Hlavní navigace

Lenovo představilo mobilní novinky, mezi nimi hybrid telefonu a fotoaparátu nebo kapesní projektor

3. 3. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Lenovo
Lenovo nezůstalo na Mobile World Congress pozadu a představilo dva nové telefony, ale a také projektor do kapsy.
  • Výrobce: Lenovo
  • Distributoři ČR: AT Computers
  • Distributoři SR: ASBIS SK, eD´ system Slovakia
  • Cena: podle modelu
  • Více informací: www.lenovo.cz

Společnost Lenovo rozšířila své portfolio o tři nová zařízení, která mají uživatelům umožnit zachytit a sdílet životní okamžiky na cestách. Jde o dva nové chytré telefony Vibe Shot (na fotografii) a A7000, a kapesní projektor Lenovo Pocket Projector.

Lenovo Vibe Shot

Lenovo navrhlo zařízení Vibe Shot jako hybrid mezi chytrým telefonem a digitálním fotoaparátem. Pro začínající fotografy je Vibe Shot vybaven účelnými technologiemi, počínaje 16MPxzadním fotoaparátem s modulárním objektivem skládajícím se ze šesti čoček.

Fotoaparát má plnohodnotný 16:9 světelný snímač pro fotografování v tmavých interiérech nebo v noci. Díky tříbarevnému blesku se jas fotografií automaticky upraví na základě okolních světelných podmínek, optická stabilizace obrazu zase snižuje rozmazání a udržuje fotografie ostré. 

Spoušť má mechanické tlačítko spouště místo softwarového tlačítka na displeji. Uživatelé mohou používat fotoaparát vybavený přednastaveným Smart a pokročilým režimem Pro, případně mezi oběma režimy přecházet pohybem přepínače. Mimo to Vibe Shot disponuje ještě 8MPx selfie fotoaparátem.

Coby chytrý telefon Vibe Shot nabízí 5“ displej s rozlišením Full HD a podporou LTE. Telefon běží na systému Android 5.0 Lollipop a pohání jej procesor Qualcomm Snapdragon. Nabízí 32GB úložiště s možností rozšíření o dalších 128 GB hudby, filmů a fotografií na microSD kartě.

Tělo telefonu tvoří hliníkový rám a na výběr je červené, bílé nebo šedé barevné provedení.

Lenovo A7000

Multimediální Lenovo A7000 je podle výrobce první chytrý telefon na světě, který je vybaven technologii Dolby Atmos. Tato audio technologie se stará o živý zvuk, který při poslechu ze sluchátek zdánlivě přichází ze všech směrů.

Kromě zvukových a vizuálních technologií přichází telefon se systémem Android 5.0 na procesoru MediaTek True8Core. Nabízí 5,5“ HD displej, podporuje datové sítě 4G LTE, má duální slot na SIM kartu a disponuje také dvěma fotoaparáty.

Novinka je 7,9 mm silná a váží 140 g. K dispozici bude černá a bílá varianta.

Modely Vibe Shot a A7000 obsahují softwarové aplikace Lenovo DOit včetně služeb SHAREit pro sdílení souborů, fotografií a dalšího obsahu mezi zařízeními, CLONEit k přenosu dat do nového telefonu; SYNCit pro zálohování kontaktů, textových SMS zpráv a protokolů hovorů.

U modelu Vibe Shot je navíc k dispozici také aplikace SNAPit Camera pro využití více režimů fotografování a profesionálních fotografických funkcí.

Lenovo Pocket Projector

Lenovo zároveň představilo projektor kapesní Lenovo Pocket Projector. K projektoru lze prostřednictvím DLNA nebo Miracastu připojit kompatibilní zařízení se systémem Android a promítat filmy, fotografie nebo firemní prezentace na libovolnou stěnu nebo jiný povrch, a to ve velikosti až 110 palců.

Projektor je vybaven optickou technologií s kontrastem o světelném toku 50 lumenů a automaticky koriguje zkreslení. Umožňuje otočit obraz až o 90° a přehrává zvuk duálními reproduktory. Projektor podporuje nejběžnější formáty multimediálních souborů a nabízí až 32 GB úložného prostoru microSD pro podporu velkých digitálních knihoven.

Dostupnost a cena

MMF24

Produkty budou na český trh uvedeny v průběhu následujících měsíců. Orientační maloobchodní cena telefonu Lenovo Vibe Shot je 10 999 Kč s DPH, model Lenovo A7000 bude dostupný od 5 999 Kč s DPH.

Zdroj: Lenovo

Čtěte dále

Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI