Hlavní navigace

QNAP Systems představuje novou řadu rackových NAS TS-x31XU

26. 2. 2017
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: QNAP Systems
Nová řada nabízí celkem šest modelů lišící se počtem šachet a přítomností redundantního zdroje. Novinky umožňují flexibilní práci s prostorem na discích, nabízejí platformu pro vytvoření soukromého internetu věcí a disponují sadou nástrojů pro práci se soubory.

Společnost QNAP Systems oznámila uvedení nové řady rackových NAS úložišť TS-x31XU. K dispozici jsou modely se 4, 8 a 12 pozicemi a s možnostmi jediného nebo redundantního napájecího zdroje.

Řada TS-x31XU běží na čtyřjádrovém procesoru ARM Cortex-A15, Alpine AL-314 s taktovací frekvencí 1,7 Ghz a je vybavený 2 GB nebo 4 GB DDR3 RAM (s možností rozšířit na 16 GB).

Modely dále nabízejí dva integrované porty sítě 10GbE SFP+ a podporují VJBOD (Virtual JBOD) a Container Station. To vše z nich podle výrobce činí výkonná, multifunkční a energeticky efektivní úložná řešení.

Porty sítě 10GbE SFP+ zajišťují přenosovou rychlost až 1 242 MB/s. Pro pružnější nasazení lze navíc nainstalovat dodatečnou jednoportovou kartu pro rozhraní 10GbE PCIe.

TS-x31XU jsou podle QNAP Systems ideální pro malé a střední podniky, které potřebují zálohování a obnovu dat, úložiště pro virtualizaci, privátní cloud a zajištění své IT infrastruktury do budoucna pro sítě 10GbE.

Řešení VJBOD pomáhá maximalizovat využití úložišť, neboť kromě užívání fyzických rozšiřujících úložných jednotek mohou uživatelé využít kapacitu TS-831X k rozšiřování rozšiřování ostatních úložišť.

VJBOD lze použít k vytváření virtuálních seznamů úložišť a svazků na virtuálních discích pro provozování služeb na NAS. Uživatelé tak mohou flexibilně nakládat s nevyužitým prostorem na discích.

Řešení Container Station pak může posloužit jako platforma pro sukromý internet věcí s množstvím kontejnerových aplikací, kterými mohou vývojáři iniciovat mikroslužby.

Řada TS-x31XU podporuje sdílení souborů napříč platformami na systémech Windows, Mac a Linux/UNIX, zálohování stolních počítačů a laptopů se systémy Windows a Mac, RTRR s verzemi záloh, rsync a zálohování na úložiště v cloudovém prostřed.

TS-x31XU lze používat jako VPN server nebo jako VPN klient pro zabezpečený přístup k síti. Fulltextový vyhledávací nástroj Qsirch umožňuje rychle vyhledávat soubory, zatímco nástroj Qsync se postará o jejich synchronizaci a sdílení.

Nástroj QmailAgent umožňuje centralizaci více e-mailových účtů a zjednodušení každodenní správy e-mailů a Surveillance Station uvádí profesionální dohledové řešení na bázi IP.

Úložnou kapacitu TS-x31XU lze zvýšit připojením až dvou rozšiřujících jednotek QNAP (12 pozicového UX-1200U-RP nebo 8 pozicového UX-800U-RP), a zajistit tak celkovou kapacitu pro až 36 disků.

Díky podpoře QJBOD Express QJBOD Express mohou uživatelé k TS-x31XU připojit velkokapacitní rozšiřující jednotku QNAP a migrovat data na jiný NAS prostřednictvím jednotky JBOD, aniž by potřebovali připojení k síti.

Přehled modelů řady TS-x31XU

Redundantní zdroj napájení

  • TS-431XU-RP: 4-pozicový, 2 GB DDR3 SODIMM RAM

  • TS-831XU-RP: 8-pozicový, 4 GB DDR3 SODIMM RAM

  • TS-1231XU-RP: 12-pozicový, 4 GB DDR3 SODIMM RAM

Jediný zdroj napájení

  • TS-431XU: 4-pozicový, 2 GB DDR3 SODIMM RAM

  • TS-831XU: 8-pozicový, 4 GB DDR3 SODIMM RAM

  • TS-1231XU: 12-pozicový, 4 GB DDR3 SODIMM RAM

Dostupnost

KL24

Řada QNAP TS-x31XU je již k dispozici.

Zdroj: QNAP Systems

Čtěte dále

Anketa ChannelWorldu o monitorech: Odpovídá Martin Hempl (MMD)
Anketa ChannelWorldu o monitorech: Odpovídá Martin Hempl (MMD)
IDC: Optimismus pokračuje, trh PC monitorů vyrostl o 5,9 %
IDC: Optimismus pokračuje, trh PC monitorů vyrostl o 5,9 %
Sophos: Ransomwarem byly zasaženy dvě třetiny zdravotnických organizací
Sophos: Ransomwarem byly zasaženy dvě třetiny zdravotnických organizací
Arrow Electronics je distribučním partnerem roku společnosti Pure Storage
Arrow Electronics je distribučním partnerem roku společnosti Pure Storage
Michal Dvorský jmenován CEO společnosti Digitask
Michal Dvorský jmenován CEO společnosti Digitask
Mastercard: IT experti v Česku počítají s tím, že kyberútoky i nadále porostou
Mastercard: IT experti v Česku počítají s tím, že kyberútoky i nadále porostou