product/category Manager z HP, partnery seznámil s 8. generací serverů ProLiant a jejich novými vlastnostmi a funkcemi, jako jsou inteligentní provisioning, cloudový dohledový systém, integrovaná diagnostika 24x7 (Active Health), záloha dat (Smart Data Protection), podtaktování výkonu při nízkém výkonovém využití (Thermal Discovery Services), automatická identifikace serverů a napájení (Location Discovery Services) nebo automatické aktualizace a nativní podpora SSD.

Jako příležitost pro nové příjmy Jiří Lepka blíže představil cloudový dohled Insight Online, který můžete zákazníkovi nabídnout s téměř nulovými náklady. Stejně tak lze s novými servery jako službu nabídnout instalace a správu software, na které by zákazník jinak musel držet další zaměstnance.

HP Storage vrací úder

S prezentací „HP Storage vrací úder!“ ve stylu Hvězdných válek vystoupil Pavel Strašlipka, product manager HP storage, který partnerům připomenul akvizice, jež HP v oblasti diskových systémů provedlo v posledních letech (3PAR, LeftHand,...). Podělil se také o informaci, že HP prodalo od uvedení nového high-endového modelu HP 3PAR V-class na český trh již 12 těchto systémů, které tvoří největší podíl na obratu HP. Druhý největší podíl na obratu náleží úložištím EVA (P6000).

Pavel Strašlipka se dále zaměřil především na příležitosti, kde mohou partneři vydělat více než na samotném prodeji úložiště. Systémy P4000 aka Lefthand hardwarově postavené na serverech ProLiant lze jako iSCSI úložiště podporující Windows a VMware nabídnout především SMB, veřejné správě (školám či nemocnicím) nebo jako sekundární úložiště velkým podnikům.

U P6000 (EVA), jehož výhodou je podle Strašlipky, že jej partneři dobře znají, je díky velké instalované bázi v ČR příležitost pro jejich obnovu u existujících zákazníků. Vlajkovou lodí v oblasti ukládání dat je pak známý HP 3PAR, který nabídne tenký provisioning, automatizovaný tiering a integraci s VMware nebo MS Hyper-V. Od počátku května běží na 3PAR promoakce, o které se více dozvíte od Avnetu.

Vysoká dostupnost a kauza s Oraclem

Poslední dopolední přednášku zastal Konstantin Selucký, BCS BU product country manager, který partnerům ukázal rozvojovou mapu systémů BCS a HP-UX. Věnoval se také projektu Odyssey, jenž se zaměřil na současný rozvoj HP Integrity a UX, kdy oba systémy bude možné provozovat v jednom boxu, a funkce vysoké dostupnosti známé z HP UX se tak do roku 2014 objeví na Windows i Linuxu.

Konstantin Selucký, BCS BU product country manager, vyrazil rovnou mezi partnery, aby jim ukázal rozvojovou mapu systémů BCS a HP-UXSelucký neopomněl ani kauzu mezi HP a Oraclem, který chce upustit od podpory pro Intel Itanium, které pohání servery HP a databází Oracle. HP má však s Oraclem uzavřenou smlouvu o vzájemné podpoře produktů, jenž není časově omezená. Pokud by však Oracle podporu i přesto ukončil, existují tři alternativy. Buď můžete zákazníkům pomoci přejít na nejnovější HP UX, nebo na platformu x86, případně je migrovat na jinou databázi.

HP spolu s Avnetem připravilo promoakci na HP ProLiant DL980G7, která potrvá do 31. 7. a zřejmě bude prodloužena až do 31. 10. 2012. Více informací vám poskytne Leo Novosad (leo.novosad@avnet.com).

Po přednášce o systémech s vysokou dostupností následovala polední pauza, během níž si partneři mohli vychutnat oběd vevnitř či na zahrádce. Po nabrání sil a kávě je čekaly ještě čtyři přednášky.

Sítě pro malé i velké

Za HP Networking vystoupil s přednáškou „Pojďme vytvářet chytré a výkonné sítě“ Daniel Fertšák, který představil konvergovanou architekturu HP pro datová centra, kampus i pobočky. Jeho prezentace byla zaměřena především produktově, pojal ji však jako řešení, jež mají uspokojit požadavky na sítě různě velkých zákazníků.

Klient, jenž řeší základní LAN síť, dnes podle Fertšáka požaduje vyšší spolehlivost, vyšší rychlost (1Gb/S), pokročilé funkce jako jsou IP telefonie, CCTV či Wi-Fi a zabezpečení při tlaku na celkové náklady na vlastnictví (TCO). V rámci kampusové architektury může HP nabídnout např. přepínače řady HP 5500-HI pro agregační vrstvu, dále přepínače HP 3100-EI a integrované routery HP MSR, jež dohromady zajistí redundanci, rychlostní upgrade a snadnost správy.

Za HP Networking vystoupil s přednáškou „Pojďme vytvářet chytré sítě“ Adam Ferčák, který představil konvergovanou architekturu HP pro datová centra, administrativní centra i pobočky.V oblasti datových center vám HP může pomoci uspokojit klienty, kteří vyžadují konsolidaci, konvergenci LAN a SAN a zavedení iSCSI či FCoE úložišť. Pomáhá řešit i spolehlivost páteře, napájení a chlazení a vyšší objem přenášených dat uvniř datových center.

Daniel Fertšák se pokusil vyvrátit typické mýty v uvažování o síti dvou výrobců. Klienti se obávají nadměrného tréninku správců sítě, přičemž např. školení je podle něj otázka několika málo dní. Interoperabilita dnes z pohledu standardizace síťových protokolů není problém, a není tak nutné řešit nadměrnou složitost sítě.

Jako hlavní argumenty pro síťová řešení HP Fertšák uvedl nižší TCO, pokročilou architekturu (IRF, distribuovaný forwarding), jednotný management HP a konvergovanou infrastrukturu.

Software v podání HP

Se softwarovými nástroji pro cloudové služby vystoupil Robert Kučera, software consultant v HP. Ve své přednášce se zaměřil především na HP Server Automation pro ucelenou správu fyzických a virtuálních serverů a aplikací - od provisioningu OS, přes stahování a nasazovaní patchů, správu konfigurací, nasazovaní vícevrstvých aplikací, až po sledování souladu s bezpečnostními standardy.

Druhým prezentovaným softwarovým nástrojem pak byl HP Operations Orchestration pro automatizaci rutinních pracovních postupů v IT jako jsou opakující se maintenance, zavádění změn, nebo řešení incidentů. Oba tyto nástroje jsou využitelné nejen v cloudových prostředích, ale i v běžném provozu datových center se servery a systémy mnoha platforem, kde je potřeba zefektivnit a zautomatizovat provoz.

Služby, aneb jak prodat něco navíc

Po přestávce na kávu a další občerstvení pokračoval Tomáš Bubeníček s přednáškou o službách HP CarePack. Připomenul partnerům, že klient má v rámci standardní záruky nárok na tři díly, 1 hodinu práce a 1 rok oprav on-site.

HP CarePack je možné zakoupit do 180 dnů od data nákupu záruky (jsou dostupné 2-5 leté služby) Tzv. Post Warranty Pack je možné zakoupit do 40 dnů po ukončení standardní záruky nebo předešlé služby. Nově při prodeji PWP platí jako datum započetí služby to, které je uvedené jako datum prodeje na faktuře. Pokud chcete servisní služby pro servery, storage, networking a tiskárny prodávat mimo ČR (kromě Ruska a Ukrajiny), musí celkový obchodní případ převyšovat částku 25 000 dolarů, a musí to být produkt.

Přestávky na kávu řada partnerů strávila venku

Plynule pak navázal Luděk Jirák, channel business manager v HP, jenž představil „Revoluci ve službách HP“, tedy konkrétně nové portfolio Always On Support. Zahrnuje služby životního cyklu zařízení Lifecycle Event Services, v rámci kterých experti HP doplní interní tým klienta a poskytují poradenství v různých oblastech podle potřeby.

Nad nimi jsou postaveny služby Foundation Care (reaktivní podpora pro software a hardware) a Proactive Care (reaktivní podpora a proaktivní optimalizace dostupnosti a výkonu zákazníkových IT platforem), která v nabídce nahradila Critical Advantage. Spadají sem i CarePacky a nově tzv. Collaborative Support, kdy HP vystupuje v roli dodavatele zodpovědného za běh systému, a to hardwaru i softwaru jiných výrobců.

Na vrcholu služeb se nachází Data Center Care, která pokrývá velká prostředí zákazníků provozujících např. bankovní aplikace a další kritické systémy.

Z aktuálních promoakcí na tento kvartál Tomáš Bubeníček na závěr zmínil prodloužení standardní záruky na tři roky pro servery a storage se slevou. Další zvýhodnění se vážou na dvouletý Post Warranty Pack na ESSN porfolio, na Collaborative Support a Proactive Care 4H 24x7 pro servery DL360 a DL380. Využít můžete také slevy na instalační služby pro servery DL36x, 38x a 350. Pro konkrétní procentuální výši slevy a její získání kontaktujte Avnet.

Vzdělejte sebe i své klienty

Petra Hrdličková ze Vzdělávacího centra HP, které se nachází v sídle společnosti na Praze 4 a na Slovensku pak v Bratislavě, představila kurzy pro zaměstnance, partnery i zákazníky. Aktuálně je podle Hrdličkové zájem o školení v oblasti ITIL, VMware, projektového řízení a kurzů osobnostního rozvoje.

MMF24

Upozornila na možnost úhrady školení (vč. certifikačních) formou Total Education CarePacku. Započítává se do zpětných kompenzací, podílí se na zvyšování tzv. PRI (penetration rate indexu) a můžete jej nabídnout i svým zákazníkům.

Přednáškovou část ukončila Zuzka Komárková, marketing specialist z Avnetu, pozváním na večerní program. Po dvouhodinové pauze se přednáškové prostory přeměnily na kasino, kde si partneři mohli zahrát různé hazardní hry, bowling, a užít ochutnávku koňaku a doutníků. Pomyslným zlatým hřebem celé akce byla předpůlnoční tajná dražba více či méně užitečných, zato však rozhodně zábavných předmětů, které si partneři dražili za speciální peníze vyhrané v pokeru, ruletě či skořápkách. Více již v galerii níže.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti