Hlavní navigace

Fotoreport: Na HalDay 2013 mírem a láskou k prodeji počítačů

15. 4. 2013
Doba čtení: 7 minut

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
V atmosfére šedesátých let a hippies přivítala společnost 100Mega Distribution své partnery na HalDay 2013. Jaká byla akce ve stylu „Make PC’s not War“?

Přední „hippieci“ ze 100Mega DistributionMartin Zavřel (generální ředitel) a David Petrovič (obchodní ředitel) – přijeli spolu se svým týmem květinovým mikrobusem do Rozbrojovic u Brna, kde uspořádali jarní dealerský happening HalDay 2013.

Setkání zahájili videem o tom, co dělal tým 100Megy předtím, než začal vyrábět počítače. Pro neznalé – v roce 1969 natočil Martin Zavřel a Petr Štefánek (nynější marketingový manažer) na objednávku pro Mamas and Papas video klip California Dreaming a prodal jim ho, aby získal peníze na rozjetí HAL3000.

Přední „hippieci“ ze 100Mega Distribution – Martin Zavřel (generální ředitel) a David Petrovič (obchodní ředitel)Vraťme se však do současnosti. Letos začala 100Mega spolupracovat s firmami Ubisoft, Grunex, Playzone, Bohemia Interactive, eSuba, EA a Red Bull, aby podpořila další rozvoj a prodej počítačů HAL3000.

David Petrovič účastníkům akce vysvětlil, že 100Mega ladí konfiguraci a výkon herních PC, aby dokázaly běžet stabilně při vysokých grafických detailech a herních parametrech.

Za zmínku stojí limitované edice PC odladěných na konkrétní tituly jako Far Cry 3 nebo Crysis 3, kdy byla na míru přetaktována sestava HAL3000 Overclock. Mezi další novinky patří velmi tichý počítač  HAL3000 Silent Edition – tzv. „Tichošlápek“, který je převážně pasivně chlazený. V přípravě je limitovaná PC sestava MineCraft.

Nový web a B2B konfigurátor

100Mega spustila nový web hal3000.cz, kde si zákazník na konfigurátoru vybere počítač, podle svého bydliště si zvolí prodejce, vyplní kontaktní údaje a odešle k němu objednávku, která je zároveň zaslána do 100Megy. Obchodník od distributora prodejce kontaktuje a domluví se s ním na dalším postupu.

Video o tom, co dělal tým 100Megy předtím, než začal vyrábět počítače. Michal Rampula následně představil nový B2B konfigurátor, který vám pomáhá vytvářet nabídky pro koncové zákazníky. Nově při kliknutí na detail vybrané sestavy vidíte při výběru jednotlivých položek, zda jsou skladem. Marži si pak nastavíte procentem nebo ručně jako koncovou cenu. Konfigurátor také dovoluje nastavit globální marži, přičemž pak můžete konfigurátor procházet se zákazníkem, který vidí jen koncové ceny.

V pohodě a míru

Po celý den souběžně s přednáškami byla k dispozici Hippie zóna s korálky, malovacím plátnem, kde se mohli účastníci happeningu odreagovat, vyrobit si vlastní triko, čelenku a nechat se potetovat a vyzdobit jako správní hipísáci.

V samostatném salónku si pak v odpočinkové zóně s vodní dýmkou mohli zkusit poslechnout chod Tichošlápka (Silent Edition) ať už v prostředí domova (domácího mediacentra), tak kanceláře. V samostatném salónku si pak v odpočinkové zóně s vodní dýmkou mohli zkusit poslechnout chod Tichošlápka (Silent Edition PC) ať už v prostředí domova (domácího mediacentra), tak kanceláře. Připravena byla také herní zóna Dellu a Allienware, na jejichž strojích si mohli partneři zasoupeřit v různých hrách, a na stánku Canonu se pak soutěžilo o nejlepší hippie foto. 

V „šourůmu“ byla po celé odpoledne připravena výstavka produktů zapojených výroců spojená s gamingovou zónou HAL3000, na které si mohli účastníci zahrát nejnovější herní tituly.

Po přednáškách vylosovali Martin Zavřel s Davidem Petrovičem vítěze tomboly (mimo jiné o 3x2 lístky na koncert Deep Purple) a vyhlásili vítěze soutěže Canonu o nejlepší hippie foto a vítěze znalostní soutěže společnosti Genius.

Po večerním rautu nastoupil za pult DJ, Martin s Davidem vyhlásili nejlepší hippies dne. Kromě soutěží, tance a karaoke večerní program zpestřilo vystoupení tatéra a ukázka body artu.

Odposlechnuto z přednášek

V přednáškové místnosti, v jejímž předsálí byly k dispozici výborné koláčky, odstartoval prezentace ostatních výrobců Jan Urbík z MicrosoftuV přednáškové místnosti, v jejímž předsálí byly k dispozici výborné koláčky, odstartoval prezentace výrobců Jan Urbík z Microsoftu.

Partnerům připomenul hlavní akce – stále ještě platí nabídka na Office 1+1 (k Office 2010 dostanete Office 2013 zdarma, pozor nejde o upgrade a nejde je nainstalovat na jiné PC). Office 2010 budou v prodeji do 30. 4. 2013, dostupné jsou v distribuci.

Dále upozornil, že ačkoliv počítače od 100Mega obsahují COA štítek, měli byste raději na faktury zákazníkům vypisovat kromě HW i licenci na SW.

Nvidia připravila POS materiály

Za firmu Nvidia vystoupil David Koblížek s prezentací novinek u portfolia GeForce a Tegra. Představil nejnovější a poslední kartu z rodiny GeForce GTX600 – GTX 650 TI Boost, která je vylepšená o GPU Boost – automaticky mění frekvenci na grafickém jádru. Partnerům ukázal také software GeForce Experience, který automaticky zkontroluje konfiguraci PC a doporučí co nejlepší nastavení parametrů konkrétní hry.

Dita Goczolová pak v rychlosti shrnula marketingovou podporu v Nvidia. Ke kartám GTX 650 je dostupný F2P (Free2Play) bundle – ke každé ke každé kartě získáte reálné peníze, které lze utratit v některých hrách. Vybrané MSI GTX karty jdou pak v bundlu s Dead Space 3. Nvidia také připravila nové in-store POS materiály. Pokud je chcete, stačí napsat Ditě. Stejně tak se na ni můžete obracet s individuálním motivačním programem pro výrobce počítačů.

Nezapomínejte na digital signage

Milan Krejzlík z MMD účastníkům přednášky představil nejmodernější technologie, kterými jsou vybaveny monitory Philips a AOC. Milan Krejzlík z MMD účastníkům přednášky představil nejmodernější technologie, kterými jsou vybaveny monitory Philips a AOC. Modely postupně přecházejí na DisplayPort, přes který je lze bezproblémově řetězit. Pro úsporu energie Philips používá technologii PowerSensor, která při odchodu uživatele automaticky sníží podsvícení. Novější modely jsou vybaveny Ergosensorem – malou kamerkou, která hlídá, jak u PC uživatel sedí a upozorňuje ho, aby se „narovnal“.

Dále Milan Krejzlík představil profesionální zobrazovače (digital signage) – produkty určené pro profesionální zobrazování, které mají certifikace do prašných prostředí a jsou k dispozici s dotykovými i bezdotykovými obrazovkami. Více zjistíte od svého produktového manažera ve 100Mega, který vám na vyžádání připraví projektové ceny i od nízkého počtu kusů. K zobrazovačům je k dispozici i příslušenství jako kiosky, stoly, stojany, držáky na zeď (i posuvné). V portfoliu naleznete i 3D panely pro zobrazení prostorového obrazu bez potřeby brýlí.

Ultrabooky i tablety si razí cestu do firem

Dušan Pražienka z PPS divize v HP se ve své prezentaci zaměřil na nové tablety, ultrabooky i tiskárny HPDušan Pražienka z PPS divize v HP se ve své prezentaci zaměřil na nové tablety a ultrabooky.  Představil HP ElitePad 900 pro firmy, sedmipalcový Android tablet (stříbrný i červený) pro consumer segment HP Slate 7 a 11“ konvertibilní ultrabook HP Revolve 810, který by v distribuci měl být v dubnu.  

V ultraboocích pak připomenul HP Folio 9470m (14“ ultrabook optimalizovaný pro podnikové použití) a Spectre XT. Upozornil, ať nezapomínáte na originální HP příslušenství – repro, myši, headsety a brašny (i v barvách pro dámy). Jako současné promo nyní ke každému notebooku HP získá zákazník kráječ cibule Tescoma zdarma. Po prezentaci tiskáren pak Dušan Pražienka upozornil na bundle laserových tiskáren s tonery za výhodnější cenu.

Killer mezi deskami

Na přednášce MSI byli dealeři upozorněni mimo jiné na desky pro druhou generaci chipsetu Z77 se speciálním čipem síťové karty, optimalizací RAM a multi-GPU, vylepšeným zvukem a dalším vychytávkami. Na přednášce MSI byli dealeři upozorněni mimo jiné na desky pro druhou generaci chipsetu Z77 se speciálním čipem síťové karty, optimalizací RAM a multi-GPU, vylepšeným zvukem a dalším vychytávkami. Procesory Ivy Bridge totiž budou na trhu ještě velkou část letošního roku. Základní desky MSI pro hráče jsou vybaveny tzv. Killer E2200 LAN čipem, který je vyladěný tak, aby upřednostňoval odchod paketů posílaných hrami po síti před ostatními aplikacemi a niminalizoval tak lagy. Vlajkovou lodí je pak MSI Z77A-GD65.

CS24

Více se o herních modelech a prodejních argumentech dozvíte na game.msi.com. Prodejci, kteří se navíc registrují na portálu partner.msi.com se na informačním webu mohou zobrazit ve výpisu resellerů.

Kromě uvedených vystoupili s prezentacemi také společnosti BenQ, AMD, Intel a WD. Více pak naleznete ve fotogalerii níže.

Zdroj: ChannelWorld

Čtěte dále

Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu