Hlavní navigace

Lenovo představuje výkonné handheldové herní zařízení Legion Go

20. 10. 2023
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Lenovo
První kapesní gamingové zařízení Lenova je nejnovějším přírůstkem do ekosystému herních počítačů, příslušenství a služeb společnosti.

Společnost Lenovo v polovině října představila Lenovo Legion Go, své první kapesní herní zařízení Lenovo s operačním systémem Windows. Zařízení doplní ekosystém herních zařízení, příslušenství a služeb Lenovo Legion zaměřených na gamingovou komunitu.

Novinka podle výrobce přináší herní výkon počítače s OS Windows v kapesním provedení. Je poháněn procesory AMD Ryzen Z1 Series s grafikou AMD RNDA, které přivedou hry k životu na 8,8palcovém herním displeji Lenovo PureSight.

S možností jasu až 500 nitů a 97 % DCI-P3 barevného gamutu se obrazovka dle Lenova dokáže přizpůsobit každému hernímu stylu. Podporuje například rozlišení od 1600p do 800p stejně jako obnovovací frekvenci 144Hz a 60Hz.

Legion Go také přináší 16GB LPDDR5X (7500Mhz) RAM s flexibilní správou napájení, která poskytne optimální herní výkon a rychlejší načítání obsahu. Výhodou je také PCIe Gen4 SSD úložiště s kapacitou až 1 TB a slotem pro mikro-SD kartu s podporou až 2 TB dalšího místa.

Zařízení disponuje baterií s kapacitou 49,2 Wh s podporou nabíjení Super Rapid Charge, které umožňuje dobít baterii až na 70 % během půl hodiny. Pro případ souběžného hraní her při napájení ze sítě je Lenovo Legion Go vybaven režimem přemostění napájení (power bypass mode), který chrání baterii před znehodnocením a zároveň eliminuje teplo, které se běžně tvoří při nabíjení.

Novinka je dále vybavená pokročilým systémem chlazení Lenovo Legion Coldfront, která zahrnuje ventilátor se 79 listy z kapalně-krystalického polymeru. Ten udržuje zařízení v chladu při méně než 25dB hluku ventilátoru v tichém režimu a zároveň umožňuje dosáhnout plných 25 W TGP v uživatelském režimu.

Lenovo vyzdvihuje, že použité ovladače jsou vybaveny joysticky se senzorem Hallova jevu, což v praxi znamená, že nedochází ke driftu, minimalizují se mrtvé zóny a maximalizuje se odezva a přesnost během hraní. Mezi další výbavu patří integrovaný trackpad, velký D-pad, úhlové kolečko myši a celkem 10 nastavitelných bočních tlačítek pro snadné ovládání.

Ovladače Legion TrueStrike jsou odpojitelné, takže přináší větší flexibilitu v herních stylech a možnost povolení režimu FPS pro improvizované FPS herní relace. Tento režim umožňuje uživateli odpojit ovladače od těla a použít zabudovaný stojánek na zadní straně zařízení pro podepření během hraní.

Lenovo Legion Go v neposlední přináší dva USB Type-C porty pro pohodlnou konektivitu, která uživatelům umožňuje dokovat a nabíjet zařízení a současně připojit příslušenství díky funkci plug-and-play podporující DisplayPort 1.4 a Power Delivery 3.0. Konektivita zahrnuje také připojení Wi-Fi 6E3 a podporu Bluetooth 5.2.

Dostupnost a cena

MMF24

Zařízení Lenovo Legion Go by mělo být dostupné od října 2023 za cenu od 18 999 Kč.

Zdroj: Lenovo

Čtěte dále

Electro World se od 1. 9. mění na Datart
Electro World se od 1. 9. mění na Datart
Kulatý stůl o distribuci: Mezigenerační předěl v IT (2. díl)
Kulatý stůl o distribuci: Mezigenerační předěl v IT (2. díl)
Zuzana Švecová jmenována novou generální ředitelkou Cisco ČR
Zuzana Švecová jmenována novou generální ředitelkou Cisco ČR
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello