Hlavní navigace

PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti

Dnes
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Zyxel
Nový extender PoE12–3PD umožňuje flexibilní a snadné nasazení sítí v rozlehlých extravilánech a historických budovách.

Společnost Zyxel Networks, která patří mezi přední společnosti na trhu síťových řešení využívajících přednosti umělé inteligence a cloudu, představila nový PoE extender, který uživatelům pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti a s omezenými možnostmi napájení.

Extender PoE12–3PD, který je určen pro malé a středně velké organizace a pro poskytovatele řízených služeb (MSP), otevírá širší možnosti při nasazování sítí a pomáhá zajistit konektivitu v místech, kde není k dispozici dostatek elektrických zásuvek, jako jsou rozlehlé interiéry, historické objekty nebo rozsáhlejší venkovní prostory. Vedle možnosti instalace ve vnitřním i venkovním prostředí k výhodám extenderu PoE12–3PD patří také podpora správy v cloudu.

„Extender PoE12–3PD svědčí o naší snaze řešit reálné problémy zákazníků. Mnohé menší organizace, které hodlají expandovat, často zjistí, že stěhování do větších prostor s sebou přináší problémy s konektivitou,“ poznamenává Radek Hofman, Channel Sales Manager CZ/SK ve společnosti Zyxel Networks. „A právě proto na trh přicházíme s extenderem typu plug-and-play, který firmám a poskytovatelům řízených služeb umožňuje sítě snadno a spolehlivě nasadit i v prostředí, kde to je jinak obtížné.“

Ke zjednodušení kabelové infrastruktury mohou sice posloužit PoE přepínače, jejich použití však bývá omezeno maximálně stometrovou délkou kabelů se zachováním plné gigabitové rychlosti. Nový extender PoE12–3PD od společnosti Zyxel Networks představuje efektivní a cenově dostupné řešení, které dokáže dosah sítě rozšířit ještě dál a poskytnout bezproblémové připojení v interiéru i venku.

Autor: Zyxel

Rozšíření sítě snadno a rychle

Extender PoE12–3PD je jednoduché řešení typu plug-and-play, které přenáší data i elektrickou energii pomocí PoE do zařízení na okraji sítě. Extender má tři PoE+ výstupní porty s celkovou kapacitou napájení PoE 45 W, takže dokáže současně napájet několik zařízení s podporou PoE, jako jsou např. IP kamery, systémy pro řízení přístupu, IoT zařízení, chytrá domácí zařízení a senzory, které často bývají instalovány venku nebo v těžko přístupných částech budovy.

Po instalaci lze dění v celé síti centrálně monitorovat pomocí cloudové platformy Nebula od společnosti Zyxel Networks. K přístupu do platformy Nebula slouží webové rozhraní a aplikace, což správcům sítí a poskytovatelům řízených služeb usnadňuje nejen samotný monitoring sítě, ale také řešení případných problémů.

Extender PoE12–3PD je zkonstruován s důrazem na zajištění nepřetržité konektivity. Jeho funkce pro nepřerušované PoE napájení při údržbě dokáže připojená zařízení napájet dokonce i při upgradech firmwaru, čímž omezuje nedostupnost sítě na minimum.

MMF24

Robustní konstrukce

Díky své robustní konstrukci, krytí IP55 a schopnosti fungovat při teplotách od –20 °C až po +50 °C se extender PoE12–3PD dokonale hodí do venkovního a průmyslového prostředí. Extender nabízí možnost instalace na stěnu i na stožár a disponuje přepěťovou ochranou 6 KV a zemnicím kabelem. V souladu se snahou společnosti Zyxel Networks snižovat svou uhlíkovou stopu a produkci odpadů je extender PoE12–3PD dodáván v obalu neobsahujícím plasty.

Bližší informace o přepínačích Zyxel a o výhodách, které nabízejí malým a středně velkým organizacím a poskytovatelům řízených služeb, najdete na stránkách: https://www.zyxel.com/cz/cs/pro­ducts/switch/

O společnosti Zyxel Networks

Společnost Zyxel Networks je předním poskytovatelem bezpečných síťových řešení využívajících výhody umělé inteligence a cloudu. Naše produkty jsou určeny zákazníkům z řad malých a středně velkých podniků i domácím uživatelům a zajišťují spolehlivou konektivitu, snadnou škálovatelnost a robustní zabezpečení. Naše služby jsou k dispozici formou široké nabídky předplatného. Již od svého založení společnost Zyxel Networks lidem i organizacím pomáhá naplno využívat jejich potenciál a adaptovat se na změny v pracovním prostředí. Na naše řešení se dnes spoléhá více než 1 milion firemních klientů ve 150 zemích celého světa.

Autor článku

Čtěte dále

Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?