Hlavní navigace

Konference Lenovo Tech World představila nové produkty a koncepty Lenova

30. 5. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Lenovo
Mezi představenými koncepty byly chytré hodinky se dvěma displeji, chytrý telefon s projektorem nebo chytré boty. Kromě toho byl představen podnikový tablet ThinkPad 10, příslušenství k PC v podobě 3D kamer od Intelu nebo budoucí integrace Cortany a aplikace Lenovo REACHit. V neposlední řadě firma představila nové logo.

Společnost Lenovo na své první technologické konferenci Lenovo Tech World představila řadu nových produktů a konceptů, které mají změnit způsob, jakým lidé pracují s technologiemi.

Chytré boty, hodinky a projektor v telefonu

Prvním z představených konceptů jsou chytré hodinky se dvěma displeji. Druhý displej má odstranit omezení fyzických rozměrů hlavní obrazovky, neboť využívá optického odrazu pro vytvoření virtuálního obrazu a umožňuje tak uživateli vidět až dvacetinásobně zvětšený obsah.

Kromě nositelných zařízení Lenovo představilo také nové svoje řešení pro větší využití chytrých telefonů a jejich větší podobnost s osobními počítači. Koncept Smart Cast (vpravo) spočívá ve vybavení chytrého telefonu laserovým projektorem, infračerveným senzorem a výkonnými algoritmy.

Skrze telefon tak půjde na stole vytvořit velkou virtuální dotykovou obrazovku a na ní pak pracovat se specifickými aplikacemi včetně kalkulačky, kreslení, psaní poznámek a dalšími.

Při využití samotného projektoru je možné přeměnit stěnu pokoje na vlastní kino a sledovat videa, promítat prezentace, hrát hry pomocí gest rukou nebo uspořádat videohovor s různým obsahem na obou obrazovkách.

Jako poslední Lenovo prezentovalo koncept chytrých bot, jeden z produktů internetu věcí, který nově propojuje hardware, software a aplikace.

Podnikový tablet, integrace Cortany a kamer od Intelu

Se vznikem více specializovaných zařízení vytváří Lenovo také zařízení vyvinutá pro potřeby podnikových uživatelů. Nový tablet ThinkPad 10 (vlevo) nabídne modernizované vylepšení včetně nové technologie ThinkPad Pen Pro, rychlého nabíjení baterie a zabezpečení na firemní úrovni.

Paralelně s hardwarovými vylepšeními Lenovo spolu s partnery pracuje i na vývoji softwarových řešení zaměřených na uživatele, a to zejména v oblasti možností alternativního vstupu skrz hlas, dotykovou obrazovku a pero.

Příkladem je spojení inteligentní osobní asistentky Cortany od Microsoftu s aplikací Lenovo REACHit. Ta rozšiřuje možnosti vyhledávání Cortany pro zařízení fungující na operačním systému Windows 10 s nainstalovanou aplikací REACHit.

Tato integrace platforem dává Cortaně mnohem větší inventář informací, čímž podle se Lenova otevírá zcela nová úroveň kontextového vyhledávání a uživatelům dostanou k dispozici nový komplexní způsob vyhledávání osobního digitálního obsahu.

Lenovo zároveň díky spolupráci s Intelem nabízí 3D kamery Intel RealSense jako volitelné příslušenství k řadě notebooků i stolním počítačům typu all-in-one. Kamery umožňují nové způsoby interakce, včetně přihlášení bez použití hesla se systémem Windows Hello běžící ve Windows 10, hraní her nebo videohovorů.

CS24

V neposlední řadě pak Lenovo využilo konferenci k tomu, aby světu představilo své nové logo, které můžete vidět v záhlaví článku. Podle společnosti se jedná o „osobní, poutavé logo zaměřené na spotřebitele“, které „reflektuje osobnost společnosti Lenovo a zahrnuje také její bohaté dědictví akvizic a DNA originálních inovací“.

Zdroj: Lenovo

Čtěte dále

Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci