Hlavní navigace

Panasonic uvádí novou a výkonnější verzi 7" tabletu Toughpad FZ-B2 s Androidem

1. 6. 2016
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Panasonic
Nová generace tohoto pracovního zařízení přinese vyšší výkon i výdrž baterie. Sedmipalcový displej s rozlišením 1200 x 800 bodů slibuje čitelnost i na přímém slunci a možnost ovládání v rukavicích. K dispozici jsou rovněž nástroje pro snadnější vzdálenou správu.

Společnost Panasonic uvede na trh novou generaci svého 7“ odolného tabletu Panasonic Toughpad FZ-B2. S operačním systémem Android. Zařízení podle výrobce přinese zvýšený výkonu, vylepšené ovládání a větší obchodní flexibilitou.

Tablet je vybaven nejnovějším čtyřjádrovým procesorem Intel Atom x5-Z8550 (2 MB cache, 1,44 GHz až 2,4 GHz) a novou verzí Androidu 6.0 Marshmallow. Oproti předchozí verzi má přinést zvýšení výkonu o 32 % a zvýšenou životnost baterie až na 8 hodin při zachování stejné váhové kategorie (540 g).

Zařízení je také vybaveno širokými možnostmi pro plnění různých potřeb podniku, se třemi oblastmi přizpůsobení, kde je možné specifikovat kombinaci čtečky čárového kódu, čtečky čipových karet, LAN a 4G. Jako první Toughpad je vybaveno obostranným USB portem 3.1 typu C s přenosovou rychlostí až 5 Gbps, nabíjením a funkcí USB On-The-Go pro snadný přenos souborů do počítače.

Pro zlepšení ovládání je zařízení vybaveno systémem Google Android for Work, který umožňuje vytvoření samostatných pracovních a osobních profilů. Systém poskytne IT správcům možnost většího zabezpečení a zajistí, aby uživatelé měli vlastní přístup k osobním aplikacím a datům. Zároveň zahrnuje řadu vestavěných nástrojů pro každodenní úkoly, jako jsou e-maily, kontakty a kalendář.

Kromě toho také Panasonic ve svém Toughpad FZ-B2 nabízí konfigurovatelný aktualizační software, který má IT správcům umožnit co nejlépe ovládat zařízení v terénu. Nástroj FOTA umožňuje IT správcům aktualizovat operační systém a aplikace skupinou uživatelů, zatímco SCOMO může zajistit aktualizace zákaznického zobrazení skupinou uživatelů bez připojení k telefonu datovým kabelem.

Tablet má displej s rozlišením 1 200 x 800 bodů, který počítá s používáním venku na slunečním světle a je proto vybaven svítivostí 500 cd/m2 a úpravou proti slunečním odleskům. Desetibodový displej může být ovládám rukou, a to i v rukavici, nebo pomocí doplňkového stylusu.

Organizace používající kombinaci zařízení se systémem Android a Windows potěší, že být tablety Toughpad FZ-B2 mohou být používány se stejnými periferiemi (držáky, úchyty ve vozidlech, baterie nebo nabíječky) jako tablety Toughpad FZ-M1.

Uživatelům, kteří potřebují mít možnost videokonferencí a fotokopírování dokumentace v terénu, nabízí tablet FZ-B2 inovovanou přední kameru Full HD se stereo mikrofonem a 8Mpx zadní kameru. Je také vybaven vestavěnými směrovými mikrofony a softwarem pro videokonference a rozpoznávání řeči.

Pokud jde o pověstnou odolnost řady Toughpad, splňuje tabletToughpad FZ-B2 přísné požadavky odvětví. Zařízení prošlo testy pádu z výšky 150 cm, disponuje stupněm krytí proti průniku prachu a vody IP65 a je schopen provozu při teplotách od 10 °C do +50 °C.

Dostupnost a cena

MMF24

Nová generace tabletu Panasonic Toughpad FZ-B2 bude dostupná od konce června 2016 za zaváděcí cenu 898 € bez DPH.

Zdroj: Panasonic

Čtěte dále

Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI