Hlavní navigace

Panasonic představil odolná kompaktní zařízení Toughpad FZ-F1 a FZ-N1

4. 3. 2016
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Panasonic
Novinky s operačním systémem Windows 10 Mobile nebo Android najdou své místo v rukou každého pracovníka v logistice a podobných odvětvích. Nabízejí kompaktní rozměry, šikmou čtečku čárových kódu, odolnost vůči vodě, prachu a pádu a 4,7" HD displej, který lze ovládat i v rukavicích.

Společnost Panasonic představuje odolné 4,7“ kapesní zařízení Panasonic Toughpad FZ-F1 a FZ-N1, které podle výrobce představují nejmenší řešení své kategorie na trhu. Zařízení je navrženo pro poštovní a kurýrní pracovníky, skladové manipulanty, pracovníky v maloobchodě, ve výrobě, pro terénní a záchranné služby. Modely disponujjí stupněm krytí IP67, odolností proti prachu, ponoření do vody a pádů z výšky až 1,8 metru.

Ačkoliv výrobce o nových modelech hovoří jako o tabletech, vhodnější zřejmě bude neutrální termín komunikátor, neboť ve všech ohledech splňují parametry chytrých telefonů. Modely jsou vybaveny rozhraním 4G LTE / 3G pro hlasové a datové služby a mají tři mikrofony vybavené technologií k potlačení šumu a dva přední reproduktory poskytující celkem až 100 dBA zvuku v hlučném prostředí.

Modely Panasonic Toughpad FZ-F1 a FZ-N1 disponují 4,7 palcovým antireflexním kapacitním multidotykovým displejem s HD rozlišením. Lze jej tak použít na přímém slunečním světle nebo za intenzivního deště a také ho lze ovládat v rukavicích. Přístroj může být používán i s volitelným pasivním nebo aktivním perem pro účely přesnějšího zachycení podpisu a rozpoznávacích schopností.

Komunikátory jsou vybaveny čtyřjádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon s 2 GB paměti RAM a flashovým úložištěm s kapacitou 16 GB. Model FZ-N1 běží na operačním systému Android 5.1.1 zatímco model FZ-F1 disponuje systémem Windows 10 IoT Mobile Enterprise. Volba systému má usnadnit správu i zabezpečení zařízení.

Vzhledem ke specializaci na logistiku a práce v terénu jsou novinky vybaveny zešikmenou zadní čtečkou, od které si výrobce slibuje převrat ve standardech logistického odvětví tím, že nabízí zvýšenou ochranu pro uživatele a také zvýšení produktivity.

Zešikmení čtečky 1D a 2D čárových kódů znamená, že uživatelé při skenování nemusí ohýbat lokty nebo zápěstí, čímž se snižuje riziko zranění způsobené opakovanou zátěží. Zešikmení také znamená, že uživatelé mohou při skenování zároveň sledovat displej přístroje, což pracovníkům umožní rychlejší dokončení procesu.

Zařízení disponuje aktivačními a programovatelnými tlačítky čtečky čárových kódů umístěnými na obou stranách pro snadné používání jak levou, tak pravou rukou.

Kromě toho jsou nové modely vybaveny bezdrátovým modulem Wi-Fi, rozhraním Bluetooth a modulem NFC, 8MPx zadním a 5MPx předním fotoaparátem pro pořizování fotografií a videozáznamů, stejně jako micro USB portem, slotem pro micro SD paměťovou kartu a dvěma slotypro micro SIM.

Modely Toughpad FZ-F1 a FZ-N1 jsou zároveň vybaveny standardním akumulátorem na 8 hodin nepřetržitého provozu a volitelným akumulátorem, který by měl vystačit až na 16 hodin nepřetržitého provozu. Zařízení bude uvedeno na trh s řadou podpůrného příslušenství, včetně poutka na ruku, kolébky, pouzdra, baterií s prodlouženým provozem a stojanem s nabíjecí kolébkou

Oba modely budou uvedeny na trh také s vlastním dokovacím řešením do pohybujícího se vozidla, navrženým interním týmem Panasonic Global Docking Solutions. Dokovací stanice byla ergonomicky navržena s využitím kompozitních materiálů pro perfektní kombinaci nízké hmotnosti a dlouhé životnosti, a umožňuje dokování a vyjmutí pomocí jedné ruky.

Dostupnost a cena

MMF24

Kapesní tablet Panasonic Toughpad FZ-N1 bude dostupný v červnu 2016 za 1 715 € bez DPH. Model Panasonic Toughpad FZ-F1 bude dostupný ve druhé polovině roku za cenou 1 746 € bez DPH.

Zdroj: Panasonic

Čtěte dále

Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data