Hlavní navigace

HP odhaluje konvergovanou síťovou architekturu FlexNetwork

11. 5. 2011
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Společnost HP představila na konferenci Interop novou architekturu FlexNetwork, která má sjednotit multimediální obsah, virtualizaci, mobilitu přístupu a cloud computing v datových centrech, rozsáhlých prostředích a pobočkách. Kdo povede HP Networking v ČR?

HP odhaluje konvergovanou síťovou architekturu FlexNetworkKromě celosvětového představení FlexNetwork společnost HP v České republice oznámila jmenování nového ředitele divize HP Networking, kterým se stal Petr Skořepa (47). Na této pozici nahradil Jiřího Matoucha, který nastoupil do společnosti DNS, kde povede divizi HP Networking.

Nová síťová architektura HP má zvýšit variabilitu IT infrastruktury tím, že umožní nasadit modulární řešení při použití otevřených průmyslových standardů.

Hlavním cílem je umožnit klientům zaměřit se na vývoj inovací a nechat jim volnou ruku při výběru dalších výrobců při rozšiřování  síťové infrastruktury.

Architektura FlexNetwork navrhuje sjednocení protokolů napřič všemi zařízeními v podnikových sítích. Nabízí také jednotný management, zabezpečení, a politiky přístupu pro celou infrastrukturu.

HP tímto ohlašuje strategii otevřených standardů a tzv. „multivendor“ řešení, přičemž se staví do opozice výrobcům, jako je Cisco, kteří nabízí proprietární systémy. Jako další konkurenční výhodu HP uvádí sjednocení technologií pro datová centra a pobočky, ve kterých jiní výrobci používají různá, nejednotná řešení a ztěžují tak jejich správu a servis.

V rámci strategie HP také přichází se službami, které mají podnikům pomoci přejít z EIGRP Cisca či jiných protokolů na protokoly jako jsou OSPFv2 a v3.

Komponenty strategie

Architektura FlexNetwork se sestává z několika modulárních komponent, u kterých HP uvádí, že jsou sjednoceny společnostou řídící vrstvou:

  • FlexFabric je navržen, aby sjednotil síťové, výpočetní a úložné prostředky v datových centrech napříč virtuálními i fyzickými prostředími, a umožňuje podpořit hybridní modely cloud computingu.
  • FlexCampus  má snížit latenci a zvýšit výkon i zabezpečení přístupu k multimediálnímu obsahu na základě identit v pevných i bezdrátových sítích.
  • FlexBranch má zvýšit samostatnost a zabezpečení sítí na úrovni poboček, aby zajistil stabilní dodávku služeb.
  • FlexManagement zajišťuje jednotný pohled napříč celou architekturou FlexNetwork.

Výrobce uvádí, že podnikové sítě jsou zastaralé a nedokáží splnit rostoucí nároky, které na ně klade virtualizace, mobilita a multimédia. Podnikové sítě byly navíc stavěny relativně izolovaně, tedy zvlášť pro data centra, podniky, pobočky a zvlášť jako pevné a bezdrátové sítě, což dnes nevyhovuje.

FlexNetwork podle HP odpovídá na tyto výzvy jednotnou infrastrukturou, která umožňuje klientům udržovat jasně definovanou strategii, spravovat síť jedním nástrojem a zároveň optimalizovat konkrétní požadavky napříč celým podnikem.

CS24

Přepínače pod taktovou FlexNetwork

Pod novou architekturou HP představilo přepínač A-series 10600 s latencí 3 ms a 128 Ethernetovými 10Gb porty a upgradovalo přepínače 5400zl a 8200zl.

Pro správu celého síťového portfolia HP uvedlo 5. verzi Intelligent Management Centra (IMC), která z jednoho prostřední dokáže kromě HP produktů spravovat více než 2 600 síťových zařízení od 35 výrobců.

Zdroj: HP, ChannelWorld

Čtěte dále

AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu