Hlavní navigace

Procesory Intel Core Skylake nabídnou vyšší výkon, podporu 3D a bezdrátových technologií

3. 9. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Intel
Nově představená šestá generace procesorů Intel Core přinese do zařízení 3D kamery Intel Realsense, rozhraní Thunderbolt 3 pro USB C, podporu přihlašování prostřednictvím tváře... a samozřejmě vyšší výkon, grafiku a úsporu energie. Objeví se v zatím nejširší škále zařízení, od kapesních počítačů po mobilní pracovní stanice.

Společnost Intel představila již dlouho očekávanou šestou generaci procesorů Intel Core. Nová rodina je postavena na architektuře Skylake, je vyrobena 14nm procesem a slibuje nejen vyšší výkon a dosud nejlepší energetickou efektivitu, ale také interaktivnější práci s novými zařízeními a podporu pto nejširší škálu zařízení – od kapesního „compute stick“ přes tradiční PC a zařízení 2v1 až po mobilní pracovní stanice.

Intel ilustruje výkon nových procesorů na srovnání s pět let starým počítačem. Oproti takovému zařízení má šestá generace nabídnout až dvaapůlkrát vyšší výkon, trojnásobnou životnost na baterii a třicetinásobný nárůst grafického výkonu. Počítače osazené novými procesory mohou mít zároveň poloviční tloušťku i váhu a rychleji se probouzejí z režimu spánku.

Thunderbolt, RealSense a WiDi

Nová generace procesorů má Intelu umožnit nabízet široké spektrum výkonu i typů zařízení. Nové procesory Intel Core M pro mobilní zařízení budou nyní pro lepší orientace označovány úrovněmi Intel Core m3, m5 a m7. I řada Intel Compute Stick bude rozšířena o verzi postavenou na procesoru Intel Core M šesté generace.

S novou generací má přijít i řada nových funkcí. Více zařízení bude například vybaveno rozhraním Thunderbolt 3 pro USB typu C, které nabídne kompaktní univerzální port. 3D kamera Intel RealSense bude dostupná v řadě produktů s procesory Intel Core šesté generace zahrnující notebooky, zařízení 2v1 i systémy all-in-one.

Tato generace má rovněž přinést pokrok v bezdrátové iniciativě společnosti Intel a nabídne řešení pro bezdrátový displej pomocí technologií Intel WiDi nebo Pro WiDi. Tato technologie umožňuje uživatelům sdílení obrazu z počítače na televizor nebo monitor, aniž by k tomu bylo zapotřebí kabelů a dalších zařízení.

Rozumí si s Windows 10

Kombinace operačního systému Windows 10 a procesorů Intel Core šesté generace zároveň umožní využívat nové funkce jako Windows Cortana a Windows Hello pro plynulejší a přirozenější interakci s technologií. Intel uvádí, že díky synergii s funkcemi nových Windows přichází velmi vhodná doba pro nákup nových počítačů.

Zařízení osazená kamerou Intel RealSense umožňují v kombinaci s Windows Hello přihlášení přes rozpoznání tváře. Na mnoha nových zařízeních bude k dispozici také technologie True Key od Intel Security, jež přináší zabezpečení při přihlašování do zařízení a na webové stránky, aniž by si uživatel musel pro každou stránku pamatovat heslo.

V nadcházejících měsících plánuje Intel nabídnout více než 48 procesorů z rodiny Intel Core šesté generace, které budou vybaveny integrovanou grafickou kartou Intel Iris nebo Iris Pro, a dále procesory rodiny Intel Xeon E3-1500M pro mobilní pracovní stanice a procesory s funkcí Intel vPro pro firemní využití.

MMF24

Na trhu se objeví řada zařízení různých designů od výrobců z celého světa. Vedle toho Intel nabídne 25 produktů pro internet věcí (IoT) s až sedmiletou podporou, Error Correcting Code (ECC) a s různými úrovněmi TDP.

Zdroj: Intel

Čtěte dále

AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu