Hlavní navigace

Podniková data chráněná a centralizovaná

8. 7. 2024
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Synology
Specializovaná řada Synology ActiveProtect pro ochranu dat kombinuje centralizovanou správu s vysoce škálovatelnou architekturou.

Organizace a podniky v dnešní době vytvářejí a ukládají data ve stále rychlejším tempu. I proto společnost Synology na začátku června představila zařízení ActiveProtect pro škálovatelnou, centralizovanou a zjednodušenou ochranu podnikových dat. Jedná se o specializované zálohovací systémy, které poskytují komplexní ochranu kritické podnikové infrastruktury, optimalizované pro rychlost, snadné použití a nákladovou efektivitu.

„Uvedení řady ActiveProtect odráží neustálý závazek Synology poskytovat našim uživatelům nástroje pro správu jejich nejcennějšího aktiva – dat,“ řekl Philip Wong, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Synology. „V dnešním rychle se měnícím digitálním světě čelí podniky bezprecedentním výzvám při ochraně svých dat. S novou nabídkou ActiveProtect chceme poskytnout organizacím všech velikostí nástroje pro efektivní řešení kybernetické bezpečnosti.“

Bez slepých míst

ActiveProtect centralizuje celopodnikovou ochranu dat, úkoly a zařízení a poskytuje jednotnou správu a kontrolu. Komplexní pokrytí koncových bodů, serverů, hypervizorů, úložných systémů, databází a služeb Microsoft 365 a Google Workspace výrazně snižuje slepá místa v zabezpečení IT a potřebu provozovat několik řešení ochrany dat.

„Organizace musí udržovat příliš složité a nákladné strategie ochrany dat a my se snažíme vyřešit všechny výzvy najednou pomocí ActiveProtect,“ uvedl Jia-Yu Liu, výkonný viceprezident společnosti Synology. „ActiveProtect je výsledkem rozsáhlého výzkumu, vývoje a zkušeností s prací s našimi zákazníky. Jsme přesvědčeni, že dodáváme řešení, které překoná očekávání moderních podniků.“

IT týmy mohou rychle nasadit zařízení ActiveProtect během několika minut a vytvořit komplexní plány ochrany dat prostřednictvím globálních zásad pomocí centralizované konzole. Od implementace zásad neměnnosti a izolace až po provádění obnovovacích postupů je ActiveProtect navrženo intuitivně, což výrazně snižuje náklady na provoz.

Škálovatelné pro každou organizaci

Každé zařízení ActiveProtect může pracovat v samostatném nebo clusterovém režimu. Úložná kapacita může být vrstvena s úložnými řešeními Synology NAS/SAN, objektem C2 Storage a dalšími zařízeními ActiveProtect v clusteru. Kromě toho lze stávající nasazení Synology Active Backup for Business spravovat z jednotného rozhraní, což poskytuje vysokou fl exibilitu nasazení.

Speciálně navržená zařízení ActiveProtect využívají inkrementální zálohy s globální a mezipodnikovou deduplikací na straně zdroje, což zajišťuje rychlé zálohování a replikaci s minimálním využitím šířky pásma. ActiveProtect je až sedmkrát rychlejší při zálohování s typickým poměrem deduplikace přesahujícím 2 : 1, což výrazně snižuje provozní náklady.

Rozšiřující se ekosystém

V roce 2023 společnost Synology uvedla na trh aktualizace, kterými rozšířila záběr správy dat a zabezpečení. Vedle adaptivního vícefaktorového ověřování představila i řešení pro pevná úložiště a vylepšenou detekci ransomwaru. V oblasti ochrany dat patřily k významným novinkám podpora obnovy ze zálohy pro macOS a podpora VMware vSphere 8.0.

CS24

ActiveProtect bude k dispozici prostřednictvím distributorů a partnerů Synology v průběhu roku 2024.

Zdroj: Synology

Čtěte dále

Sophos: Každý třetí útok ransomwaru na české firmy začíná zneužitím zranitelnosti
Sophos: Každý třetí útok ransomwaru na české firmy začíná zneužitím zranitelnosti
Allegro rozšiřuje svou stopu ve střední Evropě, vstupuje do Maďarska
Allegro rozšiřuje svou stopu ve střední Evropě, vstupuje do Maďarska
Mercusys MR47BE: Vaše brána do světa Wi-Fi 7
Mercusys MR47BE: Vaše brána do světa Wi-Fi 7
Obrazem: Lorgar odhalil herní revoluci v regionu EMEA
Obrazem: Lorgar odhalil herní revoluci v regionu EMEA
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb Zajímavé vyhlídky pro sítě
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb Zajímavé vyhlídky pro sítě
Obrazem: Hustopečské veselení s Joyce
Obrazem: Hustopečské veselení s Joyce