Hlavní navigace

Obrazem: Jaké nejzajímavější inovace v hardwaru přinesl CES 2016

8. 1. 2016
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Lenovo
Veletrh CES 2016 v Las Vegas se každoročně stává příležitostí pro výrobce, aby se pochlubili technologickými inovacemi, novými vlajkovými modely a obecně vším, co je staví nad konkurenci. Pojďme se podívat, co zajímavého ukázaly přední světové značky letos.

Lenovo má první ThinkPad s OLED displejem

Lenovo ThinkPad X1 Yoga 

Lenovo představilo rozšířené portfolio zařízení X1. Řada navržená pro pokrokové uživatele se rozrostla o adaptabilní ThinkPad X1 Tablet s modulárním designem, novou generaci ultrabooku ThinkPad X1 Carbon, který je ještě tenčí a lehčí než kdy dříve, a stolní ThinkCentre X1 typu All-in-One. Lenovo se podobně jako HP pustilo na území OLED displejů a vybavilo jím konvertibilní ThinkPad X1 Yoga tenký 17 mm a vážící 1,27 kg. X1 Yoga má navíc odejmutelný zadní panel pro snadnější servis.

 

Dell má OLED monitor a nové notebooky Latitude

Dell UltraSharp 30

Dell na veletrhu ukázal nové produkty v kategorii podnikových notebooků Latitude. Nejnovější přírůstky v podobě ultrabooku Latitude 13 a konvertibilních Latitude 12 v sobě kombinují bezpečnost, možnosti správy a spolehlivost. Zároveň nabídnou bezrámečkový displej InfinityEdge. Stejný displej se objeví u nových monitorů řady UltraSharp monitorů. Nejzajímavější novinkou je 30“ monitor  využívající technologii OLED.

HP Spectre x360 také nabídne OLED displej

HP Spectre x360

HP se letos pochlubilo především konvertibilním notebookem Spectre x360, který je významný hned ze dvou důvodů. Jeho 15,6“ varianta je s tloušťkou 15,9 mm nejtenčím konvertibilním zařízením své kategorie a jeho 13,3“ varianta bude jako jedno z prvních PC nabízet OLED displej, v tomto případě s rozlišením 4K. Další novinkou je 12,1“ Full HD konvertibilní model Pavilion x2.

HTC ukázalo druhou generaci virtuální reality Vive

HTC Vive

HTC představilo novinky ve vývoji systému virtuální reality HTC Vive. Druhá generace vývojářské edice HTC Vive Pre nabídne pohodlnější a kompaktnější headset s vyšším jasem a úpravou zobrazení u displejů. Nová přední kamera umožní snadnější pohyb a manipulaci s reálnými předměty, aniž by musel uživatel headset sundat.Inovovány byly i ruční ovladače a základnové stanice.

Huawei uvedlo novou 6“ vlajkovou loď Mate 8

Huawei Mate 8

Huawei využilo CES 2016 k představení nové vlajkové lodi svého portfolia chytrých telefonů. Model Huawei Mate 8 nabídne 6“ Full HD displej, nejnovější osmijádrový procesor Kirin 950, 16Mpx fotoaparát a 4000mAh baterii. Novinka poběží na operačním systému Android 6.0 s nadstavbou EMUI 4.0 a nabídne například rozdělení obrazovky pro snadný multitasking.

Intel spojí své technologie se sportovci i roboty

Intel - drony

Intel na CES 2016 představil řadu nových partnerství, od digitalizace sportů přes pokrok v péči o zdraví a wellness až po kreativní oblasti jako jsou hudba a výtvarné umění. V oblasti bezpilotních letadel demonstroval šéf Intelu Brian Krzanich dron s technologií Intel RealSense, jež umožňuje vyhýbání se překážkám. Intel proto také koupil Ascending Technologies.

Kingston představil „flashku“ s klávesnicí

Kingston DataTraveller2000, Kingston představil šifrovaný USB flash disk který nabízí hardwarové šifrování a ochranu pomocí kódu PIN zadávaného na alfanumerické klávesnici. Ještě vyšší zabezpečení je zajištěno funkcí automatického uzamčení, které se aktivuje při odpojení disku od hostitelského zařízení. Šifrovací klíč a heslo se navíc smažou, dojde-li k 10 neplatným pokusům o zadání.

Samsung naskakuje do vlaku profesionálních 2 v 1

Samsung Galaxy Tab Pro S

MMF24

Samsung představil model Galaxy TabPro S, který spadá do kategorie zařízení 2 v 1 cílících na produktivitu (např. Microsoft Surface Pro nebo iPad Pro). Tablet běží na Windows 10, je 6,3 mm silný, váží 693 gramů a je dodáván společně s krytem, který v sobě skrývá plnohodnotnou klávesnici. Jeho 12“ displej nabídne rozlišení 2 160 x 1 440.

Zdroj: Dell, HP, HTC, Huawei, Intel, Kingston, Lenovo, Samsung

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello