Hlavní navigace

Obrazem: Tradiční setkání partnerů Esetu v barvách babího léta

24. 9. 2019
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Eset
Na účastníky již třináctého setkání partnerů Eset s názvem SEP 2019 čekala vedle nabitého programu o debata o tzv. Next-Gen antivirech, bobová dráha či soutěž na laserové střelnici.

Třinácté setkání partnerů firmy Eset, pro které se vžila zkratka SEP, proběhlo v prostorách hotelu Vista na Dolní Moravě v Orlických horách. Účastníky z řad resellerů bezpečnostních produktů Esetu čekalo příjemné počasí a tradičně neformální prostředí.

Úvodní slovo obstaral Tomáš Krotký, manažer nepřímého prodeje Esetu, a celou konferencí provázela Iva BendováČeského rozhlasu. O tom, co se ve firmě událo od posledního partnerského setkání, mluvil Filip Navrátil, obchodní ředitel české pobočky.

Ten vyzdvihl, že společnosti se nadále daří růst jak globálně, kdy překonala hranici 500 milionů dolarů, tak lokálně, kdy má ambici překonat v tržbách 400 milionů korun. Eset i nadále zůstává největší IT bezpečnostní společností v Evropské unii.

Co se týče obchodních výsledků, nejvíce společnost rostla v segmentu Enterprise, které meziročně narostly o 88 %. Posílila i v tradičně silných segmentech domácích zákazníků a malých firem, konkrétně o 2 %, resp. 5 %.

Od globálních hrozeb...

Po úvodu následoval blok věnovaný konkrétním globálním hrozbám, které měly dopad i na Českou republiku. Jakub Souček a Václav Zubr z Esetu se nejvíce zaměřili na hrozby detekované jako Neutrino Bot a BackSwap.

Poté se slova ujal Adam Luzsicza, produktový manažer Esetu se zaměřením na Enterprise. Účastníky seznámil s průběžnými výsledky průzkumu realizovaného se zákazníky z tohoto segmentu se zaměřením jejich konkrétní potřeby a hrozby, kterým čelí.

Mezi ty nejčastější zmiňoval ransomware, cílené útoky a selhání lidského faktoru u zaměstnanců. Administrátorům podle něj chybí nástroje, pomocí kterých by měli přehled o dění v síti na všech zařízeních, které zaměstnanci používají, bez ohledu na platformu.

... až po vzdělávání prodejců

Tomáš Krotký představil prodejní akci Esetu, kdy mají domácí i firemní zákazníci možnost zakoupit bezpečnostní produkty na 3 roky za cenu dvouleté licence, byla spuštěna začátkem září a potrvá až do konce letošního roku.

Další část své přednášky věnoval tématu vzdělávání prodejců. Eset v této oblasti představil nové e-learningové kurzy, které doplňují klasická školení. V závěru Krotký připomněl nový partnerský program, který vejde v planost od nového roku.

První přednáška odpoledního bloku patřila Lukáši Štefankovi, výzkumníkovi malwaru se zaměřením na mobilní platformu Android. Ve své prezentaci představil aktuálně nejrozšířenější hrozby ve světě i v České republice.

Kromě těch nejrozšířenějších, mezi které patří reklamní adware či phishing, zmínil i méně známe hrozby. Jednou z nich je například tzv. clipper, který cílí na uživatele používající kryptoměny. Nejvíce pozornost si však získaly vzorky bankovního malwaru.

Next-Gen: pokročilejší zabezpečení nebo jen buzzword?

Přestože SEP patřil vždy jen prezentujícím z řad společnosti Eset, letos dal poprvé prostor i zástupcům třetí strany, Davidu Peclovi ze společnosti AEC. Ten se zaměřil na palčivou otázku: Představují tzv. Next-Gen antiviry skutečně novou generaci bezpečnostního softwaru, nebo jde o pouhý buzzword?

Z výsledků vyplynulo, že bezpečnostní software tzv. nové generace snese v rámci testu AEC srovnání v segmentu spustitelných EXE souborů, ale v oblastech makrovirů či webového prozoru nedosáhl takové úrovně bezpečnosti, jakou disponují právě tzv. tradiční antiviry.

Pecl sám v závěru uvedl, že označení „Next-Gen“ je přinejmenším zavádějící, neboť dle jejich vlastního testu nepřináší žádné nové funkce, a naopak některé kritické jim chybí. Konkrétně zmínil absenci signaturní detekce.

Nenáročné aktivity pro náročné účastníky

V rámci neformální části programu byli účastníci SEPu byli vyvezeni lanovkou vedoucí od hotelu na vrch Slamník, kde po občerstvení měli možnost si projít stezku v oblacích a posléze sjet zpět do hotelu na terénních koloběžkách či bobové dráze.

MMF24

V samotném závěru celého dne proběhla standupová show Underground Comedy, soutěž na laserové střelnici či „light show“ s vystoupením tanečníků.

Zdroj: Eset

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %