Hlavní navigace

Panasonic uvede nový 10,1" odolný tablet Toughpad FZ-A2 s Androidem

11. 6. 2016
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Panasonic
Novinka se vyznačuje 10,1" Full HD displejem, nejnovějším čtyřjádrovým procesorem Intel Atom, 4 GB RAM a pověstnou odolností a výdrží řady Toughpad včetně odolnosti proti vodě, prachu a pádu, ovladatelností v rukavicích a kompatibilitou s celou řadou příslušenství pro usnadnění práce v terénu.

Společnost Panasonic představila 10,1“ tablet Toughpad FZ-A2 se systémem Android. Výrobce uvádí, že novinka je díky plně odolnému provedení s dlouhou životností a flexibilním možnostem podnikového nastavení ideálním mobilním zařízením pro autodílny a prodejny vozidel.

Zařízení se navíc hodí jak pro profesionály na prodejních místech a u příjmu objednávek i v oblasti maloobchodu a pohostinství, tak pro mobilní pracovníky, kteří v terénu potřebují rychle získat přístup k dokumentaci.

Toughpad FZ-A2 je nástupcem modelu FZ-A1. Vyznačuje se lehkým (880 g), tenkým (16,4 mm) provedením bez ventilátoru a obsahuje nejnovější operační systém Android 6.0 Marshmallow s balíkem Eterprise Security z platformy Android for Work. Model je vybaven nejnovějšímčtyřjádrovým procesem Intel Atom x5-Z8550, 4 GB RAM a 32GB eMMC úložištěm.

Displej nabídne rozlišení 1920x1200 bodů a vyznačuje se vysokým jasem (800 cd/m2), jelikož byl navržen pro použití v interiérech, ale také ve venkovních prostorách. Multidotykový kapacitní displej může být ovládán rukou, rukavicí nebo pomocí kapacitního stylusu pro účely přesného psaní poznámek či zachycení podpisu, a to dokonce i za deště.

Tablet Panasonic Toughpad FZ-A2 se navíc dodává s bohatou sadou volitelných podnikových rozhraní a možnostmi bezdrátového připojení. Kromě řady rozhraní (1 x USB 3.0 A, 1 x USB 3.1 C, 1 x HDMI a 1 x Micro SD, GPS) lze zařízení doplnit o volitelnou čtečku čipových karet, čtečku 2D čárových kódů a technologii 4G.

Model Toughpad FZ-A2 je zároveň optimalizovaný pro konektivitu bez ohledu na aktuální umístění a je vybaven nejnovější bezdrátovou technologií WLAN 802.11ac Intel Dual Band AC 8260 pro nejrychlejší přenos dat a Bluetooth v4.2 třídy 1.

Tablet Panasonic Toughpad FZ-A2 disponuje baterií, která má nabídnout až 9hodinovou výdrž a díky tomu vyhoví potřebám jedné pracovní směny. Pro případ nepřetržitého provozu je možné baterii vyměnit i za chodu.

Uživatelům, kteří potřebují mít možnost videokonferencí a fotokopírování dokumentace v terénu, nabízí tablet FZ-A2 přední webkameru s rozlišením Full HD a zadní 8Mpx kameru s bleskem. Je také vybaven vestavěnými směrovými mikrofony, které jsou ideální pro komunikaci, pro videokonference a rozpoznávání řeči.

Tablet Toughpad FZ-A2 je dodáván v plně odolném provedení ze slitiny hořčíku a je uzpůsoben k používání na cestách nebo v náročných podnikových podmínkách. Prošel testy pádu z výšky 1,2 m, disponuje stupněm krytí proti průniku prachu a vody IP65 a je schopen provozu při teplotách od -10 do +50 °C*.

V době uvedení na trh se bude zařízení dodávat s bohatým ekosystémem periferií od stolní kolébky pro nabíječku baterií se 4 pozicemi. Ve většině případů jsou funkce sdíleny s odolným notebookem Panasonic Toughbook CF-20 s odnímatelnou klávesnicí

K zařízení bude také možnost dokoupení dvou dokovacích stanic pro vozy s montážním standardem VESA 75 mm a pohotovostní západkou pro rychlé uvolnění. Dokovací stanice jsou k dostání ve verzích Keyed Alike (stejný klíč) a Keyed to Differ (různé klíče) a obsahují 2 porty USB 2.0, 1 LAN a 1 napájecí port a volitelnou technologii Dual Antenna Pass Through.

Dostupnost a cena

MMF24

Tablet Panasonic Toughpad FZ-A2 bude dostupný od července 2016 za zaváděcí cenu 1 270 € bez DPH.

Zdroj: Panasonic

Čtěte dále

Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti