Hlavní navigace

Nová generace počítačů Dell na architektuře Sandy Bridge

4. 5. 2011
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Společnost Dell na tiskové snídani oznámila dostupnost inovované řady profesionálních notebooků a pracovních stanic postavených na druhé generaci procesorů Intel Core v ČR. Co přináší nové řady Latitude E, OptiPlex a Precision?

Dell Latitude E6420Na českém trhu je aktuálně dostupných více než dvacet produktů z profesionálních řad Latitude E, OptiPlex a Precision, které nabídnou nový design, vyšší výkon a vylepšené možnosti zabezpečení a vzdálené správy.

Dell také odhalil své plány v oblasti tabletů. V průběhu letošního roku uvede na trh 10“ korporátní model s operačním systémem Windows 7 s možností integrace do stávající IT infrastruktury.

Nová řada notebooků Dell Latitude E prošla razantními inovacemi. Vedle kompletního redesignu s více než stovkou vylepšení nabídne také nové bezpečností funkce jako je Remote Data Delete s podporou vzdálené destrukce dat. Notebooky jsou připraveny pro integrovanou podporu vzdálených ploch VMware a Citrix.

Modely Latitude E5420 a E5520 jsou vhodné pro profesionály, kteří hledají vyvážený poměr mobility, výkonu s ceny. Notebooky Latitude E6220, E6320, E6420, E6520 a E6420 ATG jsou pak určeny náročným uživatelům na cestách.

Díky šasi ze speciální Tri-Metal slitiny standardizované americkou armádou a bezpečnostním funkcím při volném pádu vydrží všechny notebooky podle výrobce i ty nejdrsnější podmínky a nešetrné zacházení. Všech 26 modelů může využívat jednotné dokovací stanice a akumulátorů. Jako jediná byznysová řada nabídne podsvícenou klávesnici.

Dell představil také nástupce hybridního notebooku – tabletu s dotykovou obrazovkou Latitude XT3.

Desktopy Dell OptiPlex a pracovní stanice Dell Precision

Nové modely stolních počítačů OptiPlex 990, 790 a 390 nabízí jednotný image disku pro všechny tři konstrukce šasi a širší možnosti přizpůsobení samotné skříně firemním požadavkům. Nový OptiPlex je připraven pro integrovanou podporu Rodina desktopů Dell OptiPlexvirtualizačních platforem a podporuje technologie Intel vPro.

Pracovní stanice Dell Precision jsou navrženy pro nejnáročnější pracoviště, které vyžadují maximální výkon v grafických a modelovacích aplikacích, analytických nástrojích, vědeckých pracovištích nebo při výrobě digitálních efektů. Právě pro potřeby profesionálních uživatelů představil Dell nový model pracovní stanice Precision T1600 s jednopaticovým designem navrženým pro grafické profesionály a animátory, který je certifikován pro bezproblémový provoz AutoCADu, Pro/Engineeru a řady dalších aplikací.

V konfiguracích lze zvolit druhou generaci Intel Core a Xeon procesorů, grafické karty Intel HD nebo dedikované profesionální karty Nvidia a AMD.

Podpora a dostupnost

Ke svým produktům Dell nabízí různé služby, které pomáhají administrátorům v rámci firemního IT automatizovat a spravovat nová nebo vyřazovat starší zařízení. Vybrané služby zahrnují balíček podpůrných služeb vč. konsolidace objednávky, instalace a nasazení do firemní infrastruktury (Deployment and Configuration Services) a tzv. ProSupport pro koncové zákazníky.

CS24

Produkty jsou již skladem ve vybraných konfiguracích u distributorů 100Mega Distribution, SWS a AT Computers. Na produkty se vztahuje tříletá záruka Next Business Day - oprava následující pracovní den na místě přímo u zákazníka.

Více informací o firmě a jejích produktech naleznete přímo na webu společnosti Dell.

Čtěte dále

Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci