Hlavní navigace

Recenze: Odolné vodotěsné pouzdro Hitcase Shield

23. 1. 2017
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
Hitcase své pouzdro označuje za „nejtenčí vodotěsné pouzdro na světě“. Testovali jsme verzi pro iPhone 6/6s, ale dostupné jsou i varianty pro všechny modely od iPhone 5 (a SE) až po iPhone 7.

Když vám někdo řekne, ať si představíte vodotěsné a nárazuvzdorné pouzdro pro každodenní použití, asi vám před očima vyskočí gumovo-plastový box.

Zakladatel společnosti Hitcase Brooks Bergreen však hledal něco, co bude „pevné a váš iPhone na to bude hrdý“.

Pouzdro Hitcase Shield vytvořila americká společnost Hitcase, výrobce vysoce odolných krytů určených především k natáčení dobrodružství v extrémních podmínkách včetně vody či sněhu. Hitcase má i řady příslušenství v podobě objektivů nebo úchytů.

Použitím pouzdra Hitcase Shield získá váš iPhone vodotěsnost do 2 metrů a odolnost proti pádu, respektive nárazu ze stejné výšky. Před poškozením chrání telefon hliníkový rám, který je zvnitřní strany vypolstrovaný gumovou výplní (izolací ShockSeal). Díky tomu se pouzdro pyšní splněním armádního standardu MIL-SPEC 810G pro nárazuvzdornost a certifikací IP68 pro vodotěsnost.

Zpracování krytu

Retailové balení pouzdra Hitcase ShieldRám krytu z čistého hliníku je silný 11 mm (konkrétně výrobce udává 10,85 mm) – na tolik tedy iPhone nabobtnáve vaší kapse. Na dotek je rám příjemný a díky matné úpravě v ruce neklouže. V pravém dolním rohu je očko pro poutko, které použijete např. při natáčení pod vodou. Z obou stran telefon chrání průhledná plastová folie, která je na přední straně navíc vybavena antireflexní vrstvou. Ovládání displeje nijak nepřekáží, naopak je dotyk přesný. Lze ale očekávat, že se hrubým zacházením může časem poškrábat, což zhorší čitelnost displeje.

Příjemnou vlastností je zachování funkce Touch ID (a stejně tak všech dalších senzorů). Hlavní tlačítko je kryté velmi tenkou folií - membránou, která bohužel trochu působí dojmem mikrotenového sáčku. Po dobu dvoudenního testování se však nijak neporušila. Stejná membrána kryje také reproduktor a mikrofon, při telefonování tak sotva postřehnete rozdíl.

Ostatní krycí tlačítka vypnutí a hlasitosti jsou kovová, kulatá s broušeným povrchem a mají připomínat design starších modelů iPhonu. Dokonce přepínací ovladač zvuku na rámečku chrání kulaté tlačítko, takže pozice zapnout/vypnout se nastavuje pootočením.

Focení a přehrávání hudby

Na zadní straně rámeček přesahuje pouze kolem fotoaparátu a blesku, přičemž má pro objektiv i LED diodu dostatečně velké otvory. Při focení jsem nepozoroval žádný úbytek obrazové kvality, ani problém s rovnoměrností osvícení diodovým bleskem.

Poslouchat hudbu z reproduktoru telefonu je podle mě zhovadilost, protože kvalita zvuku nebude nikdy dobrá. Pokud si na to ale potrpíte, o nic vás Hitcase Shield neošidí. Očekával jsem, že pouzdro zvuk utlumí, avšak průhledná folie naopak funguje jako membrána a tudíž trochu jako zesilující „reproduktor“. Překvapí vás už to, že se zvuk šíří z celé zadní části telefonu.

Pouzdro Hitcase Shield

Spíš lze ale očekávat, že si budete chtít pustit hudbu do sluchátek nebo externích reproduktorů. Pouzdro všechny konektory chrání před vniknutím vody gumovými západkami, které lze bez větších obtíží vytáhnout (stále drží jako součást rámu, takže nevypadnou). Přes otvor v rámu pak připojíte Lightning konektor i 3,5mm jack (ano, iPhone 6 jej ještě má). Pro případ, že by se váš audio konektor do otvoru v rámu nevešel, je součástí balení štíhlejší prodlužovací kablík.

