Hlavní navigace

Microsoft představil Office 2016, nejnovější verzi své sady kancelářského softwaru

23. 9. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Microsoft
Nové kancelářské aplikace pro cloudové Office 365 mají ve spojení s Windows 10 přinést vyšší produktivitu práce, rozšířené možnosti spolupráce mezi uživateli i vyšší úroveň firemního zabezpečení.
  • Výrobce: Microsoft
  • Distributoři ČR: AT Computers, eD´ system Czech, SWS, Tech Data Distribution
  • Distributoři SR: AT Computers SK, eD´ system Slovakia, Tech Data Distribution SK
  • Více informací: www.office365.com

Microsoft začal s celosvětovým uváděním sady Office 2016, nejnovější verze kancelářkých aplikací pro cloudové Office 365. Výrobce současně oznámil nové a rozšířené služby Office 365 pro týmovou produktivitu.

Office 2016 přináší nové verze desktopových aplikací Office pro platformu Windows, jako jsou Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio a Access. S předplatným pro Office 365 získávají zákazníci přístup k nejaktuálnějším desktopovým aplikacím doplněným o služby OneDrive, Skype, Delve, Yammer a další firemní bezpečnostní funkce.

Nové Office mají ve spojení s Windows 10 představovat nejlepší řešení pro práci, včetně takových aplikací, jako je nový Sway pro Windows 10, jež umožňuje vytvářet interaktivní příběhy a sdílet je s ostatními.

Windows Hello uživatele do Windows a Office 365 během jednoho jediného kroku. Aplikace Office Mobile pak poskytují produktivitu na cestách, včetně funkce Continuum, která umožňuje využívat telefon podobným způsobem jako PC.

Office 2016 přinese následující vylepšení pro spolupráci:

  • Co-authoring je nyní součástí desktopových aplikací Word, PowerPoint a OneNote, včetně psaní v reálném čase v aplikaci Word, jež umožňuje ihned vidět změny provedené ostatními.

  • Integrace aplikace Skype, která je přímou součástí desktopových aplikací, umožňuje psát rychlé zprávy (IM), sdílet obrazovku, začít hovor či video chat přímo z otevřeného dokumentu.

  • Funkce Office 365 Groups je nyní přímou součástí desktopové aplikace Office 2016 a je dostupná na mobilních zařízeních prostřednictvím aplikace Outlook Groups.

Office 2016 nabídne následující inteligentní nástroje pro zrychlení a zefektivnění práce

  • Outlook 2016 poskytne vylepšenou složku Doručená pošta s možností bleskového vyhledávání a automatického filtrování e-mailů s nízkou prioritou. Každý v položce „Komu:“ má přímý přístup k dokumentům uloženým na cloudovém úložišti.

  • Funkce Tell Me umožňuje rychle vyhledat tu správnou funkci či příkaz v Office, a funkce Smart Lookup automaticky vyhledá na internetu výrazy související s obsahem dokumentu.

  • Excel 2016 nyní obsahuje integrované publikování do Power BI a nové moderní typy grafů.

  • Seznam naposledy používaných dokumentů umožňuje navázat tam, kde uživatel naposledy skončil, a to napříč všemi zařízeními, které využívá, bez ohledu na to, zda pracuje v Office Online, v aplikacích Office Mobilie či v desktopových aplikacích Office 2016.

Office 2016 přinese následující vylepšení firemního zabezpečení a ochrany:

  • Zabudovaná funkce Ochrana před únikem firemních informací (Data Loss Prevention) napříč Wordem, PowerPointem, Excelem a Outlookem má významně snížit riziko úniku citlivých dat díky nástroji pro IT správce. Umožní jim řídit politiku vytváření a sdílení dokumentů, včetně spolupráce nad obsahem.

  • Multifaktorová autentikace zajišťuje bezpečný přístup k obsahu v době, kdy uživatel pracuje mimo korporátní síť.

  • Funkce Enterprise Data Protection bude dostupná pro aplikace Office Mobile pro systém Windows 10 později v tomto roce, pro desktopové aplikace pak začátkem příštího roku. Enterprise Data Protection umožní bezpečné sdílení obsahu v rámci korporátní sítě.

Dostupnost a požadavky

Nové aplikace Office 2016 jsou dostupné ve 40 jazycích a vyžadují systém Windows 7 nebo vyšší. Předplatitelé Office 365 si již mohou stahovat aplikace Office 2016 v rámci svého předplatného.

Automatické aktualizace se začnou postupně uvolňovat předplatitelům z řad spotřebitelů a malých firem v průběhu října, komerčním zákazníkům pak začátkem roku 2016.

CS24

Sada Office 2016 je rovněž k dispozici v podobě nákupu krabicových licencí jak pro PC, tak pro počítače Mac.

Zdroj: Microsoft

Čtěte dále

Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí