Hlavní navigace

Lidé: Filip Navrátil obchodním ředitelem Esetu. Výrobce změnil organizační strukturu

4. 2. 2010
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Eset software, česká pobočka slovenského výrobce antivirových produktů Eset, utržila v loňském roce více než 256 milionů korun a zvýšila tak v Česku meziročně tržby o více než 20 %. S růstem firmy nastoupily organizační změny. Obchodním ředitelem byl jmenován Filip Navrátil.

Filip Navrátil, nový obchodní ředitel Eset software.Od 1. 1. 2010 má Eset novou organizační strukturu. Obchodním ředitelem byl jmenován Filip Navrátil, který doposud působil jako sales engineer. Generálním ředitelem zůstává Juraj Ferenc, marketingovým ředitelem Jaroslav Fabián a technickým ředitelem Igor Hák.

Filip Navrátil (31) působí v oblasti antivirových a bezpečnostních produktů více než 10 let a ve společnosti Eset software pracuje od roku 2008. Jako obchodní ředitel má nově na starosti vedení týmu, vyhledávání nových obchodních příležitostí v oblasti enterprise segmentu a prezentaci společnosti na konferencích a seminářích.

Eset prodává své produkty napřímo i prostřednictvím sítě autorizovaných partnerů a distributorů. Zeptali jsme se proto, jak se bude měnit obchodní strategie v partnerském kanálu.

Naše partnerská síť má velký potenciál. Mým cílem je aktivní spolupráce s našimi partnery - v tomto směru již podnikáme první kroky. Věřím, že nové aktivity, které budou následovat během letošního roku, umožní našim partnerů nalézt nové obchodní příležitosti k prodeji produktů Eset,“ uvedl na dotaz ChnnelWorldu Filip Navrátil.

Eset změnil organizační strukturu

Organizační změny ale pocítí partneři i jinde, mohou se těšit na intenzivnější podporu. Eva Zárubová, dosavadní vedoucí obchodního oddělení, od ledna 2010 zastává novou pozici, a to Channel Account Manager. Jejím úkolem je intenzivní podpora obchodních aktivit Eset Partnerů, zvláště pak projektu registrace obchodních případů a motivačního programu Eset Jackpot 2.0. Obchodní tým zaměřený na nepřímý prodej zajišťuje Eset Partnerský program a veškerou podporu prodeje.

V rámci nové organizační struktury se posunula na pozici Channel Marketing Manager Petra Němečková. Je zodpovědná za informování partnerů prostřednictvím pravidelných newsletterů a Eset Partnerské zóny, marketingovou podporu partnerů, schvalování a realizaci činností v rámci marktingového programu a efektivní podporu partnerů s kamennou prodejnou v rámci projektu Eset Partner prodejny.

MMF24

Novou organizační strukturou reagujeme na růst firmy. I v loňském roce jsme zvýšili obrat o více než 20 % a v pokračující expanzi je nutné nastavit nové systémy řízení a kompetencí," vysvětlil příčinu změn Juraj Ferenc, ředitel společnosti Eset software.

Firma Eset software byla založena v roce 2001. Po loňském nárůstu obratu na více než 256 milionů korun v Česku letos plánuje zvýšit tržby minimálně o 10 % a nadále posilovat svoji pozici u korporátních zákazníků.

Čtěte dále

Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
ChannelWorld Awards 2023 mají své vítěze
ChannelWorld Awards 2023 mají své vítěze
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Reportáž: ChannelWorld Awards 2023 s vinohradskou pivní čepicí
Reportáž: ChannelWorld Awards 2023 s vinohradskou pivní čepicí
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line