Běžné použití

Vložení telefonu je velmi snadné, odloupnete přední část, vložíte telefonu a opět po hranách přimáčknete k hliníkovému ránu, přičemž můžete hadříkem vytlačit případné vzduchové bubliny. Musím přiznat, že mě až trochu překvapilo, že se vodotěsné pouzdro uzavře bez jakékoliv speciální aretace – nezbývá než systému věřit.

Pouzdro Hitcase Shield

Postranní tlačítka snadno nahmatáte a jejich stisk je přesný. Docela praktické je i kolečko pro vypnutí zvuku. U membrány na Touch ID jsem nezaznamenal žádné zpoždění či nepřesnost. Ve vodě musíte ale počítat s tím, že Touch ID nebude zcela fungovat, což ale nefunguje ani běžně, když máte mokré prsty. Při použití se do krytu skutečně voda ani prach nedostaly, ale při testech jsme nešli „na hranu“ uváděných limitů ani nedošlo ani na hrubé crash testy.

Telefon se z pouzdra hůr vyjímá. Chce to najít grif, kterým iPhone z rámu „vyloupnete“.  Celodenní nošení? No, musíte být trochu dobrodruh (jinak byste ani po iPhonu nevyžadovali, aby byl po celý den vodotěsný a nárazuvzdorný), protože pouzdro kvůli svým vlastnostem rozhodně přidá telefonu na rozměrech. Při běžném nošení mi to však nijak nepřekáželo.

Pokud si navíc stále potrpíte na design (což pro výraznou část majitelů telefonu Apple platí), máte na výběr čtyři barevná provedení: černá, bílá, zlatá, růžová (resp. rose gold).

Psaní textu je jen nepatrně nepřesnější, což je dáno přední fólií, která nepřilne úplně těsně na displej. Je to ale jen malá daň za kompletní ochranu. Jako větší nevýhodu však vnímám, že při některých hovorech mi druhá strana hůře rozuměla. Zřejmě dochází vlivem překrytí mikrofonu k útlumu. Obdobně tak je trochu hůře slyšet zvuk ze sluchátka. 

Pouzdro Hitcase Shield

Shrnutí

Výhody

Nevýhody

  • Kompletní ochrana telefonu, i při podvodním použití (do 2 m).
  • Nízká váha a malé rozměry
  • Zachování přístupu ke všem konektorům a tlačítkům vč. Touch ID.
  • Objektiv fotoaparátu ani blesk nejsou zacloněny či ovlivněny ve funkčnosti
  • Zvuk velkého reproduktoru není utlumen.
  • Design a různé barevné varianty
  • Otvor na poutko (není součástí balení)
 
  • Horší srozumitelnost při volání
  • Mírně horší přesnost při psaní
  • Obtížnější vytažení telefonu z krytu (avšak velmi snadné zaklapnutí)

Verdikt: 83 %

 

Obsah balení:

MMF24

  •  HITCASE Shield pro iPhone 6/6S černý
  •  Redukce pro jack 3,5 mm
  •  Čisticí hadřík z mikrovlákna

Hlavní vlastnosti:

  • Tloušťka 10,85 mm
  • Respektování designu a barev (stříbrná, černá, zlatá a Rose Gold) produktů Apple
  • IP68 – voděodolný až do 2 m, prachuvzdorný
  • MIL-SPEC 810G – páduodolný z výšky až 2 m
  • Snadné vložení telefonu
  • Rámeček z čistého hliníku
  • Kulatá krycí tlačítka a přepínač hlasitosti
  • Očko pro připojení lanyardu
  • Vnitřní izolační vrstva ShockSeal
  • Vysoce citlivá přední fólie kryjící displej
  • Antireflexní úprava fólie
  • Membrána kompatibilní s funkcí Touch ID
  • Průhledná zadní část krytu
  • Gumové západky pro izolaci portů
  • Membrána kryjící mikrofon, reproduktor a fotoaparát

 

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %