Hlavní navigace

Progress představil novou verzi OpenEdge 12.8

21. 2. 2024
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Progress OpenEdge 12.8 Autor: Progress
OpenEdge 12.8 přichází s novými funkcemi jako je podpora Incremental build, integrace OpenTelemetry nebo dynamické maskování dat.

Progress představil nejnovější verzi své platformy pro vývoj aplikací – Progress OpenEdge 12.8. Novinka přichází s řadou vylepšení, která pomohou firmám optimalizovat vývojové procesy, zvýšit výkonnost databází, posílit zabezpečení aplikací a držet krok s novými technologiemi. OpenEdge v současnosti využívá více než 100 000 zákazníků po celém světě.

Vyšší produktivita vývojářů

OpenEdge 12.8 nabízí vývojářům nástroje a funkce ABL (Advanced Business Language), které zefektivňují pracovní postupy a zvyšují produktivitu:

  • Vylepšená observabilita OpenEdge: Integrace výkonného frameworku pro observabilitu – OpenTelemetry, poskytuje provozní metriky a informace o trasování. Metriky pomáhají při správě aplikací OpenEdge, zatímco trasování poskytuje vývojářům detailní vhled do výkonu aplikací a pomáhá identifikovat úzká místa v kódu a optimalizovat výkon aplikací.
  • Rychlejší kompilace: Podpora Incremental build umožňuje vývojářům dělat změny v kódu, přičemž jsou kompilovány jen dotčené části. Tím se výrazně zkracuje doba kompilace, což umožňuje rychlejší iterace i zrychlení vývojových cyklů.

Integrace a management 

OpenEdge 12.8 přináší vylepšení v oblasti integrace aplikací a managementu celého prostředí díky zdokonaleným možnostem monitorování a administrace:

MMF24

  • Apache Kafka pro real-time messaging a streaming: Integrace s Apache Kafka umožňuje firmám vylepšit své aplikace o streamování událostí a datové přenosy v reálném čase.
  • OpenEdge Command Center (OECC): Moderní cloud-ready nástroj a API, které zjednodušují správu aplikací OpenEdge. OECC poskytuje centralizované monitorování, administraci a diagnostiku a integruje oblíbené nástroje pro správu výkonu aplikací (APM).
  • Online údržba databází: Nová verze obsahuje řadu databázových vylepšení, která umožňují provádět více administrativních úloh online. To eliminuje nutnost odstávek při offline údržbě. Nabízí rovněž řadu výkonnostních změn, zejména v oblastech skenování/oprav databáze a zálohování/obnovy.

Zabezpečení aplikací a dat

OpenEdge 12.8 zavádí několik funkcí, které posilují bezpečnost aplikací a pomáhají chránit kritická data:

  • Regulace dat pomocí dynamického maskování (DDM): Pro bezpečnostní administrátory nebo správce databází, kteří potřebují zajistit, aby podnikové aplikace OpenEdge splňovaly požadavky na ochranu soukromí a integritu dat, jako je GDPR nebo HIPAA, nabízí funkce DDM jednodušší způsob maskování citlivých údajů za běhu na základě oprávnění uživatelských rolí.
  • Hardwarový bezpečnostní modul (HSM): OpenEdge 12.8 podporuje moduly HSM, které pomáhají zajistit bezpečnější prostředí pro kryptografické operace, usnadňují ochranu citlivých dat a podporují dodržování přísných bezpečnostních standardů.
  • Protokol TLS 1.3: OpenEdge 12.8 využívá OpenSSL 3.1, nejnovější verzi kryptografické knihovny s otevřeným zdrojovým kódem, která podporuje TLS 1.3. To pomáhá posílit bezpečnostní protokoly a kryptografické algoritmy, které přispívají k robustnímu šifrování a zajištění integrity dat v aplikacích OpenEdge.

Zdroj: Progress

Čtěte dále

Pozvánka na Synology Experience Day 2024
Pozvánka na Synology Experience Day 2024
TD Synnex rozšiřuje nabídku pro zálohování, uzavřel kontrakt s Object First
TD Synnex rozšiřuje nabídku pro zálohování, uzavřel kontrakt s Object First
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Reportáž: ChannelWorld Awards 2023 s vinohradskou pivní čepicí
Reportáž: ChannelWorld Awards 2023 s vinohradskou pivní čepicí
ChannelWorld Awards 2023 mají své vítěze
ChannelWorld Awards 2023 mají své vítěze