Hlavní navigace

Lenovo představilo novou generaci vlajkových podnikových zařízení ThinkPad X1

29. 1. 2017
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Lenovo
Společnost uvede na trh vylepšené modely ThinkPad X1 Carbon, Yoga a Tablet. Novinky nabídnou vyšší výkon, lepší konektivitu, zabezpečení i výdrž baterie, v případě modelu X1 Tablet bude k dispozici řada modulů pro rozšíření schopností zařízení podle aktuální potřeby.
  • Výrobce: Lenovo
  • Distributoři ČR: AT Computers, SWS, Tech Data Distribution
  • Distributoři SR: AGEM COMPUTERS SK, ASBIS SK, AT Computers SK, eD´ system Slovakia
  • Cena: podle modelu
  • Více informací: www.lenovo.cz

Společnost Lenovo představila novou generaci zařízení řady ThinkPad X1. Nová série profesionálních modelů byla podle výrobce speciálně navržena tak, aby vyhověla neustále se měnícím pracovním prostředím a potřebám lidí, kteří se v nich pohybují.

Při vývoji nových modelů Lenovo myslelo na nejen technologie, kompaktní velikost, nízkou hmotnost a kvalitu použitých materiálů, ale také na různé režimy použití. Zařízení z rodiny ThinkPad X1 byla podle výrobce navržena tak, aby svým majitelům nabídla co největší komfort.

ThinkPad X1 Carbon

ThinkPad X1 CarbonNový ThinkPad X1 Carbon vypadá na první pohled stejně jako jeho předchůdce, podrobnější prozkoumání však ukáže, že je ve skutečnosti menší. Přestože velikostí odpovídá 13“ modelu, díky tenkému rámečku se do něj vejde 14“ IPS panel.

X1 Carbon nabídne vysokou konektivitu, infračervená kamera a silné zabezpečení. Produktivitu podpoří šestiřadá klávesnice s vylepšeným touchpadem Microsoft Precision s fyzickými tlačítky a typickým trackpointem.

Baterie slibuje výdrž 15,5 hodiny na jedno nabití a modem Sierra Wireless EM 7455 nabídne zatím momentálně nejrychlejší LTE připojení. Konektivitu podporuje i modelu pro technologii WiGig. Vylepšení se dočkalo i umístění antén.

V sadě portů nechybí ani Thunderbolt3, které nabídnou až osmkrát větší přenosové rychlosti ve srovnání s porty USB 3.0. Díky portům Thunderbolt 3 a USB typu C nabídne nový X1 Carbon i rozšířené možnosti dokování stejně jako možnost připojit displej s rozlišením 4K

Nový ThinkPad X1 Carbon dostal také vyšší zabezpečení díky vylepšení vícestupňové identifikace. Uživatelé se mohou přihlásit pomocí infračervené kamery s funkcí rozpoznávání obličeje pro přihlášení do systému Windows Hello, případně přes otisk prstu, přičemž se údajů ze čtečky zpracovávají v oddělené čipové jednotce.

ThinkPad X1 Carbon je podle Lenova také prvním podnikovým notebookem, který podporuje biometrickou autentizaci FIDO pro platební systém PayPal. Doplněk Intel Software Guard Extensions (SGX) pak zabezpečuje pověření uživatelů a čtečka otisků prstů Synaptics Natural IDzajišťuje bezpečnost díky šifrování TLS 1.2.

ThinkPad X1 Yoga a Tablet

ThinkPad X1 YogaŘadě vylepšení se těší také nová generace modelu ThinkPad X1 Yoga. Toto konvertibilní zařízení nabídne obvyklou flexibilitu díky čtyřem režimům používání, plnou funkcionalita i při vysokém výkonu a možnost používat stylus.

Vylepšené pero ThinkPad Pen 2017 je vybaveno novým měkkým hrotem z elastomerů, který umožňuje lepší tření o povrch displeje. Nová Yoga se může také pochlubit vylepšenou klávesnicí typu „rise and fall“, která se v režimu tabletu zcela skryje do těla notebooku.

Novinka disponuje 14“ OLED displejem se 100% pokrytím barevného prostoru Adobe RGB. O grafický výkon se starají integrované grafické čipy Intel Iris společně s grafikou Intel HD.

Podobně jako u modelu X1 Carbon disponuje i ThinkPad X1 YOGA lepším zabezpečením, až 15hodinovou výdrží na baterii a kompletní sadou portů včetně Thunderbolt 3.

ThinkPad X1 TabletDo roku 2017 vstupuje vylepšený i ThinkPad X1 Tablet, který prošel testy životnosti a odolnosti MIL-SPEC. Uživatele má zaujmout nízkou hmotností, snadnou ovladatelností a flexibilitou.

CS24

Zařízení disponuje moduly, které poskytují dodatečné porty, až 5 hodin výdrže baterie navíc či přídavný projektor pro snazší cestu od tvorby k prezentaci.

Zdroj: Lenovo

Čtěte dále

Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI