Hlavní navigace

Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí

26. 7. 2024
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Arrow ECS
Nový generální ředitel Arrow ECS, a.s. o tom, jak plánuje utužovat vztahy a posunout společnost na pozici lídra v oblasti cloudu a nových technologií.

V Arrow na začátku roku došlo k velkým změnám, na pozici generálního ředitele společnosti jste vystřídal dlouholetého šéfa Borise Nevrlého. Proč firma k těmto změnám přistoupila?

Ano, Boris Nevrlý byl úspěšným lídrem Arrow v našem regionu a má velké zásluhy na tom, že firma se stala jedním z největších a nejuznávanějších distribučních partnerů pro IT řešení. Jsem rád, že jsem měl možnost s ním spolupracovat a učit se od něj. Když se rozhodl odejít na regionální pozici, společnost se rozhodla pro změnu vedení, aby reflektovala nové výzvy a příležitosti na trhu. Je pro mě velkou poctou, že mohu postoupit na tuto pozici.

Milan Bartek je generálním ředitelem Arrow pro ČR a SR, střídá Borise Nevrlého Přečtěte si také:

Milan Bartek je generálním ředitelem Arrow pro ČR a SR, střídá Borise Nevrlého

Součástí Arrow jsem již od roku 2004, takže znám dobře firmu, její kulturu, hodnoty a hlavně lidi. V průběhu let jsem pracoval na různých pozicích a projektech, které mi umožnily poznat vnitřní procesy, postupy, širokou škálu produktů, služeb a řešení, jež nabízíme našim zákazníkům a dodavatelům. Mým cílem je pokračovat v posilování naší pozice jako klíčového hráče na trhu a podporovat inovace, transformaci a růst našich partnerů.

Jednou z hlavních změn, které jsme udělali, je vznik nové divize Cloud. Nyní tedy máme tři divize: Cloud, Security & Networking a Infrastruktura. Důvodem je velký dosavadní i očekávaný nárůst cloudového obchodu. Cloud je pro nás strategickou oblastí, ve které chceme nabídnout našim partnerům komplexní portfolio řešení od public cloudu přes hybridní cloud a multicloud až po edge computing. V rámci divize Cloud máme také speciální tým, jenž se zabývá řešením Microsoft Azure, což je pro nás stěžejní technologický partner.

 

Tento text původně vyšel ve speciálním letním vydání magazínu ChannelWorld z června 2024.

Číslo mimo jiné přináší komplexní přehled hlavních distributorů na českém a slovenském trhu.

Můžete si ho objednat i v elektronické podobě.

Na jakých pilířích budete své vedení stavět?

generální ředitel, Arrow ECS, a.s.

Milan Bartek

generální ředitel, Arrow ECS, a.s.

Moje vize je založena na třech pilířích, které považuji za primární pro úspěch a konkurenceschopnost naší společnosti. Prvním pilířem je dlouhodobý vztah s našimi partnery. Ten budujeme díky skvělému servisu, poradenství a podpoře při realizaci jejich projektů. Chceme být pro naše partnery nejen dodavatelem, ale také spolehlivým rádcem a průvodcem při adaptaci nových technologií a trendů.

Druhým pilířem je vztah s našimi dodavateli, kteří nám poskytují špičkové technologie a řešení, jež odpovídají potřebám trhu a našich zákazníků. Úzce s nimi spolupracujeme jak na realizaci jednotlivých obchodů, tak i při rozvoji celého trhu. Vytváříme tak jeden tým se společným cílem.

Třetím pilířem jsou naši zaměstnanci, kteří jsou špičkou ve svém oboru, mají bohaté znalosti a zkušenosti trhu, technologií, obchodu a společně vytvářejí jedinečnou atmosféru a firemní kulturu, v níž je radost pracovat. Investujeme do rozvoje našich zaměstnanců, aby byli motivovaní a spokojení, protože jsou to oni, kdo tvoří hodnotu naší společnosti. Na těchto třech pilířích chci stavět své vedení a dále posilovat naši pozici jako lídra na trhu.

Kam chcete společnost v následujících letech posunout?

Hlavním cílem je navázat na dosavadní úspěšné fungování společnosti a udržet ji na pozici jednoho z nejlepších českých distributorů a posunout ji na pozici lídra v oblasti cloudu a nových technologií.

V této dynamické a konkurenční sféře se neustále objevují nové technologie, které přinášejí nové příležitosti i výzvy pro naše zákazníky. Tohoto cíle hodláme dosáhnout díky rozšiřování portfolia produktů, tak abychom zákazníkům umožnili přístup k těm nejnovějším a nejlepším řešením, která budou odpovídat jejich specifickým potřebám. 

 

ChannelWorld, který je určený pro prodejce, dodavatele služeb a profesionály v prodejním kanálu IT a CE, si můžete objednat i jako klasický časopisV tištěném speciálu vydávaném čtvrtletně, najdete články, rozhovory, komentáře, analýzy, přehledy partnerských programů a řadu dalších informací pro resellery, VAR a další profesionály, působící v oblasti prodejního kanálu a distribuce.

Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě

Dále budeme posilovat partnerství s dodavateli a dbát na to, že naše spolupráce bude efektivní, transparentní a bude směřovat k dlouhodobému růstu. A v neposlední řadě samozřejmě chci pečovat o náš tým profesionálů, kteří jsou motorem naší společnosti, a podporovat jejich další vzdělávání, kariérní postup a zapojení do strategie a vize Arrow.

Jaké novinky pro partnery chystáte v letošním roce?

Pro letošek máme několik novinek. Za prvé jsme získali nové smlouvy pro distribuci produktů Fortinet na Slovensku a VMware/Broadcom v České republice i na Slovensku. Díky tomuto rozšíření můžeme nabídnout partnerům širší možnosti v oblasti bezpečnosti, virtualizace a datových center. 

Arrow Electronics je distributorem řešení Fortinet na Slovensku Přečtěte si také:

Arrow Electronics je distributorem řešení Fortinet na Slovensku

Za druhé se chceme více zaměřit na prezentaci komplexních řešení, která využívají produkty a služby od více dodavatelů. Tímto způsobem můžeme lépe uspokojit potřeby zákazníků a zvýšit jejich spokojenost a loajalitu.

MMF24

A za třetí chceme pomoci našim partnerům efektivně využít umělou inteligenci pro rozvoj jejich obchodu. Nabízíme jim nejen špičkové AI produkty, ale také školení, konzultace a podporu při implementaci a optimalizaci AI řešení. Věříme, že tímto způsobem dokážeme partnerům poskytnout konkurenční výhodu na trhu a podpořit jejich růst a inovaci.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
Kulatý stůl o distribuci: Mezigenerační předěl v IT (2. díl)
Kulatý stůl o distribuci: Mezigenerační předěl v IT (2. díl)
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Zuzana Švecová jmenována novou generální ředitelkou Cisco ČR
Zuzana Švecová jmenována novou generální ředitelkou Cisco ČR
Electro World se od 1. 9. mění na Datart
Electro World se od 1. 9. mění na Datart