Hlavní navigace

Jak prodávat zařízení Dell nejen pro domácnosti

11. 9. 2013
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Dell
Jaké řady Dell nabízí pro domácí uživatele, se kterými zařízeními uspět u náročných nebo naopak šetrných zákazníků a kde má přesah na firemní klientelu? Na otázky odpovídá Petr Zajíček, produktový manažer společnosti Dell.

Řada XPS byla historicky směřována spíše pro herní segment. Pro jaké zákazníky je určena dnes?

Jde především o mobilní zařízení určená pro uživatele jak ze segmentu domácích, tak firemních zákazníků, kteří hledají něco neobvyklého a stylového. Pro XPS Dell používá velmi kvalitní, odlehčené materiály, jako karbon a broušený hliník.

Jaké modely mohou partneři aktuálně nabídnout?

Dell XPS 12Řada XPS začíná konvertibilním 12palcovým modelem, který nabízí možnost přetočení displeje v rámu pro přeměnu na tablet. Přitom disponuje plně výkonným procesorem Intel Core 4. generace (Haswell) se spotřebou jen 15 W. Dvanáctipalcový displej ve Full HD používá technologii IPS pro zachování věrnosti barev.

Na to navazuje 13palcový, velmi tenký ultrabook, a 15palcový ultratenký notebook, který těsně před Vánoci nabídne špičkový quadHD+ displej. Ten obslouží velmi výkonná dedikovaná grafická karta a velmi výkonný procesor. Zákazníci se tak mohou těšit na „mobilní pracovní stanici“ ve stylovém provedení.

S čím mohou vaši reselleři oslovit uživatele, kteří nemají připraven větší rozpočet?

Vedle toho máme řadu 14- a 15- palcových notebooků Inspiron, která cílí na běžného uživatele hledajícího nejnovější technologie s dobrým poměrem cena/výkon. Byť to není na trhu obecněji známé, ultrabooky Inspiron patří ve svém segmentu k absolutní špičce, co se týká prodejnosti na českém trhu.

Dell Inspiron 15zCo za tím podle vás stojí?

14palcový ultrabook Inspiron obsahuje ještě optickou mechaniku, což může být parametr, který mnoho lidí osloví. Zachovává si úplně všechno co klasické notebooky, ale navíc je tenký a za zajímavou cenu. Před Vánocemi nabídku rozšíří jeden model s menší úhlopříčkou a začátkem vánoční sezóny chystáme kompletní obnovu designu.

Dell je zatím celkem zdrženlivý v tabletech. Na co čeká?

Zaměřujeme se na firemní zákazníky, kteří podle mých zkušeností hledají zařízení nasaditelné do svého pracovního prostředí. Navíc od něj očekávají stejnou výkonnostní úroveň a výdrž na baterii, jakou mají ostatní zařízení. Dnešní tablety s Windows, které běží na procesorech Atom, jsou výborně použitelné pro práci s internetem a pro zábavu, ale nestačí výkonově pro firemní klientelu. Na podzim se to však změní s příchodem nových procesorů Intel a Windows 8.1. Připravujeme několik výkonnostních tříd.

Dell Latitude 10

Dnes nabízíme byznysový tablet Latitude 10 v několika provedeních od jednoduché verze až po verzi zabezpečenou, osazenou např. čtečkou čipových karet. Všechny varianty mají porty USB, HDMI, čtečku paměťových karet a dovolují uživatelskou výměnu baterie s dvojnásobnou kapacitou. Stejně jako u notebooků k tabletu nabízíme dokovací stanici, která je stejná pro všechna provedení.

Trešničkou na dortu spotřebitelských zařízení Dell je značka Alienware, kterou Dell koupil v roce 2006. Kam se od té doby tato herní PC posunula?

Brand Alienware je určený pro uživatele, kteří hledají ultravýkonná zařízení designovaná pro hráče bez kompromisů. Uživatelům nabízíme mobilní nebo stolní řešení pro nejnáročnější a graficky nejpropracovanější hry současnosti.

Alienware nám dělá dobré jméno a je hráčskou komunitou brán jako jedna z ikon. Když jsem se poprvé setkal s Alienwarem na produktové prezentaci, uvědomil jsem si, že Dell nabízí dvě nejvýkonnější mobilní zařízení – jedno se jmenuje Precision (pracovní stanice Dell, pozn. red.) a druhé Alienware.

Dell Alienware 18

Z jakých variant může reseller při nabídce hráčům vycházet?

V portfoliu máme tři modely, 14palcový, 17palcový a 18palcový. 14palcový může oslovit i manažery, kteří hrají ve volném čase, a místo běžného pracovního stroje se pyšní notebookem se svítící lebkou ufona. Práce harddisku je totiž indikována svítícíma očima v lebce na víku notebooku.

CS24

18palcový model je pak jeden z největších notebooků, které vůbec existují. Má v sobě grafickou kartu, která využívá 4 GB paměti. Je osazen nejvýkonnějším procesorem Intel Core i7 (Haswell) a lze jej vybavit až 32 GB RAM, dvěma klasickými disky zapojenými třeba v RAID 0, a vedle toho můžeme dodat ještě miniPCI Express kartu s SD flash pamětí pro operační systém a aplikace. Je to takové počítačové Ferrari, a přiznám se, že tomu odpovídá cena. Zákazník však dostane exkluzivně výkonné zařízení v nádherném designu.

Doporučujeme také 1. díl - Jak prodávat PC Dell do firem. 

Zdroj: ChannelWorld

Čtěte dále

Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci