Hlavní navigace

Lenovo představilo ThinkPad Helix a T431s

24. 4. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
V nejbližších dnech přijdou na český trh nové produkty z řady ThinkPad. Co Lenovo chystá pro SMB a enterprise zákazníky?
  • Výrobce: Lenovo
  • Distributoři ČR: AT Computers, SWS, Tech Data Distribution
  • Distributoři SR: Asbis SK, eD' system Slovakia, SWS Distribution SK
  • Více informací: www.lenovo.cz

Na tiskové konferenci zmínil Petr Toman, generální ředitel společnosti Lenovo, že obrat firmy roste již 13. kvartálů v řadě a v současné době je společnost dvojkou na světovém a i českém trhu PC.

Robert Janásek, marketingový ředitel,pak začal s otázkou, kolik zařízení vlastně zákazník potřebuje. Zeptejte se klientů. Lenovo jde cesotu konvergence a uvádí na trh další konvertibilní ultrabooky, které v sobě skrývají zároveň tablet s dotykovým ovládáním, ale hlavně další modely použití.

Na tiskové konferenci zmínil Petr Toman, generální ředitel společnosti Lenovo, že obrat firmy roste již 13. kvartálů v řadě a v současné době je společnost dvojkou na světovém a i českém trhu PC. Robert Janásek, marketingový ředitel, pak začal s otázkou, kolik zařízení vlastně zákazník potřebuje. Zeptejte se klientů. Lenovo jde cesotu konvergence a uvádí na trh další konvertibilní ultrabooky, které v sobě skrývají zároveň tablet s dotykovým ovládáním, ale hlavně další modely použití. Reprezentantem tohoto přístupu je ThinkPad Helix – plnohodnotný 11,6“ ultrabook rozdělitelný na tablet, příp. variabilně stavitelný pro prezentace. Tzv. konstrukce „rip and flip“ dovoluje používat zařízení jako tablet s nízkou spotřebou (9 W TDP), prezentační zařízení se střední spotřebou a výkonem a jako ultrabook se spotřebou 17 W TDP a vysokým výkonem. V těle tabletu zařízení ThinkPad Helix vážícím cca 800 g je uložena základní deska s procesory Intel Core i5 až i7, Full HD IPS displej, elektronické pero, baterie až na 6 hodin práce, 2 webkamery a i3G modem. K tabletu náleží základna s klávesnicí odpovídající klávesnici v X1 Carbon a další baterií, která přidává výdrži dalších pět hodin provozu. Jeho koncová cena by se v závislosti na konfiguraci měla pohybovat mezi 45-60 tisíci korun vč. DPH. Lenovo pro ovládání poprvé používá tzv. Trackpad - ClickPad obsahující zabudovaná tlačítka, která umožňují využití trackpointu podobně jako dříve. Další novinkou je ThinkPad T431s, který bude uveden v květnu. Jde o dokovatelný 14“ ultrabook s HD+ displejem rozšiřující řadu T430. Stejně jako Helix je vybaven TrackPadem.  Pevnost mu dodává hořčíkový roll cage a víko z uhlíkových vláken. S váhou 1,64 kg měří v nejširším bodě 21 mm. Jak je u ThinkPadů pro podnikovou sféru zvyklé, bude jej možné konfigurovat od procesorů Intel Core třetí generace i5 až i7 přes až 12 GB RAM a až 1 TB HDD (případně menší SSD). Ultrabook s koncovou cenou začínající na 30 960 Kč s DPH budete moci nabídnout v průběhu května.  Zdroj: ChannelWorld, LenovoReprezentantem tohoto přístupu je ThinkPad Helix – plnohodnotný 11,6“ ultrabook rozdělitelný na tablet, příp. variabilně stavitelný pro prezentace. Tzv. konstrukce „rip and flip“ dovoluje používat zařízení jako tablet s nízkou spotřebou (9 W TDP), prezentační zařízení se střední spotřebou a výkonem a jako ultrabook se spotřebou 17 W TDP a vysokým výkonem.

V těle tabletu zařízení ThinkPad Helix vážícím cca 800 g je uložena základní deska s procesory Intel Core i5 až i7, Full HD IPS displej, elektronické pero, baterie až na 6 hodin práce, 2 webkamery a i3G modem. K tabletu náleží základna s klávesnicí odpovídající klávesnici v X1 Carbon a další baterií, která přidává výdrži dalších pět hodin provozu. Jeho koncová cena by se v závislosti na konfiguraci měla pohybovat mezi 45-60 tisíci korun vč. DPH.

Lenovo pro ovládání poprvé používá tzv. Trackpad - ClickPad obsahující zabudovaná tlačítka, která umožňují využití trackpointu podobně jako dříve.

ThinkPad T431sDalší novinkou je ThinkPad T431s, který bude uveden v květnu. Jde o dokovatelný 14“ ultrabook s HD+ displejem rozšiřující řadu T430. Stejně jako Helix je vybaven TrackPadem.  Pevnost mu dodává hořčíkový roll cage a víko z uhlíkových vláken. S váhou 1,64 kg měří v nejširším bodě 21 mm.

CS24

Jak je u ThinkPadů pro podnikovou sféru zvyklé, bude jej možné konfigurovat od procesorů Intel Core třetí generace i5 až i7 přes až 12 GB RAM a až 1 TB HDD (případně menší SSD).

Ultrabook s koncovou cenou začínající na 30 960 Kč s DPH budete moci nabídnout v průběhu května.

Zdroj: ChannelWorld, Lenovo

Čtěte dále

Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data