Hlavní navigace

QNAP Systems představuje nová všestranná NAS úložiště TS-251A a TS-451A

20. 8. 2016
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: QNAP Systems
Dvoušachtový TS-251A a čtyřšachtový TS-451A najdou podle výrobce celou řadu uplatnění, od ukládání a přehrávání 4K videí, provozu prostředí pro internet věcí, funkce privátního cloudu až po karaoke systém.
  • Výrobce: QNAP Systems
  • Distributoři ČR: AT Computers, ConQuest entertainment
  • Více informací: www.qnap.com

Společnost QNAP Systems oznámila vydání dvou nových modelů NAS, 2pozicového NAS TS-251A a 4pozicového TS-451A. Modely jsou vybaveny unikátním portem USB QuickAccess pro přímé připojení k počítači prostřednictvím rozhraní USB 3.0, které nabízí pohodlný přístup k souborům a propustnost až 100 MB/s

V kombinaci s funkcemi NAS a iSCSI SAN novinky poskytuje kompletní úložné řešení k zálohování a synchronizaci souborů a pro vzdálený přístup k nim. TS-x51A se svými dvěma porty Gigabit LAN, podporou přehrávání a překódování videí 4K celou škálou multimediálních aplikací je podle výrobce ideálním systémem pro fotografy a audiovizuální nadšence.

TS-x51A je založen na nejnovějším dvoujádrovém procesoru Intel Celeron 1,6 GHz (s navýšením až na 2,48 GHz) s nízkým konstrukčním tepelným výkonem 6 wattů a s dvoukanálovou 2GB/4GB DDR3L-1600 RAM pamětí (navýšitelnou na 8GB).

Je vybaven dvěma ethernetovými porty a podporuje hardwarově akcelerované šifrování AES-NI podávající datovou propustnost až 205,14 MB/s s AES-NI šifrováním celých svazků.

TS-x51A nabízí softwarové funkce jako VJBOD (Virtual JBOD), která umí rozšířit úložnou kapacitu zařízení pomocí nevyužitého prostoru na jiných QNAP NAS a dalšího rozšíření kapacity lze dosáhnout připojením rozšiřující jednotky QNAP (UX-800P nebo UX-500P).

Díky Linux Station umožňuje TS-x51A uživatelům provozovat operační systém Ubuntu, využívat jeho bohaté aplikační vybavení a vyvíjet balíčky pro IoT (internet věcí), takže mohou využívat zabezpečený privátní cloud kombinující úložiště a aplikace pro IoT.

TS-x51A využívá operační systém QTS 4.2.2 s mnoha produktivními aplikacemi. Hybrid Backup Sync konsoliduje funkce zálohování, obnovení a synchronizace do jediné aplikace, takže úlohy zálohování a obnovení jsou pak neuvěřitelně snadné a efektivní.

Správce úložišť QTS poskytuje webový snímkovací nástroj umožňující až 256 snímků pro svazky/LUN a včasné obnovení dat. Fulltextový vyhledávací nástroj Qsirch umožňuje rychlé vyhledání souborů na NAS a podporuje vyhledávání v souborech .eml uložených na NAS.

Virtualization Station umožňuje provozovat na TS-x51A více virtuálních počítačů založených na systémech Windows, Linux, UNIX a Android. Container Station integruje systémově nenáročné virtualizační technologie LXC a Docker a poskytuje QIoT Containers.

TS-x51A poskytuje také rozmanitou multimediální zábavu. Uživatelé mohou TS-51A připojit k HDMI TV nebo k přijímači A/V a sledovat videa v rozlišení až 4K UHD. S aplikací OceanKTV, mikrofonním konektorem 3,5 mm a výstupním portem se z TS-x51A stává karaoke systém.

Klíčové specifikace

  • dvoujádrový procesor Intel Celeron 1,6 GHz (s navyšováním frekvence až na 2,48 Ghz)

  • dvoukanálová 2GB/4GB DDR3L-1600 RAM paměť (navýšitelná na 8 GB)

  • 2 porty Gigabit RJ45

  • 1 port USB 3.0 Micro-B QuickAccess

  • 1 výstupní port rozhraní HDMI

  • 1 mikrofonní konektor 3,5 mm (pouze pro dynamické mikrofony)

  • 1 zvukový konektor 3,5 mm (pro použití se zesilovačem)

Dostupnost

CS24

Nové NAS QNAP TS-251A a TS-451A jsou již k dispozici.

Zdroj: QNAP Systems

Čtěte dále

Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI