Hlavní navigace

BenQ uvádí herní projektory série X s nebývalými detaily

22. 2. 2024
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

BenQ X500i Autor: BenQ
Společnost BenQ uvádí na trh projektory X3100i a X500i. Dva nové 4K HDR projektory určené konzolovým hráčům jsou optimalizované pro hraní nejnovějších AAA herních titulů a nabízejí mimořádné audiovizuální detaily.
  • Výrobce: BenQ
  • Servis: Asupport
  • Distributoři ČR: 100Mega Distribution, AGEM.CZ, AT Computers, eD system, SWS
  • Distributoři SR: 100Mega Slovakia, AGEM COMPUTERS SK, AT Computers SK, eD system, SWS Distribution
  • Cena: od 38 990 Kč / 1 605 €
  • Více informací: https://www.benq.eu/cs-cz/projector.html

Oba nové projektory Benq X3100i a X500i (na úvodním obrázku) navazují na úspěšný model X3000i a integrují zcela nový engine zdokonalující reprodukci detailů. Díky použitým technologiím HDR-PRO, CinematicColor a CinematicSound přinášejí zájemcům výrazně kvalitnější zážitek, než bylo doposud možné.

Benq X3100i

Benq X3100i

Projektory jsou navrženy v duchu futuristického stylu a pro maximálně flexibilní umístění, resp. instalaci do vhodné projekční vzdálenosti včetně možnosti digitálního přiblížení a oddálení obrazu, korekce lichoběžníkového zkreslení a v případě modelu X3100i i vertikálního posunu obrazu.

Vysokého zobrazovacího výkonu je dosaženo díky 4K rozlišení s celkovým počtem 8,3 milionu pixelů, technologii HDR-PRO využívající SSI Dynamic Black a HDR tone mapping pro dosažení kontrastu a realistických stínů, a technologii CinematicColor poskytující vysoký jas a hloubku barev v širokém barevném gamutu až do rozsahu 100 % DCI-P3.

Vyladěný zvuk v rámci technologie CinematicSound využívá symetrické umístění reproduktorů treVolo a speciální obvody pro zpracování signálu, které vytvářejí 3D prostorový efekt včetně kvalitní reprodukce bohatých plných nízkých i středních frekvencí.

Vizuální i zvukové efekty jsou přenášeny s minimálním zpožděním pouhých 4,16 ms, což umožňuje okamžité reakce hráčů. Model X3100i podporuje 4,2 ms při 240 Hz, 8,22 ms při 120 Hz a rozlišení 1080p, respektive 16,9 ms při 60 Hz a rozlišení 4K nebo 2K. Minimalizaci doby odezvy lze podpořit i vypnutím různých nastavení, např. lichoběžníkového zkreslení, overscanu a dalších.

K dispozici jsou také herní režimy přizpůsobující nastavení projektoru různým žánrům her, ať už to jsou sportovní, střílečky nebo závodní. Projektory nabízí režim Auto Game Mode pro automatickou detekci her a následnou optimalizaci odezvy a audiovizuálního nastavení pro každou konzoli. Funkce SettingXChange umožňuje snadné přepínání přednastavených barevných režimů za chodu.

Oba nové projektory z řady X jsou vybaveny operačním systémem Android TV s oficiální certifikací od Googlu a vestavěnou aplikací Netflix, které společně přináší další aplikace, filmy, seriály, sport či široké spektrum her. Podpora eARC a S-PDIF umožňuje přenos originálního zvuku v plné kvalitě do externího zvukového systému.

MMF24

Ceny a dostupnost

BenQ X3100i je k dispozici za doporučenou koncovou cenu 57 990 Kč v České republice a 2 390 € na Slovensku. BenQ X500i za 38 990 Kč / 1 605 €.

Zdroj: Benq

Čtěte dále

Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
Kulatý stůl o distribuci: Mezigenerační předěl v IT (2. díl)
Kulatý stůl o distribuci: Mezigenerační předěl v IT (2. díl)
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Zuzana Švecová jmenována novou generální ředitelkou Cisco ČR
Zuzana Švecová jmenována novou generální ředitelkou Cisco ČR
Electro World se od 1. 9. mění na Datart
Electro World se od 1. 9. mění na Datart