Hlavní navigace

Lenovo představilo další přírůstky do řady spotřebitelských desktopů IdeaCentre

24. 11. 2016
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Lenovo
Novinky zahrnují modely IdeaCentre AIO 510 a 510s v elegantním tenkém provedení s bezrámečkovým displejem, vysoce kompaktní model IdeaCentre 200 a multimediální IdeaCentre 300 a 300s.
  • Výrobce: Lenovo
  • Distributoři ČR: AT Computers, SWS, Tech Data Distribution
  • Distributoři SR: AGEM COMPUTERS SK, ASBIS SK, AT Computers SK, eD´ system Slovakia
  • Cena: podle modelu
  • Více informací: www.lenovo.cz

Společnost Lenovo představila další přírůstky do své řady stolních počítačů IdeaCentre. Zatímco minule šlo o modely vyšší třídy, nejnovější modely představují spíše cenově dostupná řešení pro méně náročné uživatele.

IdeaCentre AIO 510

Lenovo IdeaCentre 510sNový model typu all-in-one je podle Lenova ideální volbou pro roli rodinného multimediálního centra. Možnost připojení přes nejnovější technologie Wi-Fi nebo Bluetooth umožňuje streamování zvuku i videa na každé zařízení v domácnosti.

Novinka působí stylovým dojmem a díky tenké konstrukci, která má pouhých 7,2 mm v nejsilnějším místě, ji lze postavit prakticky kamkoliv. Model zaujme široce nastavitelným bezrámečkovým IPS displejem, který lze otáčet v rozsahu od -5 do 30 stupňů pro lepší pozorovací úhly

Pro maximální praktičnost a čistší linie je počítač vybaven systémem portů, které lze jednoduše odejmout a skrýt. Z důvodu bezpečnosti lze toto provést i s kamerou. Uvnitř se skrývají procesory až Intel Core i5 a grafická karta Nvidia GeForce 940MX, případně AMD Radeon R5 M435.

V kombinaci s technologií Dolby Advanced Audio, která přináší optimalizaci reproduktorů a čistý stereofonní zvuk, model podle výrobce představuje ideálního společníka při sledování filmů, poslechu hudby nebo hraní her.

IdeaCentre 200

Lenovo IdeaCentre 200Zařízení IdeaCentre 200 se pyšní výkonem klasického stolního počítače, který je ukrytý do výrazně menšího provedení velikosti obyčejné knihy. Model se proto dát jednoduše postavit na stůl a používat jako centrum domácí zábavy.

V základní výbavě nabízí řadu konektorů včetně HDMI a Display Portu, volitelně potom rychlé technologie Wi-Fi 802.11 b/g/n nebo a/c a Bluetooth 4.0. Díky až 16GB operační paměti si model poradí s jakoukoliv úlohou. Dostatek místa pro dokumenty, hudbu, filmy i fotografie nabízí úložiště s kapacitou až 1 TB a volitelně také 32 GB SSD.

IdeaCentre 300

Lenovo IdeaCentre 300S každodenními pracovními úkoly si poradí i IdeaCentre 300 coby všestranný a cenově dostupný stolní počítač v jednoduchém designu. Čtyřjádrové procesory Intel Pentium poskytnou dostatečný výkon a s paměťovou kapacitou až 2 TB HDD si uživatelé uloží všechny své dokumenty, prezentace i obrázky.

O zážitek zážitek při sledování filmů i poslechu hudby se postará 5.1 kanálový prostorový zvuk, zatímco o pohodlné psaní se postará ergonomicky tvarovaná klávesnice AccuType. Vynikající poměr ceny a výkonu podle Lenovo nabízí také model IdeaCentre 300s, který nabídne procesory Intel Core šesté generace.

CS24

Dostupnost a cena

  • Lenovo IdeaCentre AIO 510 je dostupný za cenu od 13 999 Kč s DPH, model IdeaCentre AIO 510s pak za 17 999 Kč včetně DPH.

  • Lenovo IdeaCentre 200 je dostupný za cenu od 5 999 Kč včetně DPH.

  • Lenovo IdeaCentre 300 a IdeaCentre 300s jsou dostupné od 16 999 Kč včetně DPH, respektive od 7 499 Kč s DPH.

Zdroj: Lenovo

Čtěte dále

Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI