Hlavní navigace

QNAP představuje 16pozicové podnikové NAS TS-1635

25. 11. 2016
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: QNAP Systems
Novinka nabídne 12 pozic pro 3,5" HDD a 4 pozice pro 2,5" SSD a přináší tak kombinaci velkokapacitního řešení se čtveřicí moderní disků pro zrychlení procesů. Hardware je tradičně doplněn širokou škálou aplikací, která z novinky činí všestranné řešení použitelné např. pro ukládání záznamů z dohledových systémů, vývoj řešení pro internet věcí nebo soukromý cloud.

Společnost QNAP Systems představila nové 16pozicové podnikový NAS úložiště TS-1635, které podporuje dvanáct 3,5" pevných disků a čtyři 2.5" SSD k vytvoření prostoru pro ukládání velkých objemů dat.

Novinka je vybavena čtyřjádrovým procesorem Annapurna Labs Alpine AL-514 1,7 GHz ARM Cortex-A15, podporuje 4GB/8GB DDR3 RAM (navýšitelné na 16GB) a poskytuje hardwarově akcelerované šifrování s datovou propustností až 700 MB/s.

Se dvěma dedikovanými pozicemi pro disky 2,5" na SSD caching a dvěma integrovanými porty sítě 10GbE SFP+ podává TS-1635 rychlost čtení až 1228 MB/s a rychlost zápisu až 874 MB/s.

Díky podpoře VJBOD (Virtual JBOD) mohou uživatelé využít vysokokapacitní TS-1635 k rozšíření úložného prostoru jiných QNAP NAS a vytvářet virtuální seznamy úložišť a svazky na virtuálních discích pro provoz služeb na NAS.

Pro maximalizaci úložného prostoru na TS-1635 mohou uživatelé připojit až dvě rozšiřující jednotky QNAP (UX-800P / UX-500P). Díky tomuto masivnímu kapacitnímu potenciálu je TS-1635 ideální například pro ukládání videí z dozorovacích aplikací.

Využitím osmi bezplatných kanálů IP kamer (rozšířitelných na 40 kanálů dokoupením doplňujících licencí), mohou uživatelé implementovat profesionální centrum pro systém správy síťového video dozorování (VMS) se Surveillance Station na TS-1635.

TS-1635 je podle výrobce ideální i pro malé a střední podniky, které si přejí vybudovat zabezpečený soukromý cloud. Podporuje sdílení souborů napříč platformami pro systémy Windows, Mac, a Linux/UNIX, takže slouží jako užitečné centralizované úložiště.

Pro lepší účinnost nastavování práv je zajištěna podpora Windows AD, adresářových služeb LDAP a Windows ACL. Do aplikace Hybrid Backup Sync jsou integrovány také funkce zálohování, obnovení a synchronizace (prostřednictvím RTRR, Rsync, FTP nebo CIFS/SMB).

TS-1635 dále poskytuje virtualizační technologie a poskytuje QIoT Containers k přeměně TS-1635 na soukromou platformu IoT cloudu pro rychlý vývoj. Komerční fulltextový vyhledávací nástroj Qsirch od QNAP umožňuje rychlé vyhledávání souborů a podporuje prohledávání souborů .eml uložených na NAS.

QmailAgent pak uživatelům umožňuje centrálně spravovat více e-mailových účtů z populárních e-mailových služeb a serverů IMAP, zatímco Qcontactz umožňuje centralizaci kontaktních informací, takže poskytuje vyšší organizovanost podnikových síťových prostředků.

Klíčové specifikace

  • čtyřjádrový procesor Annapurna Labs Alpine AL-514 1,7 GHz ARM Cortex-A15; 
  • 4GB/8GB SODIMM DDR3 RAM; 
  • hardwarově akcelerované šifrování; 
  • 2 porty 10GbE a 2 porty sítě Gigabit RJ45; 
  • 1 rozšiřující slot PCIe Gen2 (x2); 
  • 3 porty USB 3.0; 
  • reproduktor; 
  • konektor zvukového výstupu 3,5mm

Dostupnost

CS24

Podnikové NAS QNAP TS-1635 je na trhu již dostupné.

Zdroj: QNAP Systems

Čtěte dále

Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data