Hlavní navigace

Panasonic představil aktualizovanou verzi Toughbooku CF-C2

20. 11. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Panasonic
Toughbook CF-C2 má mobilním profesionálům přinést zvýšený výkon procesoru a grafické karty a delší dobu provozu na baterii.
  • Výrobce: Panasonic
  • Distributoři ČR: SWS
  • Distributoři SR: Sofos
  • Cena: 2 149 eur bez DPH
  • Více informací: www.toughbook.cz

Společnost Panasonic uvedla novou verzi svého konvertibilního zařízení Toughbook CF-C2. Počítač je podle výrobce navržen pro mobilní profesionály, kteří potřebují pracovat na více úkolech současně.

Je vybaven technologií Intel Core čtvrté generace. Procesor Intel Core i5-4300U s technologií Intel Turbo Boost má prodloužit dobu provozu na baterii (z 11 až na 14 hodin) i dobu pohotovostního režimu.

Operační paměť zahrnuje standardně 4 GB, je rozšiřitelná až na 8 GB a pevný disk ve standardní výbavě má 500 GB, nebo volitelný SSD disk 128 GB nebo 256 GB.

Zařízení je vybaveno kapacitním multidotykovým displejem s podporou pro deset prstů, který lze využít v tradiční poloze „notebook“ i v režimu tabletu. HD displej s úhlopříčkou 12,5" je vybaven technologií IPS, která umožňuje široký pozorovací úhel, zesíleným sklem, svítivostí 500 cd/m2 a antireflexní vrstvou.

Možnoti připojení zahrnují 4G modul Gobi 5000, Bluetooth v4.0 a bezdrátové sítě podle standardu IEEE802.11a/b/g/n.

Vybavený do terénu

Uživatelům, kteří se potřebují účastnit videokonferencí nebo pořizovat snímky dokumentace v terénu, přináší CF-C2 přední kameru s rozlišením HD 720p (max. velikost statického snímku 1280 x 960 px) a doplňkovou zadní kameru, jejíž rozlišení bylo oproti minulé verzi vylepšeno ze 3 na 5 MPx.

V rámci cílení na profesionální použití má CF-C2 doplňkový sériový port a prostřednictvím konfiguračních zásuvek lze přidat i například VGA porty nebo modemy. Dále jej lze vybavit NFC modulem nebo až 2 zásuvkami na čipové karty (1x plná velikost / 1x poloviční velikost). Standardně je Toughbook vybaven technologií vPro, která usnadňuje IT správu zařízení. Podporovány jsou také funkce zabezpečení Computrace.

Toughbook je vybaven záložní baterií, která umožňuje výměnu hlavní baterie za provozu bez vypnutí zařízení a nepřerušovaný provoz. Ve standardní konfiguraci s šestičlánkovou baterií má Toughbook vydržet v provozu přibližně 14 hodin (Mobile Mark 2007, 60 cd/m2) a devítičlánková velkokapacitní baterie poskytuje přibližně 19 hodin provozu.

Na zařízení je předinstalovaný operační systém Microsoft Windows 8.1 a k dispozici je i možnost downgradu na systém Windows 7.

Odolnost a režimy provozu

CF-C2 je podle Panasonicu zkonstruován tak, aby si poradil se šťouchanci a škrábanci rušného pracovního dne v terénu. Údajně dokáže odolat pádu z výšky až 76 cm v 6 úhlech, je vybaven vodotěsnou klávesnici, zařízením TouchPad a zesíleným sklem LCD displeje.

Zařízení podporuje provozní režimy notebooku a tabletu a je vybaveno systémem trojitého závěsu. Přichází také s odnímatelným poutkem na ruku, které umožňuje držet a ovládat zařízení jednou rukou v jakékoli pozici – na šířku, na výšku i kdekoliv mezi tím.

Dostupnost a cena

MMF24

Toughbook CF-C2 se bude v Evropě prodávat od poloviny prosince. Toto zařízení budou moci nabízet oficiální distributoři, prémioví partneři, partneři ISV a registrovaní partneři společnosti Panasonic. Maloobchodní cena standardního modelu se odhaduje na 2 149 eur bez DPH.

Zdroj: Panasonic

Čtěte dále

Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI