Hlavní navigace

Nové Sony Vaio: Od multimediálních notebooků až po nejlehčí ultrabook na světě

20. 6. 2013
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor:
Společnost Sony představuje nové modely notebooků Vaio. Jedná se o modely z řad Vaio Fit, Vaio Pro a Vaio Duo.
  • Výrobce: Sony
  • Distributoři ČR: AT Computers, eD' system Czech, SWS, Tech Data Distribution, Elvia Pro
  • Distributoři SR: eD' system Slovakia
  • Více informací: www.sony.cz

Vaio Fit je dostupný ve dvou různých velikostech, a to s úhlopříčkou displeje 35,5 cm (14”) a 39,5 cm (15,5”). Displeje jsou u vybraných modelů dotykové, což umožňuje využívat další funkce operačního systému Windows 8. 

S dotykem koresponduje i další funkce, která je ve všech modelech Vaio Fit obsažena. Jedním dotykem, prostřednictvím technologie NFC (Near Field Communication), spárujete smartphone, externí reproduktory nebo sluchátka s notebookem. Přes Bluetooth si mezi zařízeními následně můžete rychle vyměňovat URL adresy, přenášet hudbu či celé soubory. Postačí krátký dotyk.

Například logo Vaio na víku je zařízlé pod úhlem 45 stupňů podobně jako diamant, a odráží světlo dopadající na hranu. Jemně zaoblené rohy těla doplňuje kryt a podložka pod ruce z kartáčovaného hliníku. Reproduktory jsou zapuštěny přímo do těla notebooku.

Vaio Fit 14/15 má v sobě předinstalovaný software Sony Imagination Studio Vaio Edition. Obsahuje čtyři aplikace: Movie Studio Platinum, Acid Music Studio, Sound Forge Audio Studio a DVD Architect Studio pro tvorbu videí a komponování hudby.

Doporučené koncové ceny:

  • Vaio Fit 14 za 23 990 Kč
  • Vaio Fit 15 od 24 990 Kč
  • Vaio Fit 14E za 12 490 Kč
  • Vaio Fit 15E od 12 490 Kč

Vaio Pro 11 má úhlopříčku displeje 29,4 cm (11,6”), Vaio Pro 13 nabízí displej s uhlopříčkou 33,7 cm (13,3”). Displeje jsou dotykové a nabízí rozlišení Full HD. O kvalitní obraz se stará technologie Triluminos Display for mobile od společnosti Sony.

Tělo notebooku je vyrobeno z jednosměrných uhlíkových vláken, které jsou o 50 % lehčí a o 25 % pevnější než hliník. Díky použitým materiálům je Vaio Pro podle výrobce nejlehčím dotykovým Ultrabookem na světě. I přes svoji nízkou hmotnost však notebook nabízí vysoký výkon v čele s procesory Intel Core 4. generace.

Výdrž baterie až 8 hodin u notebooku Vaio Pro 13 a až 11 hodin u notebooku Vaio Pro 11 umožňuje celodenní práci bez nutnosti připojení do elektrické sítě. Doplňková plochá baterie prodlouží výdrž na 18 hodin u notebooku Vaio Pro 13 a 25 hodin u notebooku Vaio Pro 11.

Mezi další doplňky patří Wi-Fi router napájený ze síťového adaptéru. Díky němu si můžete změnit pevné síťové připojení Ethernet na svůj vlastní mobilní přístupový bod. Do vlastní Wi-Fi sítě pak bezdrátově připojíte až pět smartphonů, tabletů a další Wi-Fi kompatibilní zařízení.

Vaio Pro také přináší režim Clear Audio+, který umožňuje vybrat si jednu ze čtyř různých předvoleb. Bezdrátové reproduktory nebo sluchátka Sony lze spárovat jedním dotykem pomocí technologie NFC.

Doporučená koncová cena: Vaio Pro 11 a Pro 13 od 29 990 Kč.

Ultrabook Sony Vaio Duo 13 se vyznačuje unikátní konstrukcí s designem surf slider, která umožňuje měnit režimy tabletu nebo notebooku podle toho, jaký styl práce budete vykonávat. Můžete psát dotykovým perem, ovládat aplikace prsty, psát na klávesnici nebo všechno dohromady.

Dotykový LED displej s úhlopříčkou 33,7 cm (13,3”) nabízí Full HD rozlišení. 

Při spuštění z režimu spánku není nutné zadávat heslo, protože notebook je vybaven funkcí rozpoznání obličeje. Po vyjmutí digitálního stylusu z integrovaného držáku se automaticky spustí aplikace Note Anytime for Vaio.

Vaio Duo 13 disponuje zadním 8 megapixelovou webkamerou s automatickým zaostřováním a s obrazovým snímačem „Exmor RS for PC“. Integrovaná aplikace CamScanner ohraničí naskenovaný obrázek, narovná šikmé úhly tak, aby byly fotografie i skenovaný text rovné a věrné originálu. Pomocí funkce optického rozpoznávání znaků (Optical Character Recognition) rozpoznáte naskenovaný text, díky čemuž lze v pořízených obrázcích hledat. 

Vaio Duo 13 umožňuje v pohotovostním režimu přepnout do úsporného režimu spánku a uchovat připojení k internetu. Nepřeruší se tak upozorňování na nové e-maily a nové příspěvky na sociálních sítích.

S integrovaným vysokorychlostním 3G nebo LTE připojením do mobilních sítí si kontrolujete e-maily, nebo se můžete připojit k videokonferenci, i když v dosahu není žádná Wi-Fi síť.

Vlastní síť si lze vytvořit s dodávaným Wi-Fi routerem napájeným ze síťového adaptéru.

MMF24

Kapacita pokryje až 16 hodin provozu. 

Doporučená koncová cena: Vaio Duo 13 od 39 990 Kč. 

Zdroj: Sony

Čtěte dále

Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí