Hlavní navigace

J.K.R. zve resellery ke spolupráci

28. 5. 2009
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

J.K.R., český dodavatel podnikových informačních systémů pro SMB, na včerejší tiskové konferenci představil výsledky za loňský rok i první čtvrtletí a nové rozšíření svého podnikového systému o možnost elektronického zpracování dokumentů. Ke spolupráci zve také resellery, kteří se na prodej či zavádění ERP nespecializují.

Jiří Rákosník, obchodní ředitel J.K.R., představuje novinky v ERP třídy ByznysV úvodu tiskové konference představil Jiří Rákosník, obchodní ředitel J.K.R., základní informace o společnosti a její výsledky za první čtvrtletí i loňský rok. Výrobce a dodavatel podnikových systémů působí na našem trhu již od roku 1991. Sídlo společnosti najdete v Příbrami, pobočky pak v Praze a v Teplicích. V současnosti má firma 70 zaměstnanců a její prodejci působí v Česku i na Slovensku.

Výsledky J.K.R. jsou navzdory poklesu výkonu tuzemské ekonomiky pozitivní. V roce 2008 společnost navýšila svůj obrat o 6,4 % oproti výsledku v roce 2008. V prvním čtvrtletí roku 2009 dokonce dosáhla růstu obratu o 10 %. Jiří Rákosník ale přiznal, že se chování zákazníků proměnilo: „Pozorujeme pozastávky zavádění nových modulů a rozložení splátek do více let."

I přes obavy zákazníků před investicemi do nových modulů uvádí J.K.R. ve spolupráci s partnerskými firmami Gosvo a Amcobex nové řešení Byznys DMS (Document Management System). Jedná se o systém pro elektronické zpracování dokumentů a jejich provázání s obchodními procesy. Řešení je integrováno do podnikového systému (ERP) třídy Byznys, který je základem nabídky J.K.R. Zákazníky chce výrobce přesvědčit silnými argumenty zvýšení produktivity a snížení nákladů.Martin Korejs, obchodník společnosti J.K.R., představil možnosti Byznys DMS v oblasti elektronického zpracování došlých poštovních zásilek

Byznys DMS umožňuje přístup k potřebným dokumentům bez ohledu na jejich fyzické umístění. S pomocí systému lze také zajistit bezpečnost písemností díky vymezeným přístupovým právům jednotlivých uživatelů.

Přijaté dokumenty jako například objednávky, smlouvy či faktury jsou nejdříve skenovány a následně elektronicky archivovány v Centru sdílení dokumentů. Poté jsou v elektronické podobě připojeny k odpovídajícím záznamům v podnikovém systému Byznys, a to včetně nastavení přístupových práv. Díky tomu mohou oprávnění uživatelé všechny dokumenty snadno prohlížet a dále s nimi pracovat bez ohledu na to, zda jsou v sídle firmy, na pobočce či vzdáleně připojeni. Papírový originál lze v případě potřeby dohledat v archivu podle čárového kódu, kterým je dokument při skenování automaticky opatřen. Při skenování jsou dokumenty připraveny i pro fulltextové vyhledávání, což je v porovnání s prohledáváním papírového archivu bezesporu velký krok kupředu.

Příležitost pro resellery

Byznys DMS mohou na trhu nabízet všichni prodejní a implementační partneři J.K.R. Při nabídce podnikových systémů ovšem výrobce spolupracuje i s resellery, kteří se na oblast implementací nebo prodej ERP nespecializují. Jedná se tak o příležitost například pro prodejce hardwaru nebo softwaru. „V současnosti máme zhruba patnáct takových partnerů po celé republice, dalších deset je v jednání," uvedl pro ChannelWorld Martin Korejs, obchodník J.K.R.

Princip je přitom jednoduchý, jako firma působící v IT sloužíte jako zprostředkovatel. Pokud například dodáváte zboží do podniku, kde právě uvažují o nasazení informačního systému, můžete dát tip obchodníkům J.K.R, případně doporučit systém Byznys. Pokud se zakázka realizuje, získáváte marži v obvyklém rozmezí 10-25 % dle výše zakázky. Připomínám, že se tyto obchodní případy pohybují v desítkách až stovkách tisíc i více.

CS24

„Partnerům také nabízíme možnost doplnit nabídku pro zákazníka vlastním hardwarem, využívat systém Byznys pro vlastní potřeby, ale i možnost certifikovat se pro další prodej služeb," vyjmenoval další výhody spolupráce Martin Korejs.

Pokud by vás nabídka spolupráce zaujala, můžete požádat o více informací na e-mailu obchod@jkr.cz. Prezentaci společnosti a více informací o její nabídce najdete zde.

Čtěte dále

Pozvánka na Synology Experience Day 2024
Pozvánka na Synology Experience Day 2024
ChannelWorld Awards 2023 mají své vítěze
ChannelWorld Awards 2023 mají své vítěze
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Reportáž: ChannelWorld Awards 2023 s vinohradskou pivní čepicí
Reportáž: ChannelWorld Awards 2023 s vinohradskou pivní čepicí
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
TD Synnex rozšiřuje nabídku pro zálohování, uzavřel kontrakt s Object First
TD Synnex rozšiřuje nabídku pro zálohování, uzavřel kontrakt s Object First