Hlavní navigace

Microsoft odhalil Xbox One, konzoli nové generace

23. 5. 2013
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Xbox.com
Microsoft odhalil nástupce konzole Xbox 360. Přes řadu spekulací ale nakonec nenese jméno s číslovkou 720, ale výrobce se rozhodl pro Xbox One. Co přináší a kdy se dostane na vaše sklady?

Xbox One byl představen 21. května na tiskové konferenci v Xbox Campusu v americkém Redmondu. Nová konzole funguje podle výrobce jako komplexní herní a zábavní systém, který vás vtáhne do centra her, televize, videí, hudby a sportů.   

„Xbox One je navržen tak, aby poskytoval celou novou generaci herních blockbusterů, televize a zábavy ve výkonném, komplexním zařízení,“ řekl Don Mattrick, prezident divize Interactive Entertainment Business společnosti Microsoft. „Naše jedinečná architektura přináší zjednodušení do obývacích pokojů a poprvé v historii i možnost okamžitě přepínat mezi hrami a zábavou.“

Hardwarová výbava konzole zahrnuje procesor x86 s osmi jádry a více než 5 miliardami tranzistorů, 8 GB operační paměti, 500 GB pevný disk, WiFi 802.11n, HDMI, USB 3.0 a blue-ray mechaniku.

 

 K hlavním novinkám konzole patří:

  • Televize na Xbox One: Procházejte a sledujte živě televizi prostřednictvím kabelového připojení, telco nebo satelitního set-top boxu prostřednictvím svého Xbox One. Microsoft se zavázal přinášet naživo televizní přenosy prostřednictvím různých řešení pro všechny trhy, kde bude Xbox One k dispozici. Zpočátku ale budou televizní přenosy dostupné pouze pro USA.
  • Home: Zapněte svůj zábavní systém pomocí dvou slov, „Xbox On“ a dashboard Home přizpůsobený na míru potřebám vás přivítá u vašich oblíbených her, televize a zábavy.
  • Lusknutí: Dvě věci najednou na největší obrazovce u vás doma. Luskněte a přeskočte do bitvy pro více hráčů, zatímco sledujete video, chatujte s přáteli na Skypu a sledujte zároveň televizi nebo sledujte tým na televizi, zatímco hrajete hru.
  • Skype pro Xbox One: Zvláště navržený pro Xbox One včetně skupinových hovorů.
  • Sledování nejnovějších trendů: Sledujte největší televizní novinky, oblíbené mezi vašimi přáteli a podívejte se, co je oblíbené v rámci Xbox komunity (zatím pouze pro USA).
  • OneGuide: Najděte snadno svou oblíbenou zábavu, hledejte sítě, název nebo čas, vše pomocí zvuku dle vašeho výběru a zobrazené v průvodci programu šitém na míru  (pouze v některých lokalitách a jazycích).

Spolu s novou konzolí byly představeny také první hry, konkrétně Forza Motorsport 5, Call of Duty: Ghost, FIFA 14, Madden NFL 25, NBA LIVE 14, EA Sports UFC a Quantum Break.

Pro novou konzoli vzniká také televizní seriál Halo (na základech populární hry z Xboxu 360), který režíruje Steven Spielberg. Seriál by měl obsahovat také interaktivní obsah pro Xbox One. Microsoft navázal spolupráci s NFL (National Football League) a při sledování zápasu nabídne zcela nové zážitky.

Nová generace služby Xbox Live

Spolu s konzolí Xbox One se dostane na trh také nová generace on-line služby  Xbox Live, přičemž stávající Xbox Live Gold Membership pro Xbox 360 lze převést na Xbox One. Nová služba Xbox Live nabídne ukládání profilu a uložených her do cloudu a mnoho dalšího.

Mezi hlavní novinky patří především:

  • Smart Match: Nový systém vytváření her Smart Match odhaduje čekací dobu a nachází lidi, se kterými chcete hrát, zatímco si užíváte jiné činnosti .
  • Hra DVR: Specializovaná hra DVR vystihuje a zpřístupňuje vaše kouzelné chvíle, vše uloženo do cloudu. 
  • Živé hry: Čím více hrajete a pokročilá umělá inteligence se může naučit hrát jako vy, takže přátelé mohou hrát proti vašemu stínu.
  • Rozšířené achievementy: Nový a rozšířený systém achievementů zachycuje video vašich herních chvil, pokračuje v růstu herních úspěchů v průběhu času a odměňuje vás novými způsoby. 
  • Xbox SmartGlass: Schopnost poskytnout obsah na vaše zařízení. Nyní lze připojit více zařízení najednou pro více hráčů.

S Xboxem One přichází také nový senzor Kinect 1080p, který má být přesnější, citlivější a intuitivnější. 

Ovladač Xboxu je dostal více než 40 inovací. Byla doplněná směrová podložka a také tlačítko pro palec. Ovládání se zlepšilo i díky spouštěcímu mechanismu s novým vibračním impulsem.

MMF24

Xbox One by se měl na celosvětové trh dostat do konce letošního roku.

Zdroj: Microsoft

Čtěte dále

Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?