Hlavní navigace

McAfee vyvíjí řešení pro virtuální prostředí

26. 5. 2010
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

McAfee a Citrix Systems oznámily strategické partnerství, které by zákazníkům především z kategorie velkých firem a organizací mělo umožnit jednodušší zabezpečení virtualizovaných desktopů. Čeho se dohoda týká a na jaké strategii pracuje McAfee?

McAfee definoval svou strategii pro virtualizovaná prostředí. Zákazníkům používajícím řešení Citrix XenDesktop budete moci pomocí platformy McAfee ePolicy Orchestrator rozšířit správu zabezpečení desktopů i na virtualizovaná prostředí. Kombinovaná nabídka obou firem totiž poskytne pro všechny virtualizované desktopy možnost nasadit politiky granulárního zabezpečení koncových bodů.

Spoluprací chtějí výrobci reagovat na požadavky škálovatelnosti, výkonu a dalších problémů, které s sebou přináší virtualizace. Zaměří se na vývoj bezpečnostního řešení pro virtualizované desktopy založené na technologii VDI, které bude centralizovat veškeré antivirové kontroly a aktualizace souborů definic malwaru tak, aby se tyto procesy náročné na výkon nemusely provádět odděleně na každém virtuálním stroji.

První řešení vyplývající ze spolupráce Citrixu a McAfee ohlásil tandem na druhou polovinu roku 2010. Podle oficiálního prohlášení budou navržena pro bezpečné nasazení desktopů XenDesktop na všech v současnosti nejpoužívanějších hypervisorech (VMware ESX, Microsoft Hyper-V a Citrix XenServer).

McAfee a Citrix také spolupracují na vývoji detekční technologie pro řešení Citrix XenClient a Citrix XenServer, která bude fungovat přímo na úrovni hypervisoru a měla by podle výrobců znamenat kvalitativní posun v zabezpečení koncových bodů.

McAfee pro virtualizaci

V souvislosti oznámenou spoluprací definoval McAfee také svoji strategii pro virtualizovaná prostředí. Výrobce v současnosti vyvíjí vlastní platformu a rozhraní (API) pro zabezpečení virtualizovaných prostředí.

Zabezpečení virtualizovaných systémů na hostitelském počítači je zatím náročné na systémové zdroje a omezuje počet virtualizovaných počítačů na hostitelském systému. V důsledku toho se snižují přínosy
a očekávané finanční úspory, které podniky očekávaly v souvislosti s přechodem na virtualizovaná řešení. Pokud firmy chtějí nasadit klasické řešení pro zabezpečení koncových bodů i ve virtualizovaných systémech, jsou obvykle odkázány na proprietární API konkrétního dodavatele hypervisoru
,“ konstatoval výrobce v tiskovém oznámení.

McAfee proto přichází se strategií, která má umožnit zajistit bezpečnost napříč fyzickými i virtualizovanými systémy. Platforma McAfee Management for Optimized Virtual Environments (MOVE) je údajně navržena tak, aby zabezpečení nezáviselo na konkrétním dodavateli hypervisoru. Platforma McAfee ePolicy Orchestrator zase poskytne rozhraní, které umožní konfigurovat a spravovat produkty vyvinuté v rámci projektu MOVE. Strategie by měla výrobci umožnit pružně reagovat i na nová řešení v oblasti vistualizace.

CS24

Více informací získáte na webové prezentaci McAfee.

Zdroj: McAfee, ChannelWorld

Čtěte dále

ChannelWorld Awards 2023 mají své vítěze
ChannelWorld Awards 2023 mají své vítěze
Reportáž: ChannelWorld Awards 2023 s vinohradskou pivní čepicí
Reportáž: ChannelWorld Awards 2023 s vinohradskou pivní čepicí
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS