Hlavní navigace

Kingston: SSDNow V Series

30. 1. 2010
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor:
SSD disk s kapacitou 30GB s podporou funkce TRIM ve Windows 7 zvýší výkonnost stolního počítače za neuvěřitelně nízkou cenu.
  • Výrobce: Kingston
  • Distributoři ČR: ABC Data, Asbis CZ, AT Computers, ed system Czech, SWS, Tech Data Distribution
  • Distributoři SR: ed system Slovakia, Agem SK, Asbis SK
  • Více informací: www.kingston.com/europe

Kingston Digital, Inc., výrobce pamětí typu flash a dceřiná společnost Kingston Technology Company, Inc., největšího nezávislého výrobce paměťových produktů na světě, dnes oznámila uvedení bootovatelného SSD disku Kingston SSDNow V Series 30GB Boot Drive, který je nejnovějším přírůstkem do rodiny pevných paměťových úložišť SSD (Solid State Drives) s označením SSDNow V (Value). Za cenu nižší než 100 dolarů je disk Kingston SSDNow V Series 30GB Boot Drive s podporou funkce TRIM obsažené ve Windows 7 jedním z nejlepších a cenově nevýhodnějších způsobů, jak urychlit bootování a vypínání jakéhokoli stolního počítače a dobu spouštění aplikací.

„V rámci našeho úsilí uvést SSD disky do běžného užívání se zaměřujeme na dosažení co nejnižších cen a současně na zásadní zvýšení celkového výkonu. Nový disk SSDNow V Series 30GB Boot Drive tyto cíle skvěle naplňuje,“ řekl Ariel Perez, obchodní ředitel divize SSD disků společnosti Kingston. „Uživatelé stolních počítačů mohou díky tomuto disku prodloužit životnost svých počítačových sestav a IT manažeři jej mají v oblibě proto, že obsahuje méně dat, která musejí následně zálohovat v rámci sítě. Navíc uvedeme rovněž balíček dvojice těchto 30GB SSD disků pro aktivní a moderní spotřebitele a nadšence, kteří chtějí výkonnost svých počítačů povznést na ještě vyšší úroveň.“

Bootovatelný disk Kingston SSDNow V Series 30GB Boot Drive nadto nabízí podporu pro funkci TRIM, která je součástí Windows 7 a která SSD diskům pomáhá zachovat si vysoký výkon v průběhu celé doby jejich životnosti. Při hodnocení pomocí testovací sady PCMark Vantage Advanced HDD Suite, která je v daném oboru standardem, získal disk 30GB Boot Drive použitý ve spojení s operačním systémem Windows 7 celkové skóre 20257 bodů zatímco 7200RPM hard disk dosáhl 3294 bodů. V testu pomocí PCMark 05 pro počítače s Windows XP dosáhl tento disk celkového počtu 22519 bodů v porovnání s hard diskem, který dosáhl na 6508. Testovací sady PCMark Vantage Advanced HDD Suite a PCMark 05 provádějí řadu testů, jako například spuštění Windows 7 a XP, import fotografií, přidání hudby do Windows Media Center a spouštění aplikací. Skóre představuje indikátor, kolik bytů bylo přesunuto za sekundu.

Disk Kingston SSDNow V Series 30GB Boot Drive je dokonalým řešením pro uživatele, kteří hledají způsob, jak zvýšit výkon stávajících stolních počítačů. Je navržen pro použití ve spojení se stávajícím harddiskem (HDD). Operační systém PC a hlavní aplikace jsou umístěny na SSD disku, zatímco veškerá data, jako například dokumenty, hudba, soubory a fotografie zůstanou uloženy na HDD.

CS24

Protože je cílem společnosti Kingston nabídnout cenově výhodné řešení SSD a snadný průběh upgradu, je tento disk k dispozici také jako instalační sada, která obsahuje klonovací software, montážní rámečky pro redukci rozměrů z 2,5" na 3,5", prodlužovací napájecí kabely a datové SATA kabely. Společnost Kingston bude rovněž nabízet řešení pro nadšence zaměřené na výkonnostní parametry, kteří chtějí instalovat konfiguraci RAID pole složeného ze dvou disků Kingston 30 GB SSD Boot Drive, včetně dalších potřebných kabelů.

Kingston SSDNow V Series 30GB Boot Drive se začne dodávat během února. Má tříletou záruku, nepřetržitou technickou podporu a spolehlivost, kterou jsou produkty společnosti Kingston vyhlášené.

Čtěte dále

Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Reportáž: ChannelWorld Awards 2023 s vinohradskou pivní čepicí
Reportáž: ChannelWorld Awards 2023 s vinohradskou pivní čepicí
EET Group je distributorem ProAV techniky značky Atlona
EET Group je distributorem ProAV techniky značky Atlona