Hlavní navigace

Power Platform Club ožívá pod vedením ALSO Czech Republic, umožní partnerům vytvářet aplikace Microsoft na míru klientům

28. 11. 2023
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ALSO
ALSO Czech Republic bude od 6. prosince pořádat pravidelná měsíční setkání Power Platform Club. Partnerům přinesou řadu výhod a praktických informací, včetně možnosti čerpat know-how od předních odborníků na tvorbu aplikací společnosti Microsoft. Ti budou na setkáních rozebírat nejnovější trendy a pomohou českým a slovenským partnerům nacházet nové příležitosti na rychle se měnícím trhu IT. Členové původního týmu Power Platform Club, pod vedením Jana Kukučky ze společnosti ALSO, se budou podílet na organizaci a rozvoji setkání.

Power Platform Club ocení úplní začátečníci i zkušení tvůrci aplikací

Power Platform Club (dále jen PPC) je projekt, který v roce 2021 založil specialista společnosti Microsoft Jan Kukučka, s cílem rozvíjet spolupráci s partnery a podpořit jejich růst na dynamickém trhu IT. Projekt rychle získal na popularitě, pravidelných měsíčních setkání se účastnilo až 80 partnerů. Po půlroční pauze bude ALSO, s podporou společnosti Microsoft, v tomto projektu pokračovat.  

„Mnozí partneři projevili zájem v projektu pokračovat a často se nás ptají, co bude dál. Prověřili jsme tedy možnosti a oslovili původní tým odborníků, který se na organizaci a obsahu PPC podílel. Všichni chtějí projekt dále rozvíjet a přislíbili spolupráci. V tuto chvíli tedy máme veškeré nástroje k tomu, abychom dokázali zajistit stejně vysokou odbornou úroveň setkání PPC jako v dobách, kdy je vedla společnost Microsoft,“ říká Jan Kukučka, specialista na Power Platform a Microsoft 365 ze společnosti ALSO. 

Power Platform Club byl od počátku projektu zamýšlen tak, aby oslovil všechny partnery společnosti Microsoft. Zkušení tvůrci aplikací zde mohou prezentovat svá řešení, sdílet metody a osvědčené postupy. Noví partneři získají základní informace a dovednosti pro vývoj vlastních aplikací, nastavování řízení procesů ve firmách nebo zefektivnění práce s Microsoft 365. Setkání budou přínosná i pro partnery, kteří nechtějí vyvíjet aplikace, ale potřebují porozumět trhu a vědět, jak a jaké aplikace mohou nabídnout svým klientům.

ALSO pomůže partnerům v různých oblastech

Doposud se PPC zaměřoval především na partnery, kteří pracují s Microsoft 365, nyní se rozšíří i na podporu řešení Dynamics 365. Větší pozornost bude věnována osvědčeným postupům při vývoji aplikací a automatizaci procesů. Plánuje se také spolupráce s odborníky v oblastech jako jsou Power Platform Agents, Power Pages nebo Power BI (Microsoft Fabric). Klíčovým tématem trhu pro příští rok bude využití AI asistenta Copilot napříč Microsoft Power Platform.

PPC však není jediným způsobem, jak ALSO edukuje své partnery. Již nyní pořádá pravidelné workshopy na aktuální témata ze čtyř klíčových oblastí Microsoft (Security, Azure, Modern Workplace a BizApps). Každý týden navíc probíhají on-line webináře „Káva pro partnery“, kam ALSO zve odborníky z trhu, aby probrali novinky a zajímavosti a sdíleli své postřehy s partnery.

MMF24

Power Platform Club startuje již 6. prosince

Počínaje 6. prosincem budou setkání Power Platform Clubu probíhat každou první středu v měsíci a to on-line i on-site. Výjimku představuje setkání v lednu 2024, které bude nahrazeno únorovou on-site akcí. Všechny aktivity PPC budou i nadále probíhat v češtině nebo ve slovenštině, což partneři vždy oceňovali jako velkou výhodu a přidanou hodnotu.

Bližší informace o obsahu jednotlivých setkání, odbornících, kteří se jich zúčastní a další organizační detaily budou postupně zveřejněny na speciální webové stránce, kde lze také vyplnit registrační formulář.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Čtěte dále

Electro World se od 1. 9. mění na Datart
Electro World se od 1. 9. mění na Datart
Kulatý stůl o distribuci: Mezigenerační předěl v IT (2. díl)
Kulatý stůl o distribuci: Mezigenerační předěl v IT (2. díl)
Zuzana Švecová jmenována novou generální ředitelkou Cisco ČR
Zuzana Švecová jmenována novou generální ředitelkou Cisco ČR
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello