Hlavní navigace

Fotoreport: Na Dealers Day 2012 zazpíval nejeden španělský ptáček

9. 10. 2012
Doba čtení: 8 minut

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
V rytmu flamenga uspořádala 100Mega Distribution partnerské setkání Dealers Day 2012 v Olomouci. NH Hotelem se celý den neslo hlasité „Olé“!

Zahájení akce se chopili Martin Zavřel, generální ředitel, a David Petrovič, obchodní ředitel společnosti 100Mega Distribution. V reprezentativním outfitu pak uváděli každou přednášku zajímavostmi ze Španělska.

Pro vás, kteří jste se nezúčastnili, jsme pár tipů zachytili: jedinou typicky španělskou věcí, je španělská kytara. Martin Zavřel s Davidem Petrovičem také konstatovali, že třeba takové španělské mušky jsou z Čech. Víte, kde má původ španělská chřipka? No přeci ze španělských ptáčků. A kolik má takový španělský ptáček „v klidu“, ptal se David Petrovič? No přece 150 gramů (jako v každé slušné restauraci).

Nový B2C e-shop 100Megy prezentoval Michal Rampula. Tzv. MegaShop verze 2.0 vám má poskytnout e-shop, aniž by museli vynakládat další výdaje. Řešení nemá omezení na prodej vlastních produktů nebo vložení vlastních produktových kategorií a dovoluje vytvoření vlastních cenových pravidel.

David Petrovič a Martin Zavřel při zahájení Dealers Day 2012E-shop je napojen na sklady 100Megy, takže umožňuje pouze nastavit marži a zboží zaslat přímo od distributora. Dealeři si mohou zcela přizpůsobit design včetně interaktivní domovské stránky podle vlastních potřeb. E-shop obsahuje vlastní reklamní systém a je možné jej napojit na váš IS. Zároveň je k dispozici napojení na cenové srovnávače.

Řešení má nový systém fulltextového vyhledávání, našeptávač, parametrické vyhledávání a řadu dalších vylepšení. Měsíční pronájem činí maximálně 500 Kč (v ceně podpora, vývoj, základní úpravy na míru) a podle obratu se poplatek za pronájem snižuje.

David Petrovič následně partnerům představil nový web HAL3000. Nová úvodní stránka se věnuje hlavně produktovým novinkám, zároveň obsahuje nový produktový strom větvený podle typu užití PC. Změněny jsou i produktové stránky s parametry a fotografiemi.

Nový konfigurátor počítačů HAL3000 umožňuje nejprve vybrat ze čtyř základních řad PC. V rámci každé řady je cca pět modelů, které lze blíže konfigurovat. Z pohledu kontaktů na dealery si nově zákazník v průvodci volí kraj, město a typ partnera (prodejní/servisní) a podle toho se mu vypisují adresy. Nový web bude spuštěný zhruba za měsíc.

100Mega se opřela do audia/videa

Filip Zeiner, nový produktový manažer na audio/video představil rozšíření portfolia o značky Bose, Divoom (exkluzivní zastoupení pro český trh), Newton Technologies, NGS Technology a Pioneer. U všech láká na zajímavé marže.

Hlavními prodejními argumenty pro Bose jsou podle Filipa Zeinera exkluzivita a image světové značky, prestiž a hlídané ceny. V nabídce osobního audia a multimédií naleznete řady SoundDock pro Apple zařízení, SoundLink podporující navíc Wi-Fi přenos zvuku či Computer Music Monitor.

Značka Divoom se zaměřuje na originální design. K dispozici jsou u 100Megy mobilní reproduktory, včetně přenosu zvuku přes bluetooth či dokovací stanice pro Apple zařízení. Jako hlavní argumenty můžete použít originalitu a skvělý zvuk.

Filip Zeiner, produktový manažer pro audio-videoOd Newton Technologies distributor zařadil software pro záznam textu. Nabídne přehlednou pracovní plochu, ovládání hlasem a především přepis hlasu na text v reálném čase. Přepis se přizpůsobuje přízvuku diktujícího a jeho úspěšnost údajně dosahuje 98 %.

NGS Technology je pak značka reprezentující imagová sluchátka s handsfree sadou či držáky na tablety.

Nabídku značky Pioneer, stálice u 100Megy, rozšiřují přehrávače DVD, Blu-Ray včetně možnosti připojení na síť a bezdrátové reproduktory.

Na setkání si na své přišli i příznivci sportu (včetně adrenalinových). V následujících přestávkách totiž na pódium nabíhali Martin Zavřel s Davidem Petrovičem například v dresech FC Barcelona či přestrojení za býka a toreadora. Co s tím má společného španělský ptáček se už dozvědeli pouze zasvěcení. Pokud by vás zajímalo, kolik se již prodalo počítačů HAL3000, tak je to stejné množství, jako je průměrná průměrná návštěvnost na FC Barcelona a všech našich klubů dohromady, tj. 106 000.

Prodáte 100Mega tabletů?

Jaroslav Mestek, produktový manažer Point of View, představil aktuální nabídku tabletů této značky, jejíž portfolio pokrývá také grafické karty, počítače a notebooky a příslušenství. Letos doposud 100Mega prodala již 4 000 kusů tabletů, přičemž vloni to bylo 3 700 kusů.

Point of View se soustředí na tablety s úhlopříčkami 7-10“, všechny letošní modely již nabídnou Android 4 se 100% podporou Google Play. Nejnovější modely již přicházejí s Androidem 4.1 Jelly Bean, jako jedny vůbec z prvních na trhu. Nové modely nabízejí širší možnosti konektivity, moderní design a vzrostla také spolehlivost, říká Jaroslav Mestek a dodává, že nejsilnějším argumentem zůstává nízká cena a pro vás garantovaná marže.

Výstavka s tablety Point of ViewZ prezentované letošní nabídky zmíníme ProTab 26 – sedmipalcový tablet s procesorem Cortex A8, rozlišením 800 x 480 px, čtečkou Micro SDHC karet, web kamerou, mini USB, Wifi a výdrží baterie až 4 hodiny a za koncovou cenu 2090 Kč.

ProTab 2 pak nabídne IPS displej o úhlopříce 9,7“, má navíc bluetooth, přední i zadní kameru, úložnou paměť 8GB, 1GB RAM a na baterii vydrží až 7 hodin. Nabídnout jej můžete za 5 190 Kč.

Do konce roku na trh přijde také sedmipalcový tablet s GPS použitelný i jako navigace do auta a další desetipalcové modely s 3G a vyššími parametry.

Od 1. 10. také startuje nový bonusový program – při dodržování ceny můžete měsíčně zpětně získat cash back, a navýšit si tak marži.

Do koridy s příslušenstvím (a periferiemi)

Novinky v technologiích monitorů Philips představil Milan Krejzlík z MMD zastupujícího také AOC. Všechny domácí modely Philips jsou vybaveny HDMI portem, firemní pak disponují DisplayPortem, který umožňuje řetězení monitorů a vytvoření více nezávislých ploch ve Windows.

Kromě technologie PowerSensoru, který vypíná monitor/tlumí jas, když před ním nikdo nesedí, Philips zařadil tzv. ErgoSensor, který hlídá uživatele, jak sedí před monitorem a ikonkami jej upozorňuje na správné držení těla a čas strávený prací. Ke všem LCD je také zdarma k dispozici SmartControl Premium/Lite pro kalibraci barev, kontrastu atd.

V závislosti na modelu je součástí výbavy vestavěný USB hub, technologie SmartImage (mění křivku barev), SmartContrast (mění dynamický kontrast) a turbo mode (zvýší odezvu). Funkce SmartTxt pak dokáže vyhodnocovat obsah zobrazovaného obrazu a vylepšovat text při nedotčení ostatní grafiky.

Z portfolia značky AOC můžete zákazníkům nabídnout designové monitory v úhlopříčkách 19-27“. Nejoblíbenější řada 50 přechází na řadu 60. Všechny mají držák VESA a je k nim možné nabídnout i lepší stojany. AOC nabízí aktivní i pasivní technologii 3D a letos můžete ještě očekávat příchod prémiových 23“ a 27“ modelů s tenčím rámečkem.

Novou technologií je podpora připojení chytrých telefonů přes USB - nabíjí telefon a umožňuje jej používat jako další plochu. Monitor Style Line e2251Fwu pak lze napájet přes USB, které přenáší i obraz. Do jednoho PC je přes USB možné zapojit až šest monitorů

Herní příslušenství Genius - GX GamingS prezentací periferií a příslušenství značky Genius vystoupil Jan Gill, který mezi velkým množstvím novinek představil herní řadu GX Gaming. Její býčí potenciál vám může pomoci navýšit prodeje především v předvánočním období. Herní řada zahrnuje klávesnice, myši, podložky a headsety.

V nabídce myší můžete oslovit herní příznivce modely DeathTaker a Maurus. V klávesnicích jsou to pak Imperator a Imperator Pro s 18 programovatelnými makry, dvěma USB huby a 160 barevnými možnostmi podsvícení. Veškerá nastavení herních příslušenství lze provádět přes speciální software, který je součástí balení.

Zvukový zážitek při hraní pak zajistí náhlavní soupravy Cavimanus (7.1 a vibrace) nebo skládací model Lynchas. Pro ozvučení celé místnosti můžete nabízet reproduktory SW-G2.1 3000 (2 x 15 W satelit a 40 W subwoofer), SW-G2.1 1250 (2x 9 W satelit a 20 W subwoofer) nebo mobilní repro SP-i1250G s vestavěnými bateriemi.

CS24

Osedlejte býky! Olé!

Po oficiálním programu se před přednáškovými sály objevil elektrický býk, na kterém mohli dealeři ukázat, kolik se v nich skrývá španělské krve. Podle času, po který na něm vydrželi rajtovat, je pak 100Mega odměnila 27 dárky, které věnovali výrobci. Ten nejlepší si odnesl notebook Dell.

Po večerním rautu rozduněly parket podpatky tanečnic flamenga za doprovodu kytarového vystoupení. Partneři si je mohlo do sytosti vychutnat spolu s degustací španělských vín.

Zdroj: ChannelWorld

Čtěte dále

Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
EET Group je distributorem ProAV techniky značky Atlona
EET Group je distributorem ProAV techniky značky Atlona