Hlavní navigace

Linksys prezentuje routery Smart Wi-Fi s technologií AC

25. 5. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor:
Linksys představuje router Linksys Smart Wi-Fi AC1200, router Linksys Smart Wi-Fi AC1600 a router Linksys Smart Wi-Fi AC1750. Nové routery lze nainstalovat prakticky z libovolného zařízení přes prohlížeč a díky technologií Linksys SimpleTap mohou spotřebitelé připojit nové zařízení k domácí síti prostřednictvím NFC či QR kódu.
  • Výrobce: Linksys
  • Distributoři ČR: AT Computers, eD' system Czech, SWS, Tech Data Distribution
  • Distributoři SR: Asbis SK, AT Computers SK, eD' system Slovakia, WesTech Slovakia
  • Cena: AC1200 za 3 299 Kč, AC1600 za 3 999 Kč, AC1750 za 4 999 Kč a RE2000 za 1 799 Kč
  • Více informací: http://www.linksys.com/en-us/home

Nové dvoupásmové Smart Wi-Fi routery Linksys jsou vybaveny technologií 802.11ac, která nabízí vysoké rychlosti bezdrátového přenosu - až třikrát vyšší než Wireless-N. Navíc nové Smart Wi-Fi směrovače podporují protokol IPv6. 

Linksys Smart Wi-Fi Router AC 1750 HD Video Pro (EA6700) - AC1750 je určen pro náročné uživatele s 10 nebo více připojenými zařízeními a streamováním HD videa v domácnosti. Dvoupásmový AC1750 poskytuje Wi-Fi rychlostí až 1300 Mbps na 5 GHz a až 450 Mbps na 2,4 GHz. Tento router nabízí kompatibilitu s nejnovějšími zařízení včetně chytrých telefonů, tabletů, e-čteček, notebooků, herních konzolí, chytrých televizorů, Blu-ray přehrávačů, bezdrátových kamery a dalších zařízení.

Linksys Smart Wi-Fi Router AC 1600 Video Enthusiast (EA6400) - dvoupásmový AC1600 je určen pro domácnosti s pěti až sedmi připojenými zařízeními. Tento router poskytuje Wi-Fi připojení rychlostí až 1300 Mbps na 5 GHz a až 300 Mbps na 2,4 GHz.

Linksys Smart Wi-Fi Router AC 1200 Advanced Multimedia (EA6300) - s rychlostí až 867 Mbps na 5 GHz a až 300 Mbps na 2,4 GHz je dvoupásmový AC1200 určem pro malé domácí sítě s třemi až pěti připojenými zařízeními, jako jsou PC, smartphone a Smart TV.

Nové routery Linksys jsou také vybaveny gigabitovým Ethernetem a porty USB 3.0. Porty USB mohou být použity pro sdílení zařízení k ukládání dat nebo tiskárn. S USB flash diskem nebo pevným diskem připojeným do nových chytrých Wi-Fi routerů mohou být média sdílena i mimo domov. Díky gigabitovému Ethernetu a portům USB 3.0, mohou směrovače rychle přenášet soubory mezi připojeným úložištěm a dalšími zařízeními – to je ideální pro použití USB úložistě u routeru pro zálohování médií ze smartphonů, tabletů a notebooků. 

Linksys také přidal technologii tvarování paprsku (beamforming) do všech nových routerů 802.11ac, routery s technologií tvarování paprsku jsou navrženy tak, aby pnastavily, řídily a sledovaly směr a tvar Wi-Fi signálu pro lepší výkon. Technologie tvarování paprsku je také podporována v Linksys Mini Wireless-AC Dual-band USB adaptéru AE6000.

Nové routery Linksys Smart Wi-Fi mohou být instalovány z většiny chytrých telefonů, tabletů nebo z PC prohlížečů. Zákazníci se připojí k routeru s jejich zařízením a postupují podle průvodce nastavením až dokončí instalaci. Pro ovládání domácí sítě, včetně nastavení připojených zařízení a chytrých Wi-Fi nástrojů na prakticky jakémkoliv zařízení si mohou vytvořit volitelný účet Linksys Smart Wi-Fi.

S technologií SimpleTap, která je nyní k dispozici na všech Smart Wi-Fi routerech Linksys, je proces připojení zařízení k domácí síti stejně snadný, jako stisknutí jediného tlačítka. SimpleTap umožňuje uživatelům využít Wi-Fi Protected Setup (WPS) stlačením fyzického tlačítka WPS na směrovači nebo stisknutím tlačítka WPS na rozhraní routeru v prohlížeči nebo mobilní aplikaci. 

CS24

Linksys Dual-Band Wireless-N Range Extender (RE2000) - Linksys také představil nový Dual-Band Wireless-N Range Extender, model RE2000, který je určen pro rozšíření pokrytí bezdrátové sítě v domácnosti.

Nový Linksys Range Extender pomáhá pokrýt "mrtvé zóny" v rámci Wi-Fi pokrytí v celém domě.

Zdroj: Belkin Linksys

Čtěte dále

Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje