Hlavní navigace

Lenovo představilo tenký telefon Moto Z s modulárním příslušenstvím Moto Mods

10. 6. 2016
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Lenovo
Telefon bude k dispozici jako model Moto Z nebo posílený Moto Z Force se silnějším výkonem a fotoaparátem. Díky Moto Mods lze tyto telefony rozšířit o další baterii, reproduktor pro poslech hudby nebo filmový projektor.
  • Výrobce: Lenovo
  • Distributoři ČR: AT Computers
  • Distributoři SR: ASBIS SK, eD´ system Slovakia
  • Více informací: www.lenovo.cz

Společnost Lenovo představila na letošní konferenci Tech World v San Franciscu novou rodinu chytrých telefonů Moto Z spolu s příslušenstvím Moto Mods, díky kterému mohou uživatelé ve vteřině změnit svůj telefon podle aktuální potřeby.

Moto Z

Díky tělu zkonstruovanému z nerezové oceli a hliníku je nový Moto Z mimořádně odolný a přitom tenký a lehký. Uživatelům nabídne tělo tenké 5,2 milimetrů a 5,5“ QHD AMOLED displej. výkon zajišťuje kombinace procesoru Qualcomm SnapdragonTM 820, 4 GB RAM a 32 či 64GB vnitřního úložiště. Úložný prostor mohou uživatelé navýšit až na 2 TB pomocí microSD karty.

Moto Z je vybaven 13Mpx fotoaparátem s vysokým rozlišením, optickou stabilizací obrazu a automatickým laserovým ostřením. Přední 5Mpx fotoaparát přináší širokoúhlou čočku, díky které se všichni uživatelovi přátelé vejdou do záběru při focení selfie. Telefon lze navíc vybavit přídavným předním bleskem.

S vodoodpudivým povrchem telefonu se uživatelé nemusí bát deště či náhodného polití. Čtečka otisků prstů zajistí jednoduché odemčení telefonu jediným dotykem, zatímco kapacitní baterie se postará až o 30hodinovou výdrž bez nutnosti nabíjení. V případě nedostatku energie mohou uživatelé díky technologii Turbo Power dobít telefon až na 8 hodin používání již za 15 minut.

Moto Z Force

Celokovový design telefonu Moto Z Force spolu s druhou generací technologie Moto ShatterShield zaručí, že displej tohoto telefonu nepraskne ani se neroztříští v případě pádu. Model ve svém těle přináší všechny vlastnosti telefonu Moto Z doplněné o až 40hodinovou výdrž baterie.

Moto Z Force přinese také rychlé dobíjení TurboPower, které telefonu poskytne energii až na 15 hodin další výdrže již po 15 minutách nabíjení. Uživatelé mohou snadno zachytit mimořádně jasné fotografie s prémiovým 21Mpx fotoaparátem, který je vybaven optickou stabilizací obrazu, automatickým ostřením s fázovou detekcí (PDAF) a automatickým laserovým ostřením.

Moto Mods

S novým příslušenstvím Moto Mods mají uživatelé možnost dovybavit Moto Z podle toho, co aktuálně potřebují. Díky přídavnému reproduktoru JBL a technologií SoundBoost si mohou hudební fanoušci poslechnout oblíbené písně skutečně nahlas.

Zároveň si mohou uspořádat filmový maraton a proměnit telefon na 70“ filmový projektor díky modulu Moto Insta-Share Projector. Pokud budou naopak potřebovat prodloužit výdrž baterie, dodá jim Power Pack až dalších 22 hodin používání.

Uživatelé si navíc mohou přizpůsobit telefon svému osobnímu stylu díky vyměnitelným zadním krytům Style Shells. Vybrat si mohou z materiálů jako jsou skutečné dřevo, kůže nebo vzorované látky.

Připojení jednotlivých příslušenství k telefonu Moto Z je podle výrobce maximálně zjednodušeno. S pomocí výkonných magnetů mohou být Moto Mods snadno připojeny k telefonu podle aktuálních potřeb. Všechno příslušenství ze sady Moto Mods bude možné připojit k budoucí generaci telefonů Moto Z.

Dostupnost

CS24

Nový chytrý telefon Moto Z bude společně se sadou příslušenství Moto Mods celosvětově dostupný od začátku září. Dostupnost ani cena pro český trh zatím nebyly stanoveny.

Zdroj: Lenovo

Čtěte dále

Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services