Hlavní navigace

Panasonic uvádí novou generaci odolných notebooků Toughbook

22. 9. 2014
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Panasonic
Čtvrtá generace nabízí procesory 4. generace a grafiku Intel v odolném těle, vybaveném konektivitou pro pracovní a průmyslové nasazení.
  • Výrobce: Panasonic
  • Distributoři ČR: SWS
  • Distributoři SR: Sofos
  • Cena: od 1 544 eur be DPH
  • Více informací: www.toughbook.cz

Společnost Panasonic představila čtvrtou generaci notebooku Toughbook. Model Toughbook CF-53 používá nejnovější procesor čtvrté generace Intel Core i5 vPro, který notebooku zajišťuje výkon a umožňuje pracovat až 15 hodin na jedno nabití baterie.

Notebook je vybaven předinstalovaným operačním systémem Windows 8.1 Pro nebo Windows 7 Professional (k dispozici jako downgrade), displejem s úhlopříčkou 14" a grafickým adaptér Intel HD 4400.

Zařízení se dodává ve třech konfiguracích: Model Toughbook CF-53 Automotive se standardními porty včetně sériového portu, dvěma zásuvkami PCMCIA a úchyty podle odvětvových standardů. Model Toughbook CF-53 Touchscreen s obrazovkou zajišťující dobrou viditelnost na jasném denním světle a kruhovým polarizérem, který minimalizuje odraz slunečního světla a model Toughbook CF-53 Standard.

Standardně se zařízení dodává se 2 porty USB 3.0 (SuperSpeed), které jsou až 10krát rychlejší než porty USB 2.0, a s digitálním grafickým výstupem HDMI pro kvalitní obraz ve Full HD rozlišení.

Standardní porty zahrnují sériový port, port VGA, PCMCIA typ II a model Automotive je vybaven dvěma konfigurovatelnými zásuvkami. Při konfigurování zásuvky může uživatel volit z následujících možností:

  • Druhý port pro místní síť LAN (gigabitový)

  • Modemový port (RJ11)

  • Port Firewire (IEEE1394a)

  • Odolný port USB 2.0 (Fischer)

Pro zajištění bezdrátové konektivity používá Toughbook C 53 nejnovější přenosy dat Wirelexx LAN AC (až 867 Mb/s) a Bluetooth v4.0. Dodávají se i vestavěné moduly WWAN a RFID. Zařízení může být vybaveno i webovou kamerou s integrovaným mikrofonem pro videokonference.

Nejnovější Toughbook může být rovněž vybaven nejnovější technologií GPS. Modul u-blox M8 poskytuje kompatibilitu se všemi významnými globálními satelitními polohovacími systémy včetně GPS a Glonass s rychlejšími časy načtení informací a vysokou přesností pro komerční organizace.

Toughbook CF-53 snese pád z výšky 76 cm, vibrace i vlhkost a díky horní části vyrobené ze slitiny hořčíku, ocelovým závěsům a pružně upevněným součástem klávesnice se podle výrobce vypořádá s nárazy a škrábanci, ke kterým dochází při práci v terénu.

Příslušenství, které umožní maximální využití notebooku Toughbook

Při uvedení notebooku Toughbook CF-53 na trh bude pro mobilní profesionály k dispozici komplexní sortiment příslušenství, které zahrnuje stolní kolébku, dokovací zařízení do automobilu a brašny od certifikovaných partnerů společnosti Panasonic.

Dostupnost, záruka a cena

Notebook Panasonic Toughbook CF-53 bude v prodeji od září 2014 za následující ceny:

  • varianta Toughbook CF-53 Standard - 1 544 eur bez DPH

  • varianta Toughbook CF-53 Automotive - 1 799 eur bez DPH

  • varianta Toughbook CF-53 Touchscreen - 1 999 eur bez DPH

Na všechny notebooky Toughbook se vztahuje tříletá záruka na veškeré závady hardwaru a pětiletá záruka na náhradní díly se závazkem provedení opravy do 96 hodin.

CS24

Lze využít i dalších rozšířených služeb včetně rozšířené záruky na 4 nebo 5 let, záruky proti náhodnému poškození, záruky na baterii (3/4/5 let) a záruky na pevný disk.

Zdroj: Panasonic

Čtěte dále

TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